31-07-2019

NIKONIN UUDELLA NIKKOR Z 85MM F/1.8 S OBJEKTIIVILLA SAA UPEITA MUOTOKUVIA

Helsinki, Suomi, 31. heinäkuuta 2019: Nikon on julkistanut Nikon Z ‑tuoteperheeseen muotokuvaukseen tarkoitetun valovoimaisen objektiivin. NIKKOR Z 85mm f/1.8 S on nopeasti tarkentava objektiivi, jonka tuottama kuva on erittäin yksityiskohtainen koko kuva-alalta. Olipa kyse valokuvista tai videoista, tällä peilittömien kameroiden täyden kennokoon objektiivilla kuvaajat pystyvät ikuistamaan muotokuvamallinsa hämmästyttävän tarkkoina.

Objektiivilla onnistuvat monenlaiset kohteet: perinteiset yksityiskohtaiset lähikuvat, miljöömuotokuvat, intiimit asetelmat ja suurista tapahtumista otetut kuvat. NIKKOR Z 85mm f/1.8 S ‑objektiivin kehittynyt optinen suorituskyky takaa upeat lopputulokset missä vain. Terävyys reunasta reunaan on loistava – silloinkin, kun kuvataan suurimmalla aukolla f/1,8. Boke-efekti on luonnollisen kaunis, ja linssiheijastuksia on tuskin lainkaan edes vastavaloon kuvattaessa.

Tarkennus toimii nopeasti, ja Nikon Z ‑kameroiden uusi silmät tunnistava automaattitarkennus pystyy lukittumaan kuvattavan silmään, olipa henkilö kuvassa yksin tai vain yksi väkijoukosta. Videokuvaajat voivat 85 millimetrin polttovälin ansiosta korostaa kohteita ja kuvata videoaineistoa hämmästyttävän pienellä syväterävyydellä.

Nikon Europen tuotepäällikkö Dirk Jasper sanoo: ”NIKKOR Z 85mm f/1.8 S on uskomattoman monipuolinen objektiivi. Monitarkennusjärjestelmä ja suuri valovoima takaavat, ettei kuvaajan tarvitse olla huolissaan vaikeasta valaistuksesta tai yllättäen avautuvista kuvaustilaisuuksista. Niin tapahtumissa kuin studiossa ja ulkotiloissakin kuvaajalla on vapaat kädet ikuistaa eloisia muotokuvia, jotka ovat kaukana tavanomaisista.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

NIKKOR Z: suurta Nikon Z ‑bajonettia varten suunniteltu objektiivi pystyy tallentamaan enemmän valoa koko kuva-alalle.
S-sarja: uuden tason optinen rakenne. Heijastamaton nanokidepinnoite. Sulava ja äänetön monitarkennusjärjestelmä.
Tarkat yksityiskohdat: erinomainen kuvanlaatu reunasta reunaan. Lyhin tarkennusetäisyys vain 0,80 metriä.
Vankka rakenne: objektiivin putken jokainen liikkuva osa on tiivistetty pölyä ja vesipisaroita vastaan..
Erinomainen valinta videoita varten: äänetön aukon säätö ja lähes äänetön automaattitarkennus. Kuvakulman muuttuminen tarkennuksessa on lähes olematonta.
Mukautettava ohjausrengas: voidaan käyttää käsitarkennukseen (oletus), aukon säätöön tai valotuksen korjaukseen.

Myynnin aloituspäivä: 5. syyskuuta 2019
Suositushinta: 949 €