14-02-2019

Esittelyssä Nikonin Z-sarjan ensimmäinen ammattitason f/2,8 objektiivi: Valovoimainen NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S

Helsinki, Suomi, 14. helmikuuta 2019: Nikon esittelee tänään Z-sarjan ensimmäisen f/2,8-valovoimaisen ammattilaisobjektiivin. NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S on erittäin pienikokoinen objektiivi, jossa on edistyksellinen optiikka ja säänkestävä rakenne.

Tämän luotettavan objektiivin tuottamat tulokset ovat erinomaisia, kuvasitpa sitten valokuvia tai videoita. Terävyys on erinomainen koko kuva-alalla, ja lähikuvausominaisuudet ovat paremmat kuin missään tällä hetkellä saatavilla olevassa täyden kennokoon 24–70 mm:n objektiivissa. Linssiheijastukset on tehokkaasti estetty, ja suuri Z-bajonetti, kiinteä valovoima (f/2,8) sekä pyöristetty 9-lehtinen himmenninaukko mahdollistavat kauniit tähtitehosteet. Boke-efekti voimistuu tasaisesti kuvan reunoja kohti ja näyttää kauniin luonnolliselta.

NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S on suojattu täysin säänkestäväksi, ja se kestää jatkuvan ammattimaisen käytön vaatimukset. Zoomaus- ja tarkennusrenkaiden kiertoon tarvitaan juuri sopivasti vääntövoimaa. Lisäksi suoraan objektiivista voidaan hallita useampia kuvauksen parametreja kuin koskaan aikaisemmin.

Nikon Europen tuotepäällikkö Dirk Jasper sanoo: ”Jos voit ottaa mukaasi vain yhden objektiivin, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S on pienen kokonsa ja ammattitasoisen suorituskykynsä ansiosta ihanteellinen valinta. Näkymän jokainen yksityiskohta piirtyy luonnollisen terävänä, ja säänkestävän rakenteen ansiosta objektiivia voi käyttää missä tahansa.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Erittäin tarkka: huippulaatua reunasta reunaan. Poikkeukselliset lähikuvausominaisuudet (lyhin tarkennusetäisyys 0,38 m).
Kehittynyt optinen rakenne: 17 elementtiä 15 ryhmässä, heijastamaton ARNEO-pinnoite ja nanokidepinnoite.
Mukautettava ohjausrengas: käsitarkennus (oletus), äänetön aukon säätö (sopii loistavasti iirissiirtymiin videokuvauksen aikana) tai valotuksen korjaus.
L-Fn (objektiivin toiminto) -painike: voit määrittää jopa 21 eri toimintoa. Tarkennuksen lukituksesta mittaukseen, haarukointiin ja niin edelleen.
OLED-tietonäyttö: voit nopeasti tarkistaa aukon, tarkennusetäisyyden, tarkan polttovälin ja syväterävyyden.
Luotettava laite: vankka, pienikokoinen rakenne sekä kattava suojaus pölyltä ja kosteudelta. 

 

NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S on saatavilla huhtikuussa 2019 ja suositeltu hinta on 2599 euroa.