14-10-2020

NIKON JULKISTAA SEURAAVAN SUKUPOLVEN PEILITTÖMÄT TÄYSKENNOKAMERAT: Z 7II JA Z 6II

Tukholma, Ruotsi, 14. lokakuuta 2020: Nikon julkistaa tänään Nikon Z 7II- ja Nikon Z 6II ‑kameran, jotka edustavat peilittömien lippulaivamallien (Z 7 ja Z 6) seuraavaa sukupolvea.

Täyden kennokoon mallit Z 7II ja Z 6II on suunniteltu erittäin suurta Nikon Z ‑bajonettia ja NIKKOR Z ‑objektiivien jatkuvasti laajenevaa valikoimaa varten. Molemmissa malleissa on EXPEED 6 ‑kaksoisprosessori sekä entistä nopeampi ja suurempi puskurimuisti, joten niillä onnistuu erittäin nopea sarjakuvaus. Kameroissa on myös kaksi korttipaikkaa, joissa voi käyttää UHS-II SD- ja XQD- tai CFexpress-muistikortteja. Lisäksi kameroissa on 4K/60p-videokuvausominaisuudet¹. Malleissa voi käyttää erikseen hankittavaa uutta akkukahvaa – pystykuvaukseen sopivaa MB-N11-mallia. Kamerat tukevat myös uutta langatonta kauko-ohjain-lähetinvastaanotinta WR-R11b.

 

Z 7II

Z 7II on palkitun Z 7 ‑mallin seuraava kehitysversio, jossa on erinomainen kohteenhallinta, suuri tarkkuus ja järkähtämätön luotettavuus. Kamerassa on entistä laajempi dynaaminen alue ja parempi suorituskyky koko laajalla herkkyysalueella. Tehokkuus ja puskurimuistin kapasiteetti mahdollistavat jopa 10 kuvan sekuntinopeuden. Valokuvaajat voivat nyt kuvata yhtenä sarjana jopa 200 täyden tarkkuuden JPEG-kuvaa tai 77 pakkaamatonta 12-bittistä RAW-kuvaa.

Z 7II ‑kameran edelleen kehitettyjä automaattitarkennusominaisuuksia ovat leveä alue ‑tarkennuksen käyttö ihmis- ja eläinkohteisiin, kolmiulotteisen seurannan tapaan toimiva kohteen seuranta -tarkennus ja automaattitarkennuksen entistä parempi toiminta heikossa valaistuksessa. 3 690 000 pisteen elektronisen etsimen (EVF) näkymä on aiempaakin luonnollisempi, ja suuri virkistystaajuus vähentää katkoksia.

Kamera sopii kokeneille ja ammattimaisille kuvaajille, jotka vaativat kohteiden toistumista äärimmäisen yksityiskohtaisina. Tällaisia käyttäjiä voivat olla esimerkiksi muotokuvaaja, joka haluaa nopeasta kuvaustahdista huolimatta talteen ihon, hiusten, asusteiden ja ehostuksen tekstuurit, tai luontokuvaaja, joka tarvitsee mukaansa ankaria olosuhteita kestäviä, kevyitä varusteita.

Z 6II

Z 6II jatkaa Z 6:n viitoittamalla menestyksen tiellä. Kameran keskeisiä piirteitä ovat vankka rakenne, helppokäyttöisyys, kyky tuottaa ammattimaista elokuvamaista videoaineistoa sekä loistava suorituskyky valokuvauksessa. Kameran pöly- ja tippuvedenpitävyys helpottaa sarjakuvausta vaikeissa olosuhteissa. Uusi mahdollisuus muuttaa tarkennusrenkaan toiminta käänteiseksi antaa käyttäjien tarkentaa oman tottumuksensa mukaisesti.

Kamera pystyy tuottamaan 4K UHD- ja Full HD ‑videoaineistoa sekä FX- että DX-koon videomuodossa. Kameran HLG-kuvausmuoto tallentaa puolestaan enemmän yksityiskohtia, laajemman dynaamisen alueen ja suuremman kontrastin. Jälkikäsittelyn tarve on näin mahdollisimman vähäinen². Parannettu silmientunnistuksen AF ja eläintentunnistuksen AF takaavat kohteiden aiempaa paremman tarkkuuden videokuvauksessa.

Yhdessä kameran parantuneen nopeuden ja tehokkuuden kanssa nämä automaattitarkennustoiminnot auttavat myös erinomaisiin valokuvaustuloksiin. Z 6II tukee sarjakuvausta 14 kuvan sekuntinopeudella³. Sarjakuvauksen enimmäiskuvamäärä on entistä suurempi: 200 JPEG-kuvaa tai 124 pakkaamatonta 12-bittistä RAW-kuvaa yhtenä sarjana.

Z 6II on omiaan käyttäjille, jotka haluavat kompaktin järjestelmän ja kuvaavat valokuvien lisäksi myös elokuvamaista videoaineistoa. Kamera soveltuu ammattimaiseen videotuotantoon tai esimerkiksi hääkuvaukseen, jossa helppo käsiteltävyys ja joustavuus sekä lopputulosten tinkimätön laatu ovat keskeisen tärkeitä. 

Nikonin Z-bajonettijärjestelmä

Molemmat kamerat käyttävät Nikonin Z-bajonettijärjestelmää, jonka ansiosta valo lankeaa koko kuvakennolle, myös aivan sen kulmiin saakka. Käytettäessä yhdessä laajenevan NIKKOR Z ‑objektiivimalliston – tai FTZ-bajonettisovittimen avulla F-bajonetilla varustettujen NIKKOR-objektiivien kanssa (vaihtoehtoja yli 300) – kamerat kohottavat Nikonin perinteet huippuluokan optiikassa ja innovoinnissa aivan uudelle tasolle.

Lisävarusteet

MB-N11-akkukahvassa on laukaisin ja säätimet pystykuvausta varten. Siinä on myös USB-C-portti, jonka avulla voi ladata kaksi akkua perätysten, kun akkukahva on irrotettuna kamerasta.

Langattoman kauko-ohjain-lähetinvastaanottimen WR-R11b avulla voi ohjata kameran laukaisua langattomasti ja synkronoida useiden pääkameraan linkitettyjen kameroiden laukaisun. WR-R11b on yhteensopiva tiettyjen Nikon-kameroiden kanssa. Sen avulla voi ohjata myös ulkoisia salamalaitteita – esimerkiksi mallia SB-5000 – kun käytetään kehittynyttä langatonta valaistusta. WR-R11b on yhteensopiva myös ammattitason WR-1-kauko-ohjaimen kanssa, jonka toimintaetäisyys on pitkä.

Yksityiskohdat kunniaan. Z 7II

• Lisää tehoa ja tarkkuutta: Suuri Z-bajonetti toimii yhdessä ison 45,7 megapikselin täyskuvakennon ja EXPEED-kaksoissuorittimen kanssa. Dynaaminen alue on entistä suurempi ja suorituskyky tasaisempi koko laajalla ISO-herkkyysalueella. Videota voi kuvata jopa tarkkuudella 4K/60p.
• Äärimmäinen nopeus ja luotettavuus: Kameran kahdesta korttipaikasta toisessa voi käyttää UHS-II SD kortteja ja toisessa XQD-kortteja tai erittäin nopeita CFexpress-kortteja. Pystyt sopeutumaan kaikenlaisiin työnkulkuihin.
• Erittäin laaja-alainen, veitsenterävä automaattitarkennus: Tarkennus toimii uupumatta. Herätessään valmiustilasta kamera palaa valittuun tarkennuspisteeseen. Valotuksen mittausherkkyys ulottuu aina −4 EV:hen asti kuvattaessa objektiivilla, jonka suurin aukko on (vähintään) f/2.
• Nopeampaa kuvausta pidempään – äänettömästi: Jopa 10 kuvan sekuntinopeus takaa huikean joustavuuden. Entistä suurempi puskurimuisti antaa kuvata keskeytyksittä.
• Etsin, joka pysyy tahdissa mukana: Teräväpiirtoisessa 3 690 000 pisteen elektronisessa etsimessä on suuri virkistystaajuus, joka vähentää katkoksia merkittävästi myös nopeassa kuvauksessa.
• Kuvaajaan sopeutuvat näytöt: Mukautettavien tietonäyttöjen avulla asetuksia voi säätää nopeasti. Tietonäytön voi myös poistaa käytöstä kokonaan valokuvia kuvattaessa. Elektroninen etsin sammuu automaattisesti, jos näyttö käännetään auki reaaliaikanäkymässä kuvaamista varten.
• ”Kestävä” kertoo vain murto-osan: Ankara maasto, raa’at sääolot tai rekvisiittaan kuuluvat savukoneet – perusteellisesti suojattu Z 7II ei värähdäkään.
• SnapBridge: Nikonin SnapBridge-sovellus kehittyy jatkuvasti. Nyt kameran laiteohjelman voi päivittää sovelluksen ja älylaitteen avulla.

Luovaa uskallusta. Z 6II

• Voit luoda valossa kuin valossa: Suuri Z-bajonetti ja iso 24,5 megapikselin täyskuvakenno takaavat laadukkaat ja yksityiskohtaiset kuvat koko huippulaajalla ISO-herkkyysalueella. Hämärätarkennus toimii nyt aina −6 EV:hen saakka kuvattaessa objektiivilla, jonka suurin aukko on (vähintään) f/2.
• Huimasti lisää nopeutta: Voit kuvata täyden tarkkuuden valokuvia jopa 14 kuvan sekuntinopeudella kokonaan automaattitarkennuksen ja -valotuksen varassa. Yhdessä sarjakuvausotoksessa voi olla jopa 200 JPEG-kuvaa tai 124 pakkaamatonta 12-bittistä RAW-kuvaa.
• EXPEED-kaksoissuoritin: Kaksoissuoritin kaksinkertaistaa käytettävissä olevan suorituskyvyn kaikessa, automaattitarkennuksesta puskurimuistin kapasiteettiin. Kameran toiminta on todella sulavaa sekä videoinnissa että valokuvauksessa.
• Kaksi korttipaikkaa: Pystyt sopeutumaan kaikenlaisiin työnkulkuihin. Toisessa korttipaikassa voi käyttää UHS-II SD kortteja ja toisessa XQD-kortteja tai uusimpia, erittäin nopeita CFexpress-kortteja.
• Multimedian voimanpesä: Entistä terävämpää ja selkeämpää, dynaamiselta alueeltaan laajempaa videoaineistoa. Silmientunnistuksen AF ja eläintentunnistuksen AF ovat käytettävissä videokuvauksen aikana. Videoaineiston kohdetta voi vaihtaa tarpeen mukaan.
• Tehty kestämään: Erittäin vahvan ja kevyen magnesiumseoskehyksen ansiosta tätä kameraa on helppo kuljettaa mukana – ja kamera myös kestää kaikenlaiset olosuhteet. Kamerassa on tehokas pöly-, lika- ja kosteussuojaus.
• NIKKOR Z: Ihastut varmasti elokuvamaiseen syväterävyyteen, jonka saa aikaan nopeasti tarkentavien, kompaktien NIKKOR Z objektiivien avulla.
• Z-järjestelmän monipuolisuus: Ulkoisia salamalaitteita voi käyttää myös nopeassa kuvauksessa – jopa nopeudella 14 kuvaa sekunnissa. FTZ-bajonettisovitin tuo yhteensopivuuden F-bajonetilla varustettujen NIKKOR-objektiivien kanssa, joita on yli 300.
• SnapBridge: Nikonin SnapBridge-sovelluksen ja älylaitteen avulla voi nyt päivittää kameran laiteohjelman.


¹ Huomautus: Käytettävissä Z 6II ‑kamerassa laiteohjelmiston päivityksen jälkeen. Päivityksen arvioitu julkaisuajankohta on helmikuu 2021.
² Sävykkään HLG‑videoaineiston tallennus Nikon Z 6II ‑kameralla edellyttää ulkoista videotallenninta.
³ 14 kuvaa/s käytettäessä pistetarkennusta, muissa tarkennusaluetiloissa 12 kuvaa/s.