10-09-2019

ELOKUVAAJAN NIKON Z 6 PERUSPAKETTI: TÄSTÄ ALKAA PEILITÖN ELOKUVAUS

Helsinki, Suomi, 10. syyskuuta 2019: Nikon esittelee tänään ensimmäisen peilittömän elokuvauspaketin videoammattilaisille ja sisällöntuottajille – elokuvaajan Nikon Z 6 ‑peruspaketin. Paketti on suunniteltu vapautta varten ja se tarjoaa tärkeimmät perusvarusteet, joiden avulla voit aloittaa kuvaamisen nopeasti ja tuottaa laadukkaita elokuvia. Elokuvantekijät voivat vapaasti muokata muita osia omien henkilökohtaisten mieltymyksiensä mukaan, joten heidän ei tarvitse maksaa tarpeettomista laitteista.

Paketissa on peilitön Nikon Z 6 ‑kamera ja FTZ-bajonettisovitin, joka mahdollistaa saumattoman integroinnin F-bajonetilla varustettujen NIKKOR-objektiivien laajaan valikoimaan – tämä mahdollistaa täyden kennokoon erittäin laadukkaan 4K-videokuvauksen suurilla bittimäärillä. Kun kameran sisäinen 5-akselinen optinen tärinänvaimennus toimii yhdessä elektronisen VR:n kanssa, otokset ovat luotettavan vakaita. Kamera tukee avointa Atomos-protokollaa, joten mukana toimitettava Atomos Ninja V integroituu kokonaisuuteen saumattomasti. Myöhemmin tänä vuonna julkaistava laiteohjelmiston päivitys tukee Applen ProRes RAW ‑tallennusta kameran RAW-lähdöstä Atomos Ninja V ‑tallennuslaitetta käytettäessä, jolloin värimäärittely on mahdollisimman joustavaa. Pikakiinnikkeellä varustetun SmallRig-kuvauskehikon yläosassa oleva kahva helpottaa liikkuvan kuvan tallennusta ja kohteen seurantaa.

Nikonin tarjoama huippuluokan peruspaketti riippumattomalle elokuvantekijälle on edullinen ratkaisu, joka vie vain vähän tilaa mutta tuottaa vaikuttavia tuloksia. Joustavuus on otettu huomioon alusta alkaen, joten paketti voidaan räätälöidä kunkin elokuvantekijän yksilölliseen tyyliin sopivin lisävarustein.

Nikon UK:n kaupallisesta suunnittelusta vastaava Robert Harmon kuvaa uuden paketin houkuttelevuutta näin: "Elokuvaajan Z 6 ‑peruspaketin myötä Nikon tarjoaa pitkään odotetun ratkaisun edistyneille ja ammattimaisille liikkuvan sisällön tuottajille, jotka haluavat hyödyntää Nikon Z 6:n huipputasoisia video-ominaisuuksia. Se keskittyy videokuvaajan perustarpeisiin ilman turhia lisävarusteita, joten se on ihanteellinen Nikon-aloituspaketti henkilökohtaiseen videokuvaukseen – ja pian julkaistava RAW-tallennusmahdollisuus on lisäetu, jonka ansiosta käytettävyys on taattu myös tulevaisuudessa."

Elokuvaajan Z 6 ‑peruspaketti on ennakkotilattavissa jo nyt, ja toimitukset alkavat syyskuun puolivälissä. Paketin suositushinta on 2 999 euroa.

PAKKAUKSEN SISÄLTÖ

Nikon Z 6 ‑kameran runko: 24,5 MP, 100-51200 ISO, täydellä kuvapisteiden tiedonluvulla varustetut 6K:sta pakatut 4K-videot, jopa 120 kuvaa/s FHD-tilassa, 10-bittinen N-Log ja aikakoodilähtö, 8-bittinen sisäinen tallennus jopa 144 Mbit/s, kameran sisäiset toiminnot hidastuskuvaa ja ajastettuja videoita varten.

Nikonin FTZ-bajonettisovitin: mahdollistaa F-bajonetilla varustettujen NIKKOR-objektiivien käytön kuvanlaadusta tinkimättä – valikoimaan kuuluu myös monia elokuvaobjektiiveja.

Atomos Ninja V: joustava seuranta ja tallennus helposti muokattavissa ProRes- ja DNxHR-muodoissa.

Pikakiinnikkeellä varustettu SmallRig-kuvauskehikko: sisäänrakennettu Manfrotto-yhteensopiva pikakiinnitysjärjestelmä mahdollistaa vaihdon erilaisten jalustojen välillä vain muutamassa sekunnissa. 

Nikonin EN-EL15b-akut: kaksi litiumioniakkua, joiden ansiosta olet aina valmis kuvaamaan seuraavan otoksen.

Kierretty HDMI-kaapeli: tukee nopeaa HDMI 2.0 ‑yhteyttä, jota tarvitaan suurta kuvataajuutta käyttävässä 4Kp60 ProRes- ja RAW-tallennuksessa.

5 200 mAh:n akut: kaksi akkua ja pikalaturi varmistavat Atomos-laitteen toiminnan myös pitkissä kuvaussessioissa.

SmallRig-kuvauskehikon kahva: yläosassa oleva kahva helpottaa kohteen seurantaa.

SmallRig Magic Arm: voit kiinnittää Atomos Ninja V ‑tallenninmonitorin kuvauskehikkoon Magic Arm ‑varren puristimella.

Lisätietoja Apple ProRes RAW ‑tuen mahdollistavasta laiteohjelmiston päivityksestä on 27. elokuuta 2019 julkaistussa lehdistötiedotteessa: "Nikon julkistaa Nikon Z 7- ja Z 6 ‑kameroille N-Log-kuvauksen kolmiulotteisen LUT-profiilin sekä RAW-videolähdön tuen". Julkaisut löytyvät Nikonin paikallisen sivuston Lehdistö-osiosta.