TUETUT PROJEKTIT

NOORin dokumenttikuvaajat tekevät yhteistyötä ryhmäprojekteissa voidakseen tuoda esiin maailmanlaajuisesti tärkeitä aiheita. Tutkivia projekteja ovat olleet muun muassa ilmastonmuutoksesta kertova Consequences (Seuraukset), elintarvikeketjuun ja ruokajätteeseen keskittynyt Food For Thought (Ajatuksia ruoasta), Brasilian taloudellista nousukautta kuvannut The New Brazil (Uusi Brasilia) sekä projektit Modern Day Slavery (Nykyajan orjuus) ja Light on Africa (Valoa Afrikkaan).

Consequences (Seuraukset)

Consequences (Seuraukset) keskittyy maapallon keskilämpötilan noususta aiheutuvan ilmastonmuutoksen seurauksiin. Se oli monivuotinen ryhmäprojekti, jonka näyttely oli esillä YK:n ilmastokokouksessa Kööpenhaminassa vuonna 2009. NOORin valokuvaajat osallistuivat ilmastokokouksen aikana kansainvälisten mielipidejohtajien ja päättäjien kanssa käytyihin paneelikeskusteluihin.

Solutions (Ratkaisut)

Consequences (Seuraukset) -projektin jatkoprojekti Solutions (Ratkaisut) tutki keinoja hillitä ilmastonmuutosta ja keskittyi tarkkailemaan ihmisiä, jotka etsivät kestävämpää elämäntapaa. Vuonna 2010 viimeistelty ryhmäprojekti kertoo vaihtoehtoisiin energianlähteisiin, uusiutuviin energiamuotoihin ja nousevissa lämpötiloissa selviytymiseen liittyviä ihmistarinoita.

Uusi Brasilia

Brasilia on muuttumassa nopeasti, ja The New Brazil (Uusi Brasilia) kuvaa monimutkaista nykyaikaista yhteiskuntaa taloudellisen nousukauden keskellä. NOORin ryhmäprojekti taltioi silminnäkijän näkökulmasta tämän valtavien luonnonvarojen ja värikkään monikulttuurisuuden maan monia kasvoja sen kansainvälisen vaikutusvallan kasvaessa.

Food For Thought (Ajatuksia ruoasta)

Food For Thought (Ajatuksia ruoasta) -projekti tutkii elintarvikkeiden tuotantoketjua ja hukkaan joutuvaa ruokaa ympäri maailman. Siinä tutustutaan myös kulttuurisiin erikoisilmiöihin, kuten ahmimiskilpailuihin Yhdysvalloissa. Projekti raportoi ruokahävikin vähentämiseen pyrkivistä aloitteista taloudellisen tehokkuuden lisäksi kestävän kehityksen kannalta.

Modern Day Slavery (Nykyajan orjuus)

Modern Day Slavery (Nykyajan orjuus) -projektissa NOORin valokuvaajat sukeltavat ihmiskaupan synkkään ytimeen. Ryhmäprojekti lisää tietoisuutta maailmanlaajuisesti arviolta 20,9:ää miljoonaa ihmistä – joista 27 % on lapsia – koskevasta ongelmasta ja korostaa siihen puuttumisen kiireellisyyttä.

Valoa Afrikkaan

”NOOR on Africa” tarkoittaa Valoa Afrikkaan. Se tarjoaa uuden visuaalisen vuoropuhelun Afrikasta ja kyseenalaistaa sen, miten maanosaa koskevat tarinat luodaan ja kerrotaan. Afrikan muotokuvat syntyivät poliittisen ja sosiaalisen ilmaisun tarinoista Tunisiassa, Etelä-Sudanissa, Ghanassa, Mosambikissa, Burkina Fasossa ja Botswanassa.