08-01-2019

LAAJENNA NÄKYMIÄ UUDELLA NIKKOR Z:LLA, ERITTÄIN LAAJAKULMAISELLA TÄYDEN KENNOKOON ZOOMOBJEKTIIVILLA

Helsinki, Suomi, 8. tammikuuta 2019: Nikon lisää tänään NIKKOR Z 14–30mm f/4 S:n peilittömiä Nikon Z -kameroita varten suunniteltujen täyden kennokoon S-sarjan objektiivien mallistoon. Tämä sisäänvedettävä, erittäin laajakulmainen zoomobjektiivi, jonka ominaisuuksiin kuuluvat pieni koko ja litteä etuelementti, laajentaa Nikon Z ‑valokuvaajien luovia mahdollisuuksia. Se sopii erinomaisesti valokuvaukseen, mutta vielä paremmin videokuvaukseen.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S on maailman ensimmäinen erittäin laajakulmainen täyden kennokoon objektiivi, jossa on litteä etuelementti.¹ Tämä ainutlaatuinen rakenteellinen ominaisuus mahdollistaa 82 mm:n suotimien käytön ilman raskaita suodinpidikkeitä. Valokuvaajat voivat parantaa hallintaa, ja heillä on enemmän valinnanvaraa, kun he kuvaavat maisemia, kaupunkinäkymiä, arkkitehtuuria, sisätiloja tai elokuvia.

Pienen kokonsa, sisäänvedettävän objektiivimekanisminsa ja säänkestävän rakenteensa ansiosta tämä objektiivi soveltuu hyvin matkakäyttöön. Uuden NIKKOR Z:n optiset kaavat sekä nopea yhteys objektiivin ja kameran välillä vähentävät laajakulmakuvaukselle ominaisen vääristymän minimiin. Terävyys on omaa luokkaansa. Kiinteän valovoiman (f/4) ansiosta videokuvaajat voivat vaivattomasti siirtyä kirkkaasta päivänvalosta varjoisiin sisätiloihin.

Nikon Europen tuotepäällikkö Jordi Brinkman kertoo: ”Tällä erittäin laajakulmaisella NIKKOR Z ‑zoomobjektiivilla Nikon Z:n omistajat voivat missä tahansa kuvata luovia valokuvia ja videoita. Pienen kokonsa, sisäänvedettävän rakenteensa ja keveytensä ansiosta tämä objektiivi on helppo sujauttaa pieniinkin laukkuihin, joten se on erinomainen matkoilla. Suotimien käytön vaivattomuus tarjoaa loistavan tilaisuuden luovan hallinnan parantamiseen.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Helppo suotimien käyttö: maailman ensimmäinen erittäin laajakulmainen täyden kennokoon objektiivi, jossa voi käyttää 82 mm:n suotimia¹ ilman raskaita suodinpidikkeitä.
NIKKOR Z: suurta Nikon Z ‑bajonettia varten suunniteltu objektiivi pystyy keräämään enemmän valoa koko kuva-alalle.
S-sarja: uuden sukupolven optinen rakenne. Heijastamaton nanokidepinnoite. Tasainen ja äänetön monitarkennusjärjestelmä.
Mukautettava ohjausrengas: voidaan käyttää käsitarkennukseen (oletus), aukon hallintaan (sopii loistavasti iirissiirtymiin videokuvauksen aikana) tai valotuksen korjaukseen.
Erinomainen valinta videoita varten: äänetön aukon säätö. Kuvakulman muuttuminen tarkennuksessa on minimoitu, samoin kuin tarkennuksen muutos zoomauksen aikana.
Pienikokoinen ja suojattu: sisäänvedettävän objektiivimekanismin ansiosta tämä objektiivi mahtuu hyvin pieneen tilaan, kun se ei ole käytössä. Säänkestävä rakenne suojaa objektiivia pölyltä ja kosteudelta.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S on saatavilla huhtikuussa 2019, ja sen suositushinta on 1 499 euroa.


¹ Koskee digitaalikameroihin 8. tammikuuta 2019 saatavilla olleita vaihdettavia objektiiveja.