23-08-2018

Nikon esittelee uuden Z-bajonettijärjestelmän ja julkaisee kaksi uutta täyden kennokoon peilitöntä kameraa: Z 7:n ja Z 6:n

Helsinki, Suomi, 23. elokuuta 2018: Nikon julkistaa Nikonin FX-koon täyskokoisella kennolla varustetut peilittömät Z 7- ja Z 6 -kamerat sekä NIKKOR Z -objektiivit, joissa on uusi ja halkaisijaltaan suuri bajonetti.

Tarkempia tietoja NIKKOR Z -objektiiveista voi lukea täällä.

Mirrorless Reinvented: Nikon Z -bajonettijärjestelmä mullistaa peilittömät kamerat

Z-bajonettijärjestelmä koostuu peilittömistä kameroista, joissa on uusi, halkaisijaltaan suuri bajonetti, sekä yhteensopivista NIKKOR Z -objektiiveista ja lisävarusteista. Järjestelmä syntyi tavoitteesta saavuttaa optisen suorituskyvyn uusi ulottuvuus. Järjestelmässä on Nikonin digitaalijärjestelmäkameroista tuttu laatu, huippuluokan kuvaustekniikka, erinomainen käytettävyys ja luotettavuus.

Uuden Z-bajonettijärjestelmän keskiössä on uusi, halkaisijaltaan suuri bajonetti, joka avaa uusia mahdollisuuksia objektiivin rakenteen suunnitteluun ja optisen suorituskyvyn parantamiseen. Z-bajonettijärjestelmä tarjoaa laajan valikoiman tehokkaita objektiiveja*, mukaan lukien Nikonin historian valovoimaisimman f/0,95-objektiivin. Uuden bajonettisovittimen kanssa voi käyttää myös F-bajonetilla varustettuja NIKKOR-objektiiveja, mikä antaa valokuvaajille enemmän valinnanvaraa.

Kirjain ”Z” on avain uuteen alkuun. Nikon tavoittelee Z-järjestelmällä määrätietoisesti huippuluokan suorituskykyä. Z-järjestelmä määrittelee mahdollisuudet uudelleen ja tarjoaa valokuvaajille työkalut entistä luovempiin ratkaisuihin.

Nikon kasvattaa peilittömien kameroiden arvoa tavoittelemalla optisen suorituskyvyn uutta ulottuvuutta ja säilyttämällä Nikonin perinteisen laadun ja vastaamalla kuvaustekniikan kehitykseen. Nikon jatkaa kuvauskulttuurin uranuurtajana tarjoamalla valokuvaajille innostavia uusia tuotteita.

*Vaihdettavat objektiivit Nikonin järjestelmäkameroihin ja vaihdettavalla objektiivilla varustettuihin edistyksellisiin kameroihin.

Z 7- ja Z 6 -tuotteiden yleiskatsaus

Z 7- ja Z 6 -kameroissa on polttotason vaiheen havaitsevalla automaattitarkennuksella varustettu, taustavalaistu Nikonin FX-koon CMOS-täyskuvakenno ja uusin EXPEED 6 -kuvaprosessori.

Z 7 -kamerassa on 45,7 tehollista megapikseliä ja ISO 64–25600:n vakioherkkyysalueen tuki. Kameran ja NIKKOR Z -objektiivien yhdessä tuottamat kuvat ovat reunoja myöten erittäin teräviä ja yksityiskohtaisia.

Z 6 on FX-koon yleiskamera, jossa on 24,5 megapikselin tehollinen kuvapistemäärä ja laaja ISO 100–51200:n vakioherkkyysalue. Erinomainen suorituskyky suurilla herkkyyksillä ja täyden kennokoon 4K/UHD-videotallennus täydellä kuvapisteiden tiedonluvulla varmistavat sen, että Z 6 -kameralla voi kuvata esimerkiksi hämärässä valaistuksessa ja tallentaa videoita.

Z 7- ja Z 6 -kameroiden tärkeimmät ominaisuudet

1. Polttotason vaiheen havaitsevalla automaattitarkennuksella varustettu, uusi taustavalaistu Nikonin FX-koon CMOS-kenno

Sekä Z 7- että Z 6 -kamerassa on polttotason vaiheen havaitsevalla automaattitarkennuksella varustettu, taustavalaistu CMOS-kenno. Z 7 -kameran tehollinen kuvapistemäärä on 45,7 megapikseliä, ja se tukee ISO 64–25600:n vakioherkkyysaluetta (herkkyys voidaan myös pienentää vastaamaan arvoa ISO 32 ja laajentaa vastaamaan arvoa ISO 102400). Z 6 -kameran tehollinen kuvapistemäärä on 24,5 megapikseliä, ja se tukee laajaa ISO 100–51200:n vakioherkkyysaluetta (herkkyys voidaan myös pienentää vastaamaan arvoa ISO 50 ja laajentaa vastaamaan arvoa ISO 204800).

2. Tarkennuspisteillä varustettu hybridityyppinen automaattitarkennus kattaa noin 90 % kuva-alasta

Z 7 -kamerassa on 493 tarkennuspistettä* ja Z 6 -kamerassa 273. Tarkennuspisteiden määrä mahdollistaa laajan tarkennuksen, joka kattaa noin 90 % kuva-alasta vaaka- ja pystysuunnassa. Hybridityyppinen automaattitarkennusjärjestelmä siirtyy algoritmin avulla automaattisesti polttotason vaiheen havaitsevasta automaattitarkennuksesta kontrastin havaitsevaan automaattiseen tarkennukseen ja toisinpäin. Kyseinen algoritmi on optimoitu FX-koon kennolle. NIKKOR Z -objektiivien käyttö parantaa entisestään automaattitarkennuksen tarkkuutta sekä valokuvien että videoiden osalta.

*Kun käytössä on FX-koon (36×24) kuva-ala ja pistetarkennus.

3. Uusi EXPEED 6 -kuvaprosessori tuottaa tarkat ja terävät kuvat ja sisältää luovaa ilmaisua tukevia uusia toimintoja

Z 7 ja Z 6 on varustettu uudella EXPEED 6 -kuvaprosessorilla. Z- ja F-bajonetilla varustettujen NIKKOR-objektiivien ylivoimainen erottelukyky toistaa kuvauskohteet aiempaa tarkemmin. Myös kohina vähenee tehokkaasti.

Lisäksi Picture Control -asetusten terävyysparametreihin on lisätty keskitason terävöintivaihtoehto. Tämän ja terävöinti- ja yksityiskohtaisuusparametrien avulla käyttäjät voivat terävöittää tai pehmentää valokuvia ja videoita*. Kameroissa on myös 20 Luova Picture Control -asetusta, jotka tukevat käyttäjien luovaa ilmaisua. Tehostetason säätöalue on 0–100.

*Keskitason terävyyssäätö on mahdollista vain korkealaatuisissa videoissa.

4. Elektroninen etsin hyödyntää Nikonin erinomaisia optisia tekniikoita ja kuvankäsittelytekniikoita sekä tarjoaa selkeän ja luonnollisen näkymän

Z 7- ja Z 6 -kameroiden elektronista etsintä on optisten etsinten tavoin mukava ja helppo käyttää. Molempien kameroiden elektronisessa etsimessä on noin 3 690 000 pisteen OLED-näyttö. Elektronisessa etsimessä on sataprosenttinen kuva-ala, 0,8-kertainen suurennus ja noin 37,0 asteen diagonaalinen katselukulma. Se hyödyntää Nikonin erinomaisia optisia tekniikoita sekä kuvankäsittelytekniikoita, jotka varmistavat optisia etsimiä vastaavan selkeän ja miellyttävän näkymän. Etsin vähentää vääristymiä eikä rasita silmiä pitkäkestoisissakaan kuvauksissa. Okulaarin suojaikkunassa on lisäksi tehokkaasti likaa hylkivä fluoripinnoite. Elektronisessa etsimessä saa lisäksi näkyviin <i>-valikon, jonka kautta käyttäjät voivat nopeasti tarkastella ja säätää lukuisia kuvausasetuksia, kuten ISO-herkkyyttä, tarkennusaluetilaa ja Picture Control -asetuksia. Käyttäjät voivat samalla katsoa etsimen läpi.

5. Nikonin ainutlaatuinen ergonominen muotoilu mahdollistaa intuitiivisen käytön

Z 7 ja Z 6 ovat perineet hyvän hallittavuuden, jota Nikon on vuosien varrella hionut kameroiden kehitystyössään. Rungot ovat pienikokoisia, ja niistä saa pitävän otteen. Sivuvalitsin-, AF-ON-, ISO- ja valotuksen korjaus -painikkeet on sijoitettu siten, että niiden käyttö on nopeaa ja helppoa. Huippuluokan digitaalijärjestelmäkameramallien tapaan kameran yläosaan on sijoitettu näyttö, josta näkee asetuksia koskevat tiedot.

6. Videotoiminnot, kuten 10-bittinen N-Log, mahdollistavat laajan dynaamisen alueen sekä ammattilaisten tarpeisiin vastaavan aikakoodauksen

Z 7 ja Z 6 tallentavat täyden kennokoon 4K UHD (3840 × 2160)/30p -videoita FX-koon videomuodossa ja lisäksi Full HD/120p-videoita. Tarkempien 4K UHD -videoiden tallennus on mahdollista täyden kuvapisteiden tiedonluvun avulla.*¹ 4K UHD- ja Full HD -videoiden tallennuksessa voi lisäksi käyttää aktiivista D-Lightingia, elektronista tärinänvaimennusta ja tarkennusaputoimintoa. Nikonin alkuperäistä N-logia voi käyttää myös yhdessä 10-bittisen*² HDMI-lähdön kanssa. Kamerat hyödyntävät suurta värisyvyyttä sekä 12 aukon ja 1 300 prosentin dynaamista aluetta, kun ne tallentavat*³ huippuvalo- ja varjoalueiden sävytiedot tehostaakseen värimäärittelyä. Aikakoodit helpottavat useilla laitteilla tallennettujen videoiden ja äänten synkronointia videoaineistoksi. NIKKOR Z -objektiivien ohjausrenkaalla voi säätää äänettömästi ja tasaisesti eri asetuksia, kuten aukkoa ja valotuksen korjausta.

*¹ Paitsi Z 7:n FX-koon videomuodossa.
*² 4K UHD -videoita ei voi tallentaa samanaikaisesti kameran muistikortille 10-bittisen lähdön kautta.
*³ Videot tallennetaan vain ulkoiseen tallennuslaitteeseen, ei kamerassa olevaan muistikorttiin.

7. Nikonin ensimmäinen*¹ kameraan sisäänrakennettu tärinänvaimennus, jonka tehokkuus on noin 5,0 askelta*²

Z 7- ja Z 6 -kameroissa on sisäänrakennettu tärinänvaimennus. Tärinänvaimennusyksikkö korjaa liikettä viidellä akselilla. Tärinänvaimennuksen vaikutukset vastaavat noin 5,0 pykälää*¹ lyhyemmän suljinajan käyttöä. Tätä toimintoa voi hyödyntää FTZ-bajonettisovittimen avulla tehokkaasti myös NIKKOR F -objektiiveissa, mukaan lukien niissä, joissa ei ole sisäänrakennettua tärinänvaimennustoimintoa. FTZ-bajonettisovitin myydään erikseen*³.

*¹ Vaihdettavalla objektiivilla varustetuissa kameroissa.

*² Mitattu CIPA-standardien mukaan (kun käytössä on NIKKOR Z 24-70mm f/4 S telezoomausasennossa).
*³ Korjaustulos on NIKKOR Z -objektiivilla parempi verrattuna F-bajonetilla varustettuun NIKKOR-objektiiviin.

8. Muut ominaisuudet

• Nikonin digitaalijärjestelmäkameroista tuttu käyttöjärjestelmä mahdollistaa painikkeiden ja kytkinten intuitiivisen käytön.
• Sama vahvuus, kestävyys, pölysuojaus ja tippuvedenpitävyys kuin Nikon D850:ssä, mutta pienemmässä rungossa.
• 8,0 cm:n (3,2 tuuman), noin 2 100 000 pisteen kosketusherkkä nestekidenäyttö, jossa on kallistusmekanismi.
• Äänetön valokuvaus poistaa sulkimen laukaisun aiheuttaman tärähtämisen ja äänen. Uuden tarkennusaputoiminnon*¹ avulla käyttäjä voi vahvistaa oikean asetuksen tarkennuksen siirtämisen jälkeen. Tarkennusaputekniikkaa hyödyntävä simuloitu yksivärinen kuva jäljittelee sitä, miltä syväterävyys näyttää, kun kaikki kuvat on yhdistetty tarkennuspinoon kuvankäsittelyohjelmistossa*².
• Nopea sarjakuvaus (laajennettu)*³ noin 9 kuvan sekuntinopeudella (Z 7) ja 12 kuvan sekuntinopeudella (Z 6) vangitsee nopean liikkeen.
• Ajastettu kuvaus mahdollistaa ajastettujen 8K-videoiden luomisen (Z 7)*².
• Laajennetun heikon valaistuksen mittausalueen*⁴ ansiosta käyttäjät voivat helposti kuvata automaattivalotuksella esimerkiksi auringonlaskun vaihtumista öiseen tähtitaivaaseen.
• Sisäänrakennettu Wi-Fi® yhdistää kameran suoraan SnapBridge-sovelluksen avulla älylaitteeseen.
• Sisäänrakennettu Wi-Fi® mahdollistaa kuvien ja videoiden siirron tietokoneelle.
• Kameroissa voi käyttää nykyisten digitaalijärjestelmäkameroiden lisävarusteita, kuten langatonta WT-7-lähetintä (saatavana erikseen). WT-7 siirtää kuvia ja videoita nopeasti langallisen tai langattoman lähiverkkoyhteyden kautta. Kameroissa on myös radio-ohjatun kehittyneen langattoman valaistuksen tuki, mikä mahdollistaa joustavan monisalamakuvauksen.

*¹ Vahvistus onnistuu vain kameralla, jolla tarkennuksen siirtymä suoritettiin.
*² Edellyttää kolmannen osapuolen ohjelmistoa.

*³ Sarjakuvaus H (laajennettu) 12-bittisessä RAW-, JPEG- tai TIFF-muodossa.
*⁴ Kun käytössä on ajastettu kuvaus tai ajastettu videotallennus sekä äänetön valokuvaus ja valotuksen tasoitus.

MB-N10-akkuperän kehitystyö

Kehitteillä olevassa MB-N10-akkuperässä tulee olemaan kaksi EN-EL15b-litiumioniakkua, mikä lisää kuvien mahdollisen määrän ja/tai videoiden tallennusajan noin 1,8-kertaiseksi. Se tarjoaa yhtä hyvän pölysuojauksen ja tippuvedenpitävyyden kuin Z 7 ja Z 6, ja lisäksi se sallii USB-latauksen EH-7P-verkkovirtalaturilla.

Tuotteen julkaisua koskevat tiedot julkistetaan myöhemmin.

Kauppanimet (yritykset, tuotteet, palvelut jne.) ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.