27-08-2019

NIKON JULKISTAA NIKON Z 7- JA Z 6 KAMEROILLE N-LOG-KUVAUKSEN KOLMIULOTTEISEN LUT-PROFIILIN SEKÄ RAW-VIDEOLÄHDÖN TUEN

Helsinki, Suomi, 27. elokuuta 2019: Nikon esittelee tänään N-Log-videokuvausta varten luodun värimäärittelytaulukon (LUT-profiilin). N-Log-videokuvaus on Nikon Z 7- ja Z 6 ‑kameroihin sisältyvä ominaisuus. Z 7- ja Z 6 ‑kameroille julkaistaan myöhemmin tänä vuonna myös uusi laiteohjelmiston päivitys, joka lisää kameraan RAW-videolähdön tuen. Laiteohjelman ansiosta videoaineistoa voi tallentaa Applen monipuolisessa ProRes RAW ‑videomuodossa Ninja V 4K HDR ‑näyttö- ja tallennuslaitteen avulla. Sen valmistaja ATOMOS on Nikonin yhteistyökumppani RAW-videolähtöteknologian kehitystyössä.

Tämän laiteohjelmajulkaisun myötä Nikon Z 7 ja Z 6 ovat ensimmäiset kuluttajakamerat, jotka tukevat virallisesti RAW-videolähtöä. Toistaiseksi ominaisuus on käytettävissä vain ammattitason elokuvakameroissa. RAW-videotiedostot sisältävät RAW-valokuvien tapaan mahdollisimman häviöttömät tiedot. RAW-videolähdön tuki tuo jälkikäsittelyssä tehtävään värimäärittelyyn entistä enemmän joustoa. Nikonin peilittömät kamerat astuvat nyt samalle maaperälle elokuvauksen ammattikameroiden kanssa ja ovat edullinen vaihtoehto täysimittaiseen elokuvatuotantoon. RAW-videolähtöominaisuus edellyttää lisäksi maksullista kameran sisäistä päivitystä, joka on teetettävä paikallisessa Nikon-huollossa.

Nikonin N-Log-videokuvausta varten luotu LUT-profiili on yhteensopiva Rec. 709 ‑väriavaruuden kanssa. Kyseessä on kolmiulotteinen LUT-profiili, joka sallii RGB-värien ohella myös kirkkauden, värikylläisyyden ja värisävyjen säätämisen. LUT-profiili on RGB-väriarvojen esiasetusjoukko, jonka avulla videoaineiston ulkonäkö muunnetaan jälkikäsittelyn värimäärittelyssä. Z 7- ja Z 6 ‑kameran N-Log-kuvauksen HDMI‑lähdön tallennus on optimoitu 10-bittiselle tallennukselle, joka tuo esiin kuvakennon koko dynaamisen alueen. Tämä muoto tallentaa huippuvalo- ja varjokohdista runsaat sävytiedot, mikä tuo värimäärittelyyn joustovaraa.

Laiteohjelman päivitys on maksuton.

RAW-videolähtö: Kameran sisäistä asetusta on muutettava valtuutetussa Nikon-huollossa ennen laiteohjelman päivityksen lataamista, jotta RAW-videolähtö tulee käyttöön. Huoltotyöstä veloitetaan paikallisten taksojen mukaan.