16-09-2020

NIKON Z VALIKOIMAAN MERKITTÄVIÄ UUSIA NIKKOR Z OBJEKTIIVEJA

Helsinki, Suomi, 16. syyskuuta 2020: Nikon esittelee tänään kaksi uutta NIKKOR Z -objektiivia: NIKKOR Z 50mm f/1.2 S:n, joka on valmistajan ensimmäinen Z-sarjan kiinteäpolttovälinen f/1,2-objektiivi, sekä NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S:n – markkinoiden lyhyimmän erittäin laajakulmaisen, täyden kennokoon f/2,8-zoomobjektiivin¹. Objektiivit tuovat merkittäviä lisäominaisuuksia jatkuvasti kasvavaan peilittömään Nikon Z -järjestelmään.

NIKKOR Z 50mm f/1.2 S lunastaa aivan erityisen paikan Nikon Z -valikoimassa. Uskomaton erottelukyky, epäröimättä toimiva automaattitarkennus ja poikkeuksellisen hyvät estetiikan hallintaominaisuudet takaavat sen, että tämä ammattitason kiinteäpolttovälinen objektiivi on matkalla legendojen joukkoon. Hienostunut boke-efekti ja pistemäisten valonlähteiden yksityiskohtaisuus antavat ammattikuvaajille välineet saavuttaa perinteisellä 50 mm:n polttovälillä aivan uusia syvyyden ja yksityiskohtaisuuden tasoja – niin valokuvissa kuin videoissakin. Objektiivi hyödyntää Nikonin Z-bajonetin erinomaista valonkeruukykyä täysimääräisesti. Suurin aukko f/1,2 puolestaan antaa kuvaajalle keinot hallita syväterävyyttä tehokkaasti.

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S täydentää Nikon Z -objektiivikolmikon. Erinomainen piirtokyky ja kompakti rakenne saavat objektiivin erottumaan joukosta. Edistyksellinen optiikka, suuri Z-bajonetti ja muuttumaton f/2,8-aukko takaavat vaikuttavan suorituskyvyn, joka haastaa jopa kiinteäpolttoväliset objektiivit. Objektiivi torjuu valon heikkenemistä reuna-alueilla tehokkaasti silloinkin, kun kuvataan täydellä aukolla. Haamukuvien ja heijastusten ehkäisy taas varmistaa hämmästyttävän kuvanlaadun. Valokuvaajat pystyvät loihtimaan eloon rakennustaiteellisten sommittelujen, maisemien ja öisten näkymien koko kauneuden.

Nikon UK:n kaupallisen suunnittelun johtaja Robert Harmon kommentoi uutuuksia näin: ”Nämä uutuudet ovat merkittäviä NIKKOR Z -objektiiveja. Tunnemme ylpeyttä voidessamme tarjota ammattilaisille tällaisia työkaluja. Uusi 14–24 mm:n objektiivi täydentää loistavasti ammattitason NIKKOR Z -zoomkolmikon. Peilittömän järjestelmän kiinteäpolttovälinen 50 mm:n objektiivi on edullisempi vaihtoehto ammattilaisille, jotka haluavat S-sarjan ainutlaatuista Noct-objektiivia lähentelevää optista suorituskykyä, mutta eivät ole valmiita tinkimään automaattitarkennuksesta.”

 

Yksityiskohtien kauneus. NIKKOR Z 50mm f/1.2 S

Kiinteäpolttovälinen f/1,2-objektiivi ammattilaisille. Hienostunut boke-efekti. Yksityiskohtaiset pistemäiset valonlähteet. Uskomaton tarkkuus koko kuva-alalla. Loistaa heikossa valaistuksessa.
Kehittynyt optinen rakenne. 17 linssielementtiä 15 ryhmässä, sisältää 2 ED-lasielementtiä ja 3 asfääristä linssielementtiä.
Epäröimättä toimiva automaattitarkennus. Automaattitarkennus on nopea, sujuva ja äänetön. Tarkennusalue piirtyy terävänä myös kuvattaessa lähietäisyyksiltä tai pienellä syväterävyydellä.
Huomattavan selkeät kuvat. Nikonin heijastamattomat nanokide- ja ARNEO-pinnoitteet ehkäisevät haamukuvia ja heijastuksia myös vastavaloon kuvattaessa.
Elokuvamaista videoaineistoa. Suuri valovoima antaa kuvaajalle paljon syväterävyyden hallintamahdollisuuksia. Kuvakulman muuttuminen tarkennuksessa on lähes olematonta.
Ammattitason säätimet. Ohjausrengas on äänetön, ja Fn-painiketta voi mukauttaa. OLED-tietonäytöstä voi nopeasti ja helposti varmistaa tärkeät kuvaustiedot.
Sääsuojattu. Objektiivin putken liikkuvat osat on tiivistetty, ja metallisessa objektiivin kiinnikkeessä on kumitiiviste.

Tila haltuun. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S

Erittäin laajakulmainen ammattitason f/2,8-objektiivi. Suuri Z-bajonetti ja muuttumaton f/2,8-aukko saavat aikaan suorituskyvyn, joka innostaa kuvaajaa tavoittelemaan visioitaan.
Erinomainen optinen suorituskyky. Terävyys on poikkeuksellisen hyvä koko kuva-alalla. Nikonin nanokide- ja ARNEO-pinnoite vähentävät haamukuvia ja heijastuksia merkittävästi.
Kestävä ja luotettava. Objektiivin putken kaikki liikkuvat osat on suojattu pölyltä ja kosteudelta huolellisella tiivistyksellä. Alumiiniseoksesta valmistettu bajonetti vähentää painoa, mutta parantaa kestävyyttä.
Videovalmiudet. Automaattitarkennus toimii sulavasti ja äänettömästi. Kuvakulman muutos tarkennuksessa ja tarkennuksen siirtymä zoomattaessa ovat käytännössä olemattomia. Syväterävyyttä voi hallita täsmällisesti suoraan objektiivista.
Helppo suotimien käyttö. Kiertämällä kiinnitettäviä 112 mm:n suotimia voi käyttää yhdessä mukana tulevan vastavalosuojan kanssa. Takaosassa olevassa suodinpaikassa voi käyttää geelivärisuotimia.


¹ Erittäin laajakulmaiset täyden kennokoon zoomobjektiivit, joiden lyhin polttoväli on korkeintaan 14 mm ja suurin aukko f/2,8 (tilanne syyskuussa 2020). Perustuu Nikonin tekemään selvitykseen.