22-02-2019

Nikon kehittää uuden laiteohjelman täyden kennokoon peilittömiä kameroitaan, Nikon Z 7:ää ja Nikon Z 6:ta, varten

Nikon mukautuu käyttäjien muuttuviin tarpeisiin lisäämällä uusia toimintoja ja parannettuja ominaisuuksia

Helsinki, Suomi, 22. helmikuuta 2019: Nikon on ilmoittanut kehittävänsä uuden laiteohjelman täyden kennokoon peilittömiä kameroitaan, Nikon Z 7:ää ja Nikon Z 6:ta, varten. Laiteohjelma tuo käyttöön uusia toimintoja, joihin kuuluvat muun muassa silmät tunnistava automaattitarkennus, RAW-videolähtö ja CFexpress-muistikorttien tuki. Tämän lisäksi parannetaan kameroiden automaattitarkennus- ja ‑valotustoimintoja.

Z-sarja vastaa käyttäjien muuttuviin tarpeisiin ja tarjoaa seuraavan sukupolven kuvaelämyksiä, jotka innoittavat luovuutta.

Uusi laiteohjelma sisältää seuraavat toiminnot ja ominaisuudet

1. Silmät tunnistava automaattitarkennus valokuvien ottamiseen (suunniteltu julkistettavaksi toukokuussa 2019).
Silmät tunnistava automaattitarkennus soveltuu ihanteellisesti muotokuvaukseen. Kehitteillä oleva silmät tunnistava automaattitarkennus toimii sekä AF-S (kertatarkennus) ‑tarkennustilassa, josta on hyötyä paikallaan pysyviä ihmisiä kuvattaessa, että AF-C (jatkuva tarkennus) ‑tarkennustilassa, jota kannattaa käyttää asentoaan usein muuttavia ihmisiä kuvattaessa. Toiminto pystyy tunnistamaan useita silmiä, joista käyttäjä voi valita, mihin kameran pitäisi tarkentaa. Tämä lisää joustavuutta useita ihmisiä kuvattaessa.

2. Parannetut automaattitarkennus- ja ‑valotustoiminnot (suunniteltu julkistettavaksi toukokuussa 2019)
Automaattivalotuksen seuranta on pian mahdollista nykyisen automaattitarkennuksen seurannan lisäksi myös Nopea sarjakuvaus (pidennetty) ‑tilassa. Automaattitarkennuksen toimintaa heikossa valossa on myös parannettu, mikä mahdollistaa entistä nopeamman automaattitarkennuksen pimeässä tai hämärässä valaistuksessa sekä valokuvia otettaessa että videoita kuvattaessa.

3. RAW-videolähdön tuki (julkistusajankohta ilmoitetaan myöhemmin)
Kameroihin lisätään lähtevän 4K UHD- ja Full HD RAW ‑datavirran tuki. Lähtevä RAW-datavirta voidaan tämän jälkeen tallentaa ulkoiseen tallennuslaitteeseen yhteensopivassa RAW-muodossa. Näin käyttäjät voivat hyödyntää täyteläisiä 12-bittisiä värejä ja nauttia joustavasta värimäärittelystä.

4. CFexpress-muistikorttien tuki (julkistusajankohta ilmoitetaan myöhemmin)
Uusi laiteohjelma tukee CFexpressiä, muistikorttien uutta standardia, joka tuo käyttäjille lisää varmuutta. Muistikorttien erinomainen suorituskyky tehostaa työnkulkua. Päivityksen jälkeen käyttäjät voivat käyttää kameroissaan sekä CFexpress- että XQD-kortteja. Z 7:n ja Z 6:n lisäksi CFexpress-muistikortin tuki lisätään tulevaisuudessa myös Nikon D5 (XQD-tyyppi)-, Nikon D850- ja Nikon D500 ‑digitaalijärjestelmäkameroihin.

XQD on Sony Corporationin tavaramerkki.
CFexpress on CompactFlash Associationin (CFA) tavaramerkki.