16-05-2019

Nikon julkaisee laiteohjelmaversion 2.0 Nikon Z 7- ja Nikon Z 6 -kameroille

Uusi laiteohjelmisto lisää silmät tunnistavan automaattitarkennuksen, laajentaa automaattitarkennuksen herkkyysaluetta hämärässä ja lisää nopeaan (laajennettuun) sarjakuvaustilaan automaattivalotuksen seurannan.

Amsterdam, Alankomaat, 16. toukokuuta 2019: Nikon on julkistanut tänään suorituskykyä entisestään parantavan laiteohjelmaversion 2.0 täyden kennokoon peilittömiin Nikon Z 7- ja Nikon Z 6 -kameroihin.

Seuraavat päivitykseen sisältyvät päätoiminnot laajentavat visuaalisen ilmaisemisen mahdollisuuksia:

1. Silmät tunnistava automaattitarkennus (AF) valokuvaustilassa 
2. Automaattitarkennuksen herkkyysalueen laajennus hämärässä 
3. Automaattivalotuksen (AE) seurannan lisäys nopeaan (laajennettuun) sarjakuvaustilaan

Laiteohjelmaversion 2.0 tärkeimmät ominaisuudet

1. Silmät tunnistava automaattitarkennus (AF) yksittäisvalokuvauksessa
Uusi silmät tunnistava automaattitarkennus tunnistaa ihmissilmät ja tarkentaa niihin automaattisesti automaattista tarkennusalueen valintatilaa (AF-S ja AF-C) käytettäessä. Jos toiminto tunnistaa usean henkilön silmät kuvassa, tarkennettava silmä voidaan valita moni- tai sivuvalitsimella, myös elektronista etsintä käytettäessä. Kun valokuva on otettu, käyttäjä voi helposti tarkistaa tarkennuksen zoomaamalla tarkennuskohteeksi tarkoitettuun silmään OK-painiketta painamalla.

2. Automaattitarkennuksen laajennettu herkkyysalue hämärässä
Uusi laiteohjelma nopeuttaa automaattitarkennusta hämärässä tai heikossa valaistuksessa sekä valokuvia otettaessa että videokuvattaessa. Automaattitarkennuksen herkkyysalue* laajenee −1 EV:stä −2 EV:hen Z 7 -kamerassa ja −2 EV:stä −3,5 EV:hen Z 6 -kamerassa. Z 6:n hämärätarkennustoimintoa käytettäessä automaattitarkennuksen herkkyysalue hämärässä* laajenee* −4 EV:stä −6 EV:hen, joten automaattitarkennusta voidaan käyttää entistä hämärämmissäkin olosuhteissa.

3. Automaattivalotuksen (AE) seuranta nopeassa (laajennetussa) sarjakuvaustilassa
Aiemmin valotus lukittiin nopeassa sarjakuvauksessa ensimmäisen otetun kuvan mukaiseksi. Laiteohjelmaversio 2.0 lisää nopean (laajennetun) sarjakuvauksen automaattivalotukseen seurantatoiminnon, jonka ansiosta kamerat pystyvät nyt seuraamaan valotusta samalla tavoin kuin (automaatti)tarkennusta. Näin varmistetaan, että kaikki nopealla sarjakuvauksella otetut kuvat ovat sekä tarkennettuja että optimaalisesti valottuneita, vaikka kohteen kirkkaus vaihtelisi kuvauksen aikana.

Uuden laiteohjelman voi ladata (ilmaiseksi) Nikonin latauskeskuksesta: https://downloadcenter.nikonimglib.com/

NOTES TO EDITORS
* Valokuvattaessa AF-S-tilassa ISO 100 -asetuksella, f/2,0 -objektiivilla 20 °C:n lämpötilassa
**Hämärätarkennuksen herkkyysalue on maksimissaan −4 EV Z 7 -kameralla