24-10-2018

Häävalokuvaaja Nadia Meli on uusi Nikonin Euroopan-lähettiläs

Amsterdam, Alankomaat, 24. lokakuuta 2018 – Nikon Europe B.V. toivottaa ylpeänä häävalokuvaaja Nadia Melin tervetulleeksi uudeksi Nikonin Euroopan-lähettilääksi. Nadia liittyy Nikon-valokuvaajien tiimiin, joka on omistautunut käyttämään uusimpia teknologioita ja seuraamaan sosiaalisia suuntauksia, jotka edustavat parhaiten nykypäivää.

Nadia on syntynyt Italiassa, viettänyt lapsuutensa Saksassa ja asuu tällä hetkellä Brightonissa Englannissa. Hänen matkansa valokuvaajaksi alkoi vuonna 2010, kun hänen ystävänsä pyysi pitkään alasta harrastuksena nauttinutta Nadiaa valokuvaamaan häänsä ammattilaisena. Sen jälkeen häävalokuvauksesta tuli pian hänelle kokopäiväinen ura, jossa näkyy hänen oma tyylinsä.

Tyyliä ohjaavat Nadian visio ja tavoite – yhteenkuulumisen tunteen saavuttaminen. Hänen suurimpia intohimojaan ovat ihmiset ja heidän tarinansa, ja hänen tavoitteenaan valokuvaajana on ikuistaa nämä luonnollisesti ja herättää ne eloon piristävillä, yksinkertaisilla, intiimeillä ja lavastamattomilla kuvilla.

Vuonna 2018 Nadia on jatkanut työtään häävalokuvaajana ja samalla järjestänyt valokuvaustyöpajoja, joiden tarkoituksena on auttaa ihmisiä löytämään oma taiteellinen ääni ja visio, ei vain muokkaustyyli.

Nadia Meli kertoo: “Valokuvaustyyliäni voi luonnehtia neljällä sanalla: ilo, aitous, intiimiys ja eläminen. Näitä neljää asiaa yritän välittää valokuvillani. Olen ollut koko urani Nikon-käyttäjä, ja tämä teknologia on auttanut minua kasvamaan ja kehittämään omaa tyyliäni. Olen hyvin ylpeä, että pääsen olemaan osa Euroopan-lähettiläiden tiimiä ja liittymään huippuvalokuvaajien seuraan.”

Tämän vuoden photokina-tapahtumassa Nadia pääsi yhtenä ensimmäisistä valokuvaajista Euroopassa testaamaan hiljattain julkistettua peilitöntä Nikon Z 7 -kameraa sekä NIKKOR Z 35mm f/1.8 S- ja NIKKOR Z 24-70mm f/4 S -objektiiveja.

”Käytin Z 7 -kameraa ja sen objektiiveja useissa häätilaisuuksissa tämän vuoden elokuussa ja testasin niitä erinäisissä tilanteissa. Kuvaus sujuu vaivatta sisällä, ulkona, päivänvalossa, hämärässä ja illalla. Siinä yhdistyvät loistava kuvanlaatu, vähäisen valon ominaisuudet, kevyt runko ja hiljainen suljin, joten tämä järjestelmä on häävalokuvaajan unelma. En malta odottaa, että pääsen taas tekemään kokeita tällä kameralla."

Nikonin Euroopan lähettiläsohjelman

Nikonin Euroopan lähettiläsohjelman lähettiläät ovat taitavia ja vaikutusvaltaisia taiteilijoita, jotka käyttävät alan uusinta teknologiaa ja sosiaalisten suuntauksien tuntemustaan kuvatakseen nykyaikaa.

Katso lisätietoja Nadian työstä seuraavalta sivulta: Nadia Meli

Tietoja Nadia Melistä

Nadia Meli on Italiassa syntynyt ja Saksassa lapsuutensa viettänyt valokuvaaja, joka on erikoistunut intiimeihin häihin ja vihille karkaamisiin ympäri Euroopan. Hän on kuvannut satoja häitä ympäri maailman, ja hänen töitään on julkaistu useissa lehdissä ja blogeissa. Ainutlaatuisen, luonnollisen ja aidon kuvaustapansa ansiosta hänestä on tullut alallaan arvostettu valokuvaaja. Nadia alkoi vuonna 2015 opettaa työpajoja ja verkkokursseja, joissa keskitytään valokuvaajien visioiden kehittämiseen ja autetaan heitä löytämään oma taiteellinen ääni ja tyyli.

Kaikki kuvat © Nadia Meli