Paikallisten yhteisöjemme tukeminen

Olemme ylpeitä tukemistamme aloitteista ja henkilöstömme pyrkimyksistä tehdä maailmasta parempi paikka kaikille. Nämä paikallisten maatiimiemme johtamat hankkeet havainnollistavat vain muutamaa monista tavoista, joilla palvelemme eurooppalaisia yhteisöjä.

Tyttöjen päivä – Saksa

Nikon GmbH osallistuu maanlaajuiseen aloitteeseen kannustaakseen teinityttöjä harkitsemaan ammatteja, jotka ovat perinteisesti miesvaltaisia. He kutsuvat 13–15-vuotiaita työpajoihin, jotka keskittyvät mikroskopiikan ja valokuvauksen tekniseen maailmaan.

Verenluovutus – Venäjä

Nikon Russia järjestää verenluovutuksen kaksi kertaa vuodessa tukeakseen verisairauksista kärsiviä lapsia. Luovutettu veri annetaan pediatrisen hematologian, onkologian ja immunologian kansalliselle Dmitry Rogachev -tutkimuskeskukselle, joka tarjoaa terveydenhuoltopalveluja yli 500 verihäiriöistä kärsivälle lapselle.

Rantojen siivous – Alankomaat

Nikon Europe ja Nikon Netherlands ryhtyivät yhteistyöhön Sea First -järjestön kanssa ratkaistakseen muovisaasteisiin liittyvän ongelman paikallisilla rannoilla. 44 Nikon-työntekijän tiimi – mukaan lukien Nikon Holdings Europe, Nikon Instruments Europe ja Nikon Europe BV – suuntasi rannalle keräten 2 000 roskaa kolmessa tunnissa. Sea First -järjestölle tehtiin myös lahjoitus tärkeästä työstä rantojen suojelussa. Järjestön perustaja piti puheen, joka koski merien saastumisen kasvavaa ongelmaa sekä keinoja, joilla yksityishenkilöt voivat vaikuttaa asioihin torjuakseen ongelman.

Vähennä, käytä uudelleen, kierrätä – Unkari

Nikon Hungary lahjoitti seitsemän paperilavaa kierrätykseen tukeakseen paikallisen koulun ohjelmaa, joka kasvattaa lapsia ympäristötietoisuuteen. He myös keräsivät käyttökelpoisia leluja ja vaatteita erillisessä aloitteessa lahjoittaakseen ne vähävaraisille jouluna, vähentääkseen jätettä ja tarjotakseen paljon kaivattua tukea heikossa asemassa oleville väestöryhmille.

Työntekijöiden valitsema hyväntekeväisyysjärjestö – Yhdistynyt kuningaskunta ja Pohjoismaat

Nikonin henkilöstö valitsee Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Pohjoismaissa joka vuosi hyväntekeväisyysjärjestön, jota he tukevat. Henkilöstö on kerännyt yli 258 000 euroa hankkeen perustamisesta lähtien Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuonna 2005. Tuetut hyväntekeväisyysjärjestöt ovat aina olleet terveydenhuollon alueella ja niihin on kuulunut hoitokoteja, syöpähoito, Alzheimerin taudin tutkimus ja mielenterveys. Työntekijämme keskittyvät varojenkeruuseen, mutta heidän ponnistelunsa myös tuovat julkisuutta hyväntekeväisyysjärjestöille ja mahdollisuuksia henkilöstön vapaaehtoistyöhön.

Light on Small (Pienet valokeilassa) – Alankomaat

Kolme Amsterdamissa sijaitsevaa yritystä – Nikon Holdings Europe, Nikon Europe BV ja Nikon Instruments Europe BV – ovat tehneet yhteistyötä Foundation for Environmental Education -säätiön (FEE, Euroopan ympäristökasvatussäätiö) johtamassa Eco-Schools-aloitteessa vuodesta 2017 lähtien. Näin sai alkunsa alkuperäinen ohjelma nimeltään ”Light On Small” (Pienet valokeilassa). Rahoittamalla opetusmateriaalien kehityskustannuksia ja lahjoittamalla Nikon-mikroskooppeja ja -kameroita hanke parantaa kouluikäisten lasten tietoisuutta ympäristökysymyksissä. Noin 300 lasta viidessä koulussa on jo hyötynyt tästä jatkuvasta ohjelmasta.