08-01-2019

NIKON ESITTELEE KUVAUKSEN UUTUUKSIA SUURILLA KANSAINVÄLISILLÄ CES 2019 MESSUILLA

Lontoo, Britannia, 8. tammikuuta 2019: Nikon osallistuu CES 2019 -messuille, joka on yksi maailman suurimmista kansainvälisistä kuluttajaelektroniikkatapahtumista. Se järjestetään vuosittain Las Vegasissa Nevadassa (ajankohta: 8.–11.1.2019).

Nikonin osastolla esitellään peilitön Z-bajonettijärjestelmä sekä NIKKOR Z 14-30mm f/4 S, uusi korkealaatuinen, erittäin laajakulmainen S-sarjan NIKKOR Z -zoomobjektiivi, joka on yhteensopiva Nikonin Z-bajonettijärjestelmän kanssa.

Z-sarjan esittelyn yhteydessä kerrotaan uusista ominaisuuksista, jotka sisällytetään Nikonin täyden kennokoon peilittömiin Z 7- ja Z 6 -kameroihin kehitettäviin uusiin laiteohjelmistoihin. Parannuksiin kuuluvat kuuluvat muun muassa automaattinen silmätarkennus sekä RAW-muotoisen videolähdön tuki.

Z-sarja vastaa jatkossakin käyttäjien muuttuviin tarpeisiin joustavasti ja tarjoaa uuden sukupolven kuvauskokemuksia, jotka kannustavat käyttäjiä luovaan ilmaisuun.

UUSIA TUOTTEITA NÄYTTEILLÄ

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S, Nikonin Z-bajonettijärjestelmään sopiva erittäin laajakulmainen S-sarjan zoomobjektiivi

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S on laajakulmainen zoomobjektiivi, joka kattaa polttovälit 14 mm:stä 30 mm:iin. Siinä on kiinteä valovoima (f/4) koko polttovälialueella. NIKKOR Z 14-30mm f/4 S on maailman ensimmäinen* täyden kennokoon kameraan suunniteltu objektiivi, joka tukee suotimien suoraa kiinnitystä, vaikka sen lyhin polttoväli on 14 mm.

Uuden Z-bajonettijärjestelmän ansiosta objektiivi on optiselta laadultaan erinomainen ja kooltaan pieni. Korkealaatuisen NIKKOR Z 14-30mm f/4 S:n helppo kuljetettavuus ja käytettävyys tarjoavat käyttäjille hyviä mahdollisuuksia hyödyntää dynaamisia kuvakulmia sekä valokuvauksessa että videoinnissa.

UUSIEN KAMEROIDEN LAITEOHJELMISTOJEN ESITTELY

CES 2019 -messuilla esitellään seuraavat uudet ominaisuudet, jotka lisätään Z 7- ja Z 6 -kameroihin parhaillaan kehitettäviin laiteohjelmistoihin:

Silmätarkennus
Automaattinen silmätarkennus tunnistaa kuvauskohteen silmät kätevästi, mikä helpottaa tarkentamista. Käyttäjät voivat ottaa kuvia, joissa tarkennus on selvästi kohteen silmässä, mistä on hyötyä esimerkiksi muotokuvauksessa ja katukuvauksessa.

RAW-videolähdön tuki
Nikon kehittää parhaillaan toimintoa, jonka avulla ATOMOS Ninja V:hen voidaan tallentaa videoita RAW-muodossa ProRes RAW -muunninta käyttäen.

CFexpress
Z 6- ja Z 7 -kameroihin on pian tulossa XQD-muistikorttien kanssa yhteensopivan CFexpress-standardin tuki.

*  Koskee vaihdettavalla objektiivilla varustettuihin digitaalikameroihin 8.1.2019 saatavilla olleita FX-koon vaihdettavia objektiiveja, joiden lyhin polttoväli on korkeintaan 14 mm. Väite perustuu Nikonin tekemään tutkimukseen.

NOTES TO EDITORS

Tekniset tiedot, muotoilu, tuotenimi ja vakiovarusteet saattavat vaihdella maittain tai alueittain. Valmistaja voi muuttaa teknisiä tietoja ja varusteita ilman ennakkoilmoitusta tai velvoitteita.