11-04-2019

Neljä Nikon-tuotetta on saanut vuoden 2019 TIPA World Award ‑palkinnon: D3500, Z 6, Z 7 ja NIKKOR Z 14-30mm f/4 S

Amsterdam, Alankomaat, 11. huhtikuuta 2019: Nikonilla on ilo ilmoittaa, että se on saanut vuonna 2019 neljä Technical Image Press Associationin arvostettua TIPA World Award ‑palkintoa. Nikon D3500 voitti Best DSLR Camera (paras digitaalinen järjestelmäkamera) ‑palkinnon ja molemmat peilittömät kamerat saivat palkinnon: Nikon Z 6 voitti Best Full Frame Camera Expert (paras täyden kennokoon kamera edistyneille käyttäjille) ‑palkinnon ja Nikon Z 7 voitti Best Full Frame Professional Camera (paras täyden kennokoon ammattilaiskamera) ‑palkinnon. Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens (paras peilitön laajakulmainen zoom-objektiivi) ‑palkinto myönnettiin NIKKOR Z 14-30mm f/4 S ‑objektiiville.

TIPA:n kommentit Nikon D3500 ‑kamerasta, joka voitti Best DSLR Camera ‑palkinnon

Tämä pienikokoinen ja kevyt digitaalinen järjestelmäkamera on suunnattu harrastajille, jotka haluavat tuoda valokuvausharrastukseensa lisää hauskuutta ja luovuutta ottamalla käyttöön NIKKOR-objektiivien ja lisävarusteiden laajaa valikoimaa hyödyntävän kameran. Sen 24,2 megapikselin CMOS-kennon ISO-herkkyysalue on 100–25 600, sillä voi kuvata sarjakuvauksessa 5 kuvaa/s ja siinä on 1080/60p Full HD ‑videotoiminto. Nikonin SnapBridge-sovelluksen avulla käyttäjät voivat helposti jakaa kuvia älypuhelimeen tai yhdistettyyn laitteeseen. Sovelluksen avulla voi myös laukaista kameran ja käyttää ilmaista Nikon Image Space ‑pilvipalvelua kuvien jakamiseen ja tallennukseen.

TIPA:n kommentit Nikon Z 6 ‑kamerasta, joka voitti Best Full Frame Camera Expert ‑palkinnon

Z 6 on suunnattu valokuvaajille, jotka haluavat erinomaisen suorituskyvyn heikoissa valaistusolosuhteissa ja haluavat tallentaa 4K UHD-videokuvaa täydellä kuvapisteiden tiedonluvulla. Tarkennustason vaiheen havaitsevalla automaattitarkennuksella varustettu, taustavalaistu 24,5 megapikselin CMOS-kenno tukee laajaa herkkyysaluetta ISO 100–51 200 ja toimii Nikonin uusimman kuvaprosessorin, EXPEED 6:n, kanssa. Kamerassa on 273 tarkennuspistettä, minkä ansiosta tarkennus kattaa noin 90 prosenttia kuva-alasta sekä pysty- että vaakasuunnassa. Picture Control ‑valikon keskitason terävöintivaihtoehto antaa käyttäjille mahdollisuuden terävöittää tai pehmentää pintoja sekä valokuvissa että videokuvassa.

TIPA:n kommentit Nikon Z 7 ‑kamerasta, joka voitti Best Full Frame Professional Camera ‑palkinnon

Erittäin tarkassa peilittömässä Z 7:ssä on 45,7 megapikselin FX-kokoinen CMOS-kenno, joka tuottaa suuria, upeita kuva-tiedostoja. Se tukee ISO-herkkyysaluetta ISO 64–25 600 ja laajennettua ISO-herkkyyttä 32–102 400. Elektronisen etsimen kuva-ala on noin 100 prosenttia, ja käyttäjä voi sen avulla määrittää useita kuvauksen parametreja samalla, kun hän katsoo etsimen läpi. Video-ominaisuuksiin kuuluu 4K UHD- ja Full HD 120p ‑kuvaus sekä Aktiivisen D-Lightingin, elektronisen VR:n ja tarkennuksen ääriviivakorostuksen tuki. Aikakoodit mahdollistavat useilla laitteilla tallennettujen videoiden ja äänten synkronoinnin. NIKKOR Z S-Line ‑objektiivien käyttö mahdollistaa hiljaisen ja tasaisen valotuksen säädön videoita kuvattaessa.

TIPA:n kommentit NIKKOR Z 14-30mm f/4 S ‑objektiivista, joka voitti Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens ‑palkinnon

14–30 mm:n objektiivin lähes litteä etulinssi mahdollistaa suotimien (82 mm) käytön etuelementin kierteessä. Objektiivin rakenne koostuu 14 elementistä, mukana neljä ED-elementtiä, ja Nikonin nanokidepinnoite vähentää heijastuksia ja haamukuvia. Lisäksi objektiivin askelmoottori takaa tasaisen ja hiljaisen automaattitarkennuksen – hyödyllinen ominaisuus valokuvia ottaessa, mutta erityisen tärkeä videokuvauksessa. Objektiivi on tiivistetty pölyltä ja kosteudelta, ja siinä on myös mukautettava ohjausrengas, jolla voidaan säätää käsitarkennusta, aukkoa ja valotuksen korjausta. Objektiivi on kevyt, vain 485 g.

TIPA:n, valokuvaus- ja kuvantamisalan globaalin auktoriteetin, sponsoroimat palkinnot koskevat valokuvaus- ja kuvantamistuotteita, jotka on julkaistu 1. huhtikuuta 2018 – 31. maaliskuuta 2019. Voittajat valitaan äänestyksessä, johon osallistuvat eri puolilla maailmaa toimivien johtavien valokuva- ja kuvankäsittelylehtien toimittajat.

Lisätietoja on TIPA World Awards ‑palkintojen verkkosivustossa www.tipa.com