23-08-2018

Nikon julkaisee AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR superteleobjektiivin, joka sopii Nikonin FX-koon kameroihin

Objektiivin poikkeuksellinen ketteryys tekee käsivaraisesta supertelekuvauksesta nautittavaa ja tarjoaa erinomaisen optisen suorituskyvyn sekä toiminnot

Helsinki, Suomi, 23. elokuuta 2018: Nikon julkistaa AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR -superteleobjektiivin, joka sopii Nikonin FX-koon digitaalijärjestelmäkameroihin.

AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR on erittäin tehokas FX-koon superteleobjektiivi, joka tukee 500 mm:n polttoväliä. PF (Phase Fresnel) -linssielementin käyttö on pienentänyt huomattavasti objektiivin kokoa ja painoa, joten käsivarainen supertelekuvaus on helppoa ja nautittavaa.

Objektiivin kokoa on pienennetty huomattavasti. Sen enimmäishalkaisija on 106 mm ja pituus 237 mm. Se painaa noin 1 460 g (suunnilleen saman verran kuin AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR), kun muut 500 mm:n objektiivit painavat yleensä yli 3 000 g. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR -objektiivi on suunniteltu pölyn- ja tippuvedenkestäväksi, mikä yhdessä etulinssin pinnan fluoripinnoitteen kanssa tekee kuvaamisesta ketterää.

Yksi PF-linssielementti ja kolme ED-lasielementtiä mahdollistavat erittäin tarkan ja yksityiskohtaisen toiston, joka on yhteensopiva kuvapistemäärältään suurten digitaalikameroiden kanssa. Nikonin kehittämässä uudessa PF-linssielementissä käytetyt materiaalit vähentävät lisäksi tehokkaasti heijastusta (diffraktiota). Nikonin pinnoitetekniikoiden synergiset vaikutukset tuottavat erittäin kirkkaita kuvia. Esimerkiksi nanokidepinnoite vähentää tehokkaasti haamukuvia ja heijastuksia.

Tarkennusjärjestelmän linssielementtien keventäminen on lisännyt automaattitarkennuksen nopeutta. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR on varustettu myös tärinänvaimennusmekanismilla, jonka tarjoama kameran tärähtämisen korjaus vastaa 4,0 askelta* lyhyemmän suljinajan käyttöä. Objektiivissa on lisäksi SPORT VR -tila. SPORT-tila on erityisen tehokas kuvattaessa nopeasti liikkuvia ja arvaamattomia kohteita, kuten lintuja, tai esimerkiksi urheilutapahtumia sekä videoita, sillä etsimessä näkyvä kuva on vakautettu.

FTZ-bajonettisovittimen avulla objektiivia voi käyttää Z-bajonetilla varustettujen peilittömien kameroiden kanssa, jotka myös julkistettiin tänään. Käyttäjät voivat nauttia 500 mm:n polttovälin supertelekuvauksesta järjestelmällä, joka on pienempi kuin koskaan aiemmin.

Nikon julkaisee myös DF-M1-pistetähtäimen (myydään erikseen), joka on erittäin tehokas lisävaruste supertelekuvaukseen ja täysin yhteensopiva uuden COOLPIX P1000 -superzoomkameran kanssa. Supertelekuvauksessa etsimessä näkyvä kenttä on erittäin kapea, joten kohde voi kadota helposti. Tämä lisävaruste auttaa seuraamaan haluttua kohdetta, vaikka se liikkuisi arvaamattomasti.

PF-linssielementti mahdollisti pienemmän ja kevyemmän objektiivin valmistamisen. Tämän objektiivin voi ottaa mukaan paikkoihin, jonne aiempien superteleobjektiivien vieminen oli vaikeaa. Pienen koon ja kevyen painon ansiosta jalustaa ei tarvita ja supertelekuvaus käsivaralta on helppoa. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR tarjoaa entistä laajemmat supertelekuvausmahdollisuudet yhdistämällä erinomaisen suorituskyvyn pieneen kokoon ja kevyeen painoon.

Tärkeimmät ominaisuudet

•    Huomattavasti pienempi ja kevyempi koko PF (Phase Fresnel) -linssielementin ansiosta.
•    Pölyltä ja tippuvedeltä suojattu rakenne sekä Nikonin fluoripinnoite, joka hylkii tehokkaasti pölyä, vesipisaroita, rasvaa ja likaa.
•    Huippuluokan optiikka: yksi PF-linssielementti ja kolme ED-lasielementtiä mahdollistavat erittäin tarkan ja yksityiskohtaisen toiston, joka on yhteensopiva kuvapistemäärältään suurten digitaalikameroiden kanssa.
•    Optinen suorituskyky, jota TC-14E III AF-S -telejatkeen käyttö ei heikennä.
•    PF-linssielementissä käytetyt materiaalit säätelevät tehokkaasti heijastusta (diffraktiota).
•    Nanokidepinnoite vähentää tehokkaasti haamukuvia ja heijastuksia, joten kuvat ovat selkeitä.
•    Nopeampi automaattitarkennus tarkennusjärjestelmän kevyempien linssielementtien ansiosta.
•    Tärinänvaimennusmekanismi, jonka tarjoama kameran tärähtämisen korjaus vastaa 4,0 askelta* lyhyemmän suljinajan käyttöä.
•    Kaksi tärinänvaimennustilaa: NORMAL ja SPORT.
•    Sähkömagneettinen himmenninmekanismi mahdollistaa erittäin tarkan aukon säädön.


Alaviitteet
*Mitattu CIPA-standardien mukaan NORMAL-tilassa, kun käytössä on digitaalijärjestelmäkamera, joka on varustettu 35 mm:n filmiruutua vastaavalla täyden koon kennolla.