28-04-2021

NIKON JÄRJESTÄÄ CIWEM:N JA WATERBEARIN KANSSA ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR KILPAILUN

Tukholma, Ruotsi, 28. huhtikuuta 2021: Nikon järjestää yhteistyössä CIWEM:n ja WaterBearin kanssa Environmental Photographer of the Year ‑kilpailun, johon otetaan nyt töitä vastaan. Jo 14. vuonna peräkkäin järjestettävässä tapahtumassa esitellään parhaat otokset ympäristövalokuvauksen alalta – ihmisten vaikutuksesta planeettaan aina kestävään asumiseen.

Kansainvälinen kilpailu antaa mahdollisuuden lisätä tietoisuutta planeettaamme vaarantavista ympäristöongelmista. Kehotamme sekä ammattilais- että harrastajakuvaajia lähettämään luovat, vaikuttavat ja ajatuksia herättävät työnsä, joilla he voivat voittaa palkinnon, rahaa tai Nikon Z ‑sarjan laitteista muodostuvan upean palkintopaketin*. Osallistuminen on maksutonta, ja kilpailussa on kahdeksan luokkaa – mukaan lukien Environmental Photographer of the Year 2021 ‑palkinto.

Palkituista valokuvista kootaan ainutlaatuinen näyttely marraskuussa 2021 järjestettävään Yhdistyneiden kansakuntien ilmastonmuutoskonferenssiin (COP26). Environmental Photographer of the Year 2021 ‑näyttely lähtee myös Nikon Europen, CIWEM:n ja WaterBearin kansainväliselle kiertueelle.

Julian Harvie, Nikon Northern Europen markkinointijohtaja, toteaa: ”Nikon on ollut maailman parhaiden valokuvaajien käsissä viime vuosisadan tärkeimmissä tapahtumissa. Tuotemerkkimme keskeisenä tavoitteena on jo pitkään ollut kannustaa valokuvaajia ja videokuvaajia etsimään nämä hetket, toteuttaa luovat visionsa ja herättää sanoin kuvaamattomat tilanteet eloon. Ilmastonmuutos ja ympäristönsuojelu ovat nykyajan tärkeimpiä teemoja. Olemme iloisia, että voimme tukea tätä uskomatonta palkintoa yhdessä CIWEM:n ja WaterBearin kanssa sekä havainnollistaa, miten valokuvaus pystyy muuttamaan maailmaa.”

Lisätietoja Environmental Photographer of the Year ‑kilpailusta ja osallistumisesta siihen saat osoitteesta https://epoty.org/. Kilpailutöitä otetaan vastaan 31. heinäkuuta 2021 asti, ja voittajat julkistetaan COP26-tapahtumassa marraskuussa 2021.

Tietoja Nikonista

Nikon on kuvaustuotteiden ja ‑palvelujen maailmanjohtaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z ‑objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.

Tietoja WaterBearista

WaterBear on verkosto, joka on ensimmäinen laatuaan: ilmainen, vuorovaikutteinen ja digitaalinen videoalusta, joka tukee Yhdistyneiden kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteita. Se tekee tämän hyödyntämällä innoittavaa sisältöä, toimintaa tukevaa huippuluokan tekniikkaa ja kumppaneidensa kansainvälistä verkostoa. Se antaa katsojalle ainutlaatuisen mahdollisuuden ryhtyä välittömästi tukemaan kansalaisjärjestöjä ympäri maailmaa ja vaikuttamaan haavoittuvan planeettamme tulevaisuuteen.

Siirry osoitteeseen https://waterbear.com tai lataa App Store- tai Google Play -kaupasta

Tietoja CIWEM:stä

Vesi- ja ympäristönhuoltopalveluiden kuninkaallinen instituutti (CIWEM) on Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva kuninkaallinen ja itsenäinen ammatillinen elin ja rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö, joka pyrkii edistämään vesi- ja ympäristönhuoltopalveluita kansainvälisellä tasolla. CIWEM:ään kuuluu 30 000 ammattilaista, joiden yhteisenä visiona on turvallinen ja kestävä maailma. Lisätietoja on osoitteessa www.ciwem.org.

* Palkintopakettiin kuuluvat laitteet valitsee Nikon. Palkintopaketti sisältää seuraavat tuotteet: yksi Nikon Z 7II ‑kameran runko, yksi NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, yksi NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S ja yksi NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.