Nikon–NOOR-yhteistyökumppanuus

NOOR on joukko ammattimaisia valokuvajournalisteja ja dokumentaristeja, jotka ovat sitoutuneet lisäämään tietoisuutta ajankohtaisista, maailmanlaajuisista ongelmista. Sen valokuvaajat tulevat eri puolilta maailmaa olevista maista, ja he kaikki työskentelevät omissa ja yhteisissä projekteissa.

Nikon ja NOOR ovat projekti- ja koulutusyhteistyökumppaneita

Nikon on ylpeä pitkään jatkuneesta yhteistyöstään NOOR-kollektiivin erittäin menestyksekkäiden, nykymaailman monitahoisia ongelmia dokumentoivien valokuvajournalistien kanssa. NOORin laajojen valokuvausprojektien, kuten elintarvikkeiden tuotantoketjua tutkivan Food For Thought (Ajatuksia ruoasta) -projektin, tukemisen lisäksi Nikon tekee yhteistyötä NOORin kanssa koulutuksen saralla. Koulutuksella pyritään innoittamaan tulevia dokumenttivalokuvaajia.

Nikon-NOOR-akatemian mestariluokkia järjestetään säännöllisesti joka puolella Eurooppaa. Ne antavat valokuvajournalismista kiinnostuneille valokuvaajille mahdollisuuden kehittää taitojaan työskentelemällä alan ammattilaisten kanssa. Kurssin aikana osallistuja saa kahdenkeskisen portfolioarvioinnin, oppii niin kuvaukseen kuin jälkikäsittelyyn liittyviä teknisiä taitoja ja saa neuvoja ammattilaisilta siitä, miten löytää markkinoita omille tarinoilleen.

Nikon-NOOR-akatemia

Yhteistyössä NOORin tutoreiden kanssa tulevat valokuvajournalistit käyvät läpi portfolioita, oppivat ymmärtämään kuvasarjojen kehittelyä, parantavat editointitaitojaan ja oppivat kehittämään tarinoita. Akatemia tarjoaa mahdollisuuden keskustella valokuvaajien kanssa intensiivisesti ja kahdenkeskisesti teknisistä aiheista ja kansainvälisillä valokuvamarkkinoilla toimimisesta. Se on ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia lisää taitoja ja yhteyksiä oman persoonallisen vision luomisen ohessa.