10-10-2019

NIKON Z PERHE TÄYDENTYY DX-KOON PEILITTÖMÄLLÄ Z 50 KAMERALLA JA ENSIMMÄISILLÄ NIKKOR Z DX OBJEKTIIVEILLA

Lontoo, Englanti, 10. lokakuuta 2019: Nikon esittelee tänään Nikon Z 50:n, joka on Z-sarjan ensimmäinen DX-koon peilitön kamera. Samalla julkistetaan myös kaksi ensimmäistä NIKKOR Z DX ‑zoomobjektiivia – NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ja NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Täysin uusi Nikon Z 50 tuottaa erinomaista kuvanlaatua. Virheettömästi tarkennetuissa valokuvissa ja 4K-videoissa on runsaasti yksityiskohtia, syvyyttä ja väriä. Kun Z 50 yhdistetään NIKKOR Z DX ‑uutuusobjektiiveihin, uudella peilittömällä DX-järjestelmällä voi ikuistaa upeita kuvia aina laajakulmakuvista teleotoksiin.

Suurella 20,9 megapikselin DX-koon kennolla varustettu Z 50 tuo Nikonin peilittömän järjestelmän optiset edut vankkaan ja pienikokoiseen DX-runkoon. Kiitetyistä Nikon Z 7- ja Z 6 ‑kameroista periytyviä ominaisuuksia ovat esimerkiksi Nikonin suuri Z-bajonetti sekä nopea ja laaja-alainen hybridityyppinen automaattitarkennusjärjestelmä. Z 50 ‑kamerassa on lisäksi tarkka elektroninen etsin, kallistettava kosketusnäyttö sekä tukeva kahva, jonka ansiosta Nikonin peilittömistä kameroista saa todella mukavan otteen. Älykkään silmät tunnistavan automaattitarkennuksen ansiosta Z 50 sopii loistavasti muotokuvaukseen. Nopea sarjakuvaus (jopa 11 kuvaa sekunnissa) yhdistettynä automaattitarkennukseen ja automaattivalotukseen huolehtii siitä, että myös toiminnan kuvaus sujuu vaivattomasti. Z 50 on täysin yhteensopiva Nikonin FTZ-bajonettisovittimen kanssa, joten kamerassa voi käyttää myös F-bajonetilla varustettuja digitaalisten järjestelmäkameroiden NIKKOR-objektiiveja.¹

Molemmat Z-bajonetilla varustetut DX-objektiivit on optimoitu Nikonin suuren Z‑bajonetin erinomaista valonkeruukykyä varten. Zoomobjektiivit tarkentavat nopeasti, äänettömästi ja tasaisesti, joten ne soveltuvat loistavasti sekä videokuvaukseen että valokuviin. Erittäin kompakti NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ‑objektiivi on niin kutsuttu pannukakku-zoom, joka ikuistaa kauniisti erilaiset näkymät avarista maisemista aina muotokuviin. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR on puolestaan kompakti telezoom. Se antaa kuvaajan siirtyä sujuvasti yksilöllisten muotokuvien rajauksesta etäällä tapahtuvan toiminnan vakaaseen ikuistamiseen.

Nikon Z 50 | 0,6 s | f/5,6 16 mm | ISO 200 | NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Nikon Z 50 | 1/160 s | f/6,3 250 mm | ISO 400 | NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Nikon UK:n tuotepäällikkö Robert Harmon kertoo uutuuksista näin: ”Olipa intohimona valokuvaus tai video, Nikonin peilittömän järjestelmän uusi Z 50 ‑kamera on hyvin kiintoisa yhdistelmä luovuutta ja tehoa. Uusien NIKKOR Z DX ‑objektiivien lisäksi käytettävissä on kameran saumaton yhteensopivuus kaikkien Z-bajonetilla varustettujen objektiivien kanssa. Jos varustelaukussa sattuu jo olemaan F-bajonetilla varustettuja objektiiveja, myös niitä voi käyttää. Sillä ei ole merkitystä, omistaako jo Nikonin digitaalisen järjestelmäkameran vai onko Nikon merkkinä uusi. Nikonin peilitön DX-järjestelmä tarjoaa kuvaajalle runsaasti kasvunvaraa.”

Nikon Z 50 ja NIKKOR Z DX -objektiivit tulevat myyntiin maanlaajuisesti talvella 2019

Saataville tulee kamera- ja objektiivipaketteja, joiden hinnat alkavat 1 149 eurosta

 

Nikon Z 50

Erinomainen kuvanlaatu: Suuri Nikonin Z-bajonetti, suuri 20,9 megapikselin DX-koon (APS-C) CMOS-kenno ja nopea EXPEED 6 ‑kuvankäsittelyjärjestelmä.
Terävä laidasta laitaan: Hybridityyppinen automaattitarkennusjärjestelmä. Kuvakennon 209 automaattitarkennuspistettä kattavat noin 90 % kuva-alasta sekä vaaka- että pystysuunnassa, joten terävyys on erinomainen reunasta reunaan.
Loistaa heikossa valaistuksessa: Laaja ISO-herkkyysalue 100–51 200 ja heikossa valaistuksessa aina −4 EV:hen asti toimiva automaattitarkennus.
Älykäs silmät tunnistava automaattitarkennus: Kamera tarkentaa automaattisesti kohteen silmiin, olipa henkilö kuvassa yksin tai vain yksi väkijoukosta.
Nopea sarjakuvaus: Jopa 11 kuvaa sekunnissa käytettäessä automaattitarkennusta (AF) ja automaattivalotusta (AE).
Äänetön toiminta: Nikon Z 50 tarkentaa äänettömästi. Siinä on myös Äänetön valokuvaus ‑tila.
4K-videot: Kameralla voi tallentaa 4K/UHD-videoita kuvataajuudella 30p ja kuvata Full HD ‑tarkkuuksista hidastettua videoaineistoa ilman rajauskertoimen asettamia rajoituksia. Ajastettuja 4K-kuvasarjoja voi luoda kamerassa.
Sulavatoiminen elektroninen etsin: Huipputerävän (2 360 000 pisteen) elektronisen etsimen näyttökuva on luonnollinen, hyvin samankaltainen kuin järjestelmäkameran optisessa etsimessä. Halutessaan kuvia voi katsoa sellaisina, miltä ne näyttävät määritetyillä asetuksilla.
Suuri kallistettava kosketusnäyttö: Tarkassa (1 040 000 pisteen) nestekidenäytössä on älypuhelintyylinen kosketusohjaus. Näyttöä voi kallistaa ylös- tai alaspäin, mikä tuo lisää mahdollisuuksia videokuvaukseen ja omakuviin.
Luovat tehosteet: 20 kameran sisäistä tehostetta valokuvia ja videoita varten. Voimakkuutta voi säätää tehosteen esikatselussa.
Peilittömän DX-kameran runko ja yhdysrakenteinen salama: Kameraa on helppo kuljettaa mukana. Sen ylä- ja etuosa on valmistettu vahvasta magnesiumseoksesta.
Nikon-ergonomia: Tukeva kahva takaa miellyttävän käsittelyn. Painikkeet, valitsimet ja nestekidenäytön kosketusohjaimet on sijoitettu ajatuksella.
Yksinkertaisen selkeä järjestelmäkameratyylinen valikkojärjestelmä: Nikonin digitaalisten järjestelmäkameroiden käyttäjille heti tuttu, uusien Nikon-käyttäjien helppo omaksua.
Nopeat yhteydet: Wi-Fi® ja Bluetooth® sekä Nikonin Snapbridge-sovellus helpottavat kuvien ja videoiden lähettämistä mihin tahansa laitteeseen jakamista tai tallennusta varten.
Rakastettava järjestelmä: Yhteensopiva FTZ-bajonettisovittimen ja digitaalisten Nikon-järjestelmäkameroiden lisävarusteiden kanssa – tukee esimerkiksi kameran kauko-ohjaimia, digitaalisten järjestelmäkameroiden salamalaitteita ja mikrofoneja.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Erittäin kevyt laajakulmainen zoomobjektiivi: Nopeasti tarkentava objektiivi, jonka polttovälialue on laajakulmasta normaaliin (16–50 mm; vastaa FX-koon / 35 mm:n kameran polttoväliä 24–75 mm).
Lyhin tarkennusetäisyys vain 0,2 m: Mahdollisuus kuvata tarkasti myös lähellä olevia yksityiskohtia.
Objektiivin sisäinen tärinänvaimennus: Kuvaus onnistuu jopa 4,5 askelta pidemmillä suljinajoilla kuin muuten olisi mahdollista.² Heikossa valaistuksessa saa entistä selkeämpiä kuvia, ja videoaineisto on vakaata, vaikka kuvaisi kävellessään.
Äänetön ohjausrengas: Ohjausrenkaan avulla voi hallita tärkeimpiä toimintoja, esimerkiksi käsitarkennusta, aukon säätöä ja valotuksen korjausta.
Taskuun sopiva objektiivi: Objektiivi painaa vain 135 grammaa. Sisäänvedettynä se on litteä kuin pannukakku.

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Kompakti telezoomobjektiivi: Nopeasti tarkentava objektiivi, jonka polttovälialue ulottuu normaalista telekuvaukseen (50–250 mm; vastaa FX-koon / 35 mm:n kameran polttoväliä 75–375 mm).
Lyhin tarkennusetäisyys vain 0,5 m: Myös lähellä olevia kohteita voi kuvata tarkasti.
Objektiivin sisäinen tärinänvaimennus: Kuvaus onnistuu jopa 5 askelta pidemmillä suljinajoilla kuin muuten olisi mahdollista.²
Äänetön ohjausrengas: Ohjausrenkaan avulla voi hallita tärkeimpiä toimintoja, esimerkiksi käsitarkennusta, aukon säätöä ja valotuksen korjausta.
Kevyt kantaa: Sisäänvedettynä erittäin pienikokoinen objektiivi painaa 405 grammaa.

¹ Nikon Z ‑kameran kanssa yhteensopivia F-bajonetilla varustettuja NIKKOR-objektiiveja on noin 360. Lisätietoja NIKKOR-objektiiveista on Nikonin virallisessa verkkosivustossa.
² Perustuu CIPA-standardeihin.

VASTUUVAPAUSLAUSEKKEET
Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita Nikon ja sen tytäryhtiöt käyttävät lisenssillä.
Wi-Fi® ja Wi-Fi Certified -logo ovat Wi-Fi Alliancen® rekisteröityjä tavaramerkkejä.