17-12-2019

NIKON Z 7- JA Z 6 KAMEROIHIN RAW-VIDEOLÄHTÖ

Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta, 17. joulukuuta 2019: Nikon on tänään ilmoittanut, että täyden kennokoon peilittömissä Z 7- ja Z 6 ‑kameroissa voi ottaa käyttöön RAW-videolähdön. Päivitys sisältyy laiteohjelmaversioon 2.20.

Nikon on ensimmäinen kameravalmistaja, jonka tuotteissa RAW-videolähtö on käytettävissä suoraan täyden kennokoon peilittömän kameran HDMI-liitännän avulla. Z 7- ja Z 6 ‑kameran käyttäjät voivat tallentaa 12-bittistä RAW-videota ulkoiseen Atomos Ninja V ‑tallennuslaitteeseen, joka sisältyy elokuvaajan Nikon Z 6 ‑peruspakettiin¹ ². Videosyöte tallentuu ProRes RAW ‑muodossa³, joka säilyttää värit tarkasti sekä parantaa kirkkautta ja varjoalueiden yksityiskohtaisuutta. Videokuvaajat hyötyvät mahdollisimman suuresta jälkikäsittelyn joustavuudesta, joka ei kuitenkaan hidasta editointityötä: soveltuu HDR-käsittelyyn erinomaisesti.

Kun laiteohjelman päivitys 2.20 on ladattu, RAW-videolähdön tuen voi asennuttaa Z 7- ja Z 6 ‑kameroihin Nikon-huoltokeskuksessa 199 euron hintaan. Huoltopalvelu on maksuton kaikille Nikon Z 6 ‑kameroille, jotka on hankittu elokuvaajan Z 6 ‑peruspaketin osana.

Huippuluokan kuvanlaatu kuuluu Nikon Z ‑sarjan ytimeen. HDMI-liitännän välityksellä toimiva RAW-lähtö on tärkeä parannus kaikille videokuvaajille. Z-sarja vastaa jatkossakin käyttäjien muuttuviin tarpeisiin. Myös tulevissa laiteohjelmiston päivityksissä tuodaan saataville uuden sukupolven ominaisuuksia.


¹ Valmistele Z 7- tai Z 6 ‑kamerasi 12-bittistä RAW-videolähtöä varten. Lataa laiteohjelman päivitysversio 2.20 ja vie kamera sitten Nikon-huoltokeskukseen RAW-lähdön aktivointia varten. Palvelusta voidaan periä maksu. Kysy lisätietoja paikallisesta Nikon-huoltokeskuksesta.
Lataa laiteohjelma 2.20 Z 7 ‑kameralle
täältä.
Lataa laiteohjelma 2.20 Z 6 ‑kameralle
täältä.
Etsi Nikon-huoltokeskus 
täältä.

² Yhteensopivuus Nikon RAW ‑videon kanssa saattaa edellyttää myös ulkoisen Atomos Ninja V ‑tallennuslaitteen laiteohjelmiston päivitystä. Lisätietoja on Atomosin verkkosivustossa.
³ ProRes RAW on RAW-videomuoto, jonka Apple Inc. on kehittänyt vuonna 2018.
⁴ Jos Z 6 ‑kamera on hankittu elokuvaajan Z 6 ‑peruspaketin osana eikä kamerassa ole RAW-videolähdön tukea esiasennettuna, lähin Nikon-huoltokeskus asentaa sen maksutta. Ostotosite on esitettävä.Lisätietoja Nikonin palkituista tuotteista on osoitteessa www.europe-nikon.com