10-07-2018

ESITTELYSSÄ KAMERA, JOKA LUULEE OLEVANSA KAUKOPUTKI: COOLPIX P1000 MEGAZOOM

Helsinki, Suomi, 10. heinäkuuta 2018: Nikon esittelee täysin uuden COOLPIX P1000 ‑kameran, ainoan kompaktikameran maailmassa, jossa on 125-kertainen optinen zoom.¹ Kuun maisemista villieläimiin, etäisiin lentokoneisiin ja kaupunkinäkymiin – nyt voi ikuistaa kohteita, jotka aiemmin olivat liian kaukana.

Tällä ainutlaatuisella 16 megapikselin kameralla vaikuttavat valokuvat ja 4K-videot syntyvät näppärästi. 125-kertaisen optisen zoomin polttovälialue on maailman laajin 24–3 000 mm.¹ ² 250-kertainen Dynamic Fine Zoom ‑toiminto puolestaan laajentaa digitaalisesti ylärajan aina uskomattomaan 6 000 mm:iin saakka.² ³ Tällainen zoomausteho tuo näkyviin kuun kraatterit.

Valovoima f/2,8 mahdollistaa erinomaiset tulokset vähässä valossa. Nikonin kehittyneet objektiiviteknologiat minimoivat vääristymät ja varmistavat erittäin tarkat kuvat silloinkin, kun kuvataan telekuvauksen äärimmäisillä polttoväleillä. Kameraan on myös lisätty RAW-tuki, jotta valokuvaajat voivat tallentaa kuvatiedostot pakkaamattomina ja viedä ne haluamaansa kuvankäsittely- tai muokkausohjelmaan. Lisäksi videokuvaajat voivat taltioida 4K/UHD-videoaineistoa superteleobjektiivilla, mikä on oivallista kuvattaessa luontokohteita kaukaa niiden luontaisessa elinympäristössä.

Nikon UK:n kompakteista digitaalikameroista vastaava tuotepäällikkö Chelsey Lavall kertoo uutuudesta näin: ”COOLPIX P1000:n ansiosta huikeiden näkymien ja vaikeasti tavoitettavien kohteiden kuvaaminen on helpompaa kuin koskaan. Laajakulmasta superteleen ulottuva uskomaton polttovälialue antaa kuvaajalle vapauden taltioida koko näkymän tai lähentää aivan pienimpiin yksityiskohtiin. Tämä kompakti megazoomkamera painaa vain neljäsosan digitaalisesta järjestelmäkamerasta, johon on kiinnitetty tavanomainen superteleobjektiivi. Näin kamera on helposti mukana kuljetettava ja soveltuu loistavasti matkailuun.”

 

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Erittäin laajan polttovälialueen zoom. Enää ei taivaskaan ole rajana. Käytettävissä 125-kertainen optinen zoom (24–3 000 mm) ja 250-kertainen Dynamic Fine Zoom (6 000 mm).² ³

Ällistyttäviä kuvia. Valovoimainen f/2,8–8 NIKKOR ‑objektiivi, 16 megapikselin kenno, EXPEED-kuvankäsittelyjärjestelmä ja RAW-tuki varmistavat yhdessä tarkat lopputulokset.

4K-videoita superteleobjektiivilla. Helposti talteen 4K/UHD 30p ‑videoaineistoa tai Full HD (1080p) ‑videota jopa kuvataajuudella 60p. Käytettävissä stereoääni ja laadukas HDMI-lähtö.

Vakaat kuvat. Kaksitoiminen optinen tärinänvaimennus ehkäisee kameran tärähtämisen vaikutukset ja takaa tarkat valokuvat ja videot. Tärinänvaimennuksen Aktiivinen-tilassa etsin- ja näyttökuva ovat tavallista vakaampia.

Mikä vain kuvakulma. Kirkkaan 3,2-tuumaisen, 921 000 pisteen nestekidenäytön voi kallistaa ja kääntää melkein mihin asentoon vain.

Sulavatoiminen zoomaussäädin. Suuri kahva ja zoomauksen sivusäädin helpottavat käsittelyä. Palautuva zoomaus -painike vaihtaa objektiivin zoomauksen hetkessä supertelekuvauksesta lähemmäs laajakulmaa. Näin kuvan ulkopuolelle joutunut kohde on helppo löytää takaisin kuvaan.

Loistavia tuloksia. RAW-tuen ansiosta käyttäjät voivat tallentaa kuvatiedostot pakkaamattomina ja viedä ne kuvankäsittely- tai muokkausohjelmiin.

Anna muidenkin hämmästellä. SnapBridge-yhteys antaa mahdollisuuden synkronoida valokuvat älylaitteeseen jo kuvaushetkellä. SnapBridgen ansiosta älylaitetta voi käyttää myös kaukolaukaisimena.

¹ Tilanne 10. heinäkuuta 2018.
² Vastaavuus 35 mm:n kamerassa.
³ Dynamic Fine Zoomin suurennuskerroin lasketaan optisen zoomin laajakulman ääriasennosta.

SnapBridge-yhteensopivuus
Nikonin SnapBridge-sovellus on asennettava yhteensopivaan älylaitteeseen, jotta sovellusta voi käyttää yhdessä tämän kameran kanssa.