07-01-2020

KAKSI MERKITTÄVÄÄ TELEZOOMOBJEKTIIVIA

Tukholma, Ruotsi, 7. tammikuuta 2020: Nikon esittelee kaksi uutta ammattitason telezoomobjektiivia. AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR on suunniteltu digitaalisiin järjestelmäkameroihin ja NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S puolestaan peilittömiin Nikon Z ‑kameroihin. Nämä kestävät telezoomobjektiivit nostavat jälleen objektiivisuunnittelun rimaa, sillä ne vastaavat optiselta suorituskyvyltään kiinteäpolttovälisiä objektiiveja.

Kuvaatpa urheilua sisäareenalla tai ulkona ilta-aikaan, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR loistaa erinomaisella erottelukyvyllään ja automaattitarkennuksellaan. Tämän merkittävän objektiivin myötä esitellään myös paljon odotettu polttovälialue. Nyt digitaalista järjestelmäkameraa ja 300 mm:n polttoväliä käyttäviä kuvaajia ei enää kahlitse kiinteä polttoväli. Heidän ei myöskään tarvitse tinkiä optisesta suorituskyvystä käyttämällä zoomobjektiivia ja telejatketta.

Valovoimainen, täyden kennokoon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S on toinen Nikonin peilittömän järjestelmän objektiivikolmikkoon julkaistava objektiivi. Olipa kyse urheilu-, tapahtuma- tai reportaasikuvauksesta, tämä S-sarjan telezoomobjektiivi kattaa kaikki kuvaustilanteet niin valokuvissa kuin videoissakin. Tarkennus on nopeaa, sulavaa ja äänetöntä. Terävyys on erinomainen koko kuva-alalla – myös kuvattaessa suurimmalla aukolla. Videokuvauksessa kuvakulman muuttuminen tarkennuksessa on lähes olematonta.

Optisen suorituskyvyn edistysaskeleesta on näissä molemmissa ammattitason objektiiveissa kiittäminen ED-lasia sekä Nikonin uutta SR-lasia, jotka ehkäisevät väriaberraatiota. Niiden ansiosta värivirheet ovat vähentyneet huomattavasti ja vaikeammin hallittavan sinisen valon (lyhyen aallonpituuden spektrin) tasapainotus toimii kauttaaltaan. Kuvat ovat todella tarkkoja ja kontrasti poikkeuksellisen hyvä.

Nikon D5 | 1/800 s | f/2,8 300 mm | ISO 4 000 | AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Nikon Z 7 | 1/1 250 s | f/2,8 200 mm | ISO 200 | NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Nikon NNE Senior Commercial Planning Manager Robert Harmon sanoo: ”Nikonin zoomobjektiivien kaikkien aikojen kehittynein optinen rakenne takaa sen, että näistä uusista telezoomobjektiiveista tulee uusi mittapuu ammattitason objektiivien suorituskyvylle. Nikonin älykäs ergonomia ja erityisen säänkestävä rakenne viimeistelevät kokonaisuuden. Mitä sitten kuvaatkin, välineet eivät rajoita mahdollisuuksia.”  

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

F-bajonetilla varustettu ammattitason telezoomobjektiivi. Kattaa monikäyttöisen polttovälialueen 120–300 mm. Suurin aukko on muuttumaton f/2,8.
Sulavatoiminen ja täsmällinen automaattitarkennus. Suorituskyky on yhtä hyvä kuin kiinteäpolttovälisissä objektiiveissa: tarkennus pysyy nopeasti liikkuvien ja arvaamattomienkin kohteiden tahdissa. Sähkömagneettinen himmennin takaa valotusten täsmällisyyden nopean sarjakuvauksen aikana.
Kehittynyt optinen rakenne. 25 elementtiä 19 ryhmässä, sisältää Nikonin ED- ja SR-lasia sekä ARNEO- ja nanokidepinnoitteita. Väriaberraation, koman, haamukuvien ja heijastusten ehkäisy toimii tehokkaasti.
Luotettavan vakaa tärinänvaimennus. Nikonin tärinänvaimennus (VR) antaa mahdollisuuden käyttää jopa neljää askelta pitempää suljinaikaa silloinkin, kun telejatke on käytössä.
Nikonin tunnettu ergonomia. Esimerkiksi mukautettavat toimintopainikkeet sekä sulava vaihtaminen pysty- ja vaakasuunnan välillä.
Integroitu jalustajalka. Objektiivin etuosaa kohden suunnattu yhdysrakenteinen jalustajalka tuo optimaalisen tasapainon ja helpottaa kuljetusta.
Vankka rakenne. Kestävän rakenteen ja perusteellisen suojauksen ansiosta tätä objektiivia voi käyttää urheilukuvaukseen kaikissa sääoloissa.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Z-bajonetilla varustettu ammattitason telezoomobjektiivi. Kattaa monikäyttöisen polttovälialueen 70–200 mm. Suurin aukko on muuttumaton f/2,8.
Loistava suorituskyky. Terävyys ja kontrasti ovat erinomaisia koko kuva-alalla. Tarkennus on sulavaa, nopeaa ja äänetöntä.
Kehittynyt optinen rakenne. 21 elementtiä 18 ryhmässä, sisältää Nikonin ED- ja SR-lasia sekä heijastamattomia ARNEO- ja nanokidepinnoitteita. Väriaberraation, koman, haamukuvien ja heijastusten ehkäisy toimii tehokkaasti.
Videovalmiudet. Kuvakulman muuttuminen tarkennuksessa on lähes olematonta. Vakaa aukon hallinta tekee valotuksen muutoksista luonnollisia koko kuva-alalla.
Objektiivin OLED-tietonäyttö. Aukon, tarkennusetäisyyden, tarkan polttovälin, ISO-herkkyyden ja syväterävyyden voi tarkistaa nopeasti suoraan objektiivista.
Fn-painike. Objektiivin Fn-painikkeelle voi määrittää jopa 21 eri toimintoa. Esimerkkejä: tarkennuksen lukitus, mittaus ja haarukointi.
Monikäyttöinen luottokumppani. Vankka rakenne, pieni koko sekä perusteellinen suojaus pölyä ja kosteutta vastaan.