28-06-2018

Nikon esittelee halkaisijaltaan 30 mm:n MONARCH HG -kiikarit

Helsinki, 28. kesäkuuta 2018: Nikon julkaisee tänään kevyet, kompaktit ja halkaisijaltaan 30 mm:n kiikarit (8x30 ja 10x30) MONARCH HG -sarjassa, joka on MONARCH-kiikareiden historian edistyksellisin sarja.

Halkaisijaltaan 30 mm:n malli on sekä kompakti että kevyt, ja sen magnesiumseoksesta valmistettu runko painaa vain noin 450 grammaa. Se tuottaa tarkan ja selkeän näkymän reuna-alueille saakka sekä laajan näkökentän luonnollisella värintoistolla. Nämä ovat halkaisijaltaan 42 mm:n mallin ominaisuuksia, jotka nyt tulevat saataville myös pienemmässä rungossa.

Muiden MONARCH HG -sarjan mallien tapaan näiden uusien kiikareiden muotoilu on tyylikäs, ja ne tarjoavat saman loistavan suorituskyvyn. Laaja näennäinen näkökenttä (60,3° 8x30-mallille ja 62,2° 10x30-mallille) tarjoaa vaikuttavan katselualueen. Tasokorjattu linssijärjestelmä puolestaan takaa tarkan ja selkeän näkymän linssin reuna-alueille saakka. ED-lasin käyttö korjaa värivirheitä aiheuttavan väriaberraation tuottaen suurikontrastisen ja erotuskykyisen näkymän. 

Korkealaatuista monikalvopäällystettä sovelletaan kaikissa linsseissä ja prismoissa. Kattoprismoissa käytetään dielektristä monikalvoista prismapäällystettä ja vaiheen korjaavaa pinnoitetta, jotka tuottavat yhdessä kirkkaan näkymän jopa 92-prosenttisella tai sitä korkeammalla valonläpäisyllä ja luonnollisella värintoistolla. 

Kompakti magnesiumseoksesta valmistettu runko tarjoaa vesitiiviin/huurtumattoman suorituskyvyn (jopa 5 metriin 10 minuutin ajan). Korkea suorituskyky estää optisen järjestelmän huurtumisen sisältäpäin myös alhaisissa paineympäristöissä jopa 5 000 metrin korkeuteen saakka. 

Tässä uudessa mallissa on hihna, joka vähentää käyttäjän kaulan hiertymistä, ja puolikova kotelo, joka suojaa kiikareita ollessasi liikkeellä. Nikonin halkaisijaltaan 30 mm:n MONARCH HG -kiikarit ovat ihanteelliset lintutarkkailijoille tai luontoharrastajille sekä henkilöille, jotka nauttivat erilaisista ulkoaktiviteeteista ja haluavat matkustaa kevyesti. 

Tärkeimmät ominaisuudet

• Laaja näennäinen näkökenttä (60,3° 8x30-mallille ja 62,2° 10x30-mallille). Laajan näkökentän tarjoava tasokorjattu linssijärjestelmä varmistaa tarkan ja selkeän näkymän linssin reuna-alueille saakka.
• ED-lasin käyttö korjaa värivirheitä aiheuttavan väriaberraation tuottaen suurikontrastisen ja erotuskykyisen näkymän.
• Korkealaatuista monikalvopäällystettä käytetään kaikissa linsseissä ja prismoissa. Kattoprismoihin käytetään dielektristä monikalvoista prismapäällystettä, joka auttaa saavuttamaan kirkkaan näkymän jopa 92-prosenttisella tai sitä korkeammalla valonläpäisyllä ja luonnollisella värintoistolla.
• Erinomainen tarkkuus ja kontrasti vaihekorjauspinnoitettujen kattoprismojen ansiosta.
• Objektiivilinssit ja okulaarin pinnat on käsitelty naarmuja estävällä pinnoitteella.
• Pitkä silmäetäisyys takaa selkeän näkökentän myös silmälasien käyttäjille.
• Kaikissa linsseissä ja prismoissa käytetään lyijytöntä ja arseenitonta lasia.
• Kääntyvät ja liukuvat, napsauttamalla säädettävät kumiset silmäsuppilot helpottavat oikean katselupisteen löytämistä.
• Diopterin säätörenkaan lukitusjärjestelmä estää tahattoman kääntymisen.
• Tukeva ja kevyt magnesiumseoksesta valmistettu runko (noin 450 g).
• Ensiluokkainen vesitiivis/huurtumaton suorituskyky sekä typpitäytetty runko, joka kestää vedenpainetta jopa 5 metrin syvyyteen 10 minuutin ajan ja estää optisen järjestelmän huurtumisen sisältäpäin alhaisessa paineympäristössä jopa 5 000 metrin korkeuteen saakka.
• Pehmeä kaulahihna.
• Objektiivilinssin suojukset on integroitu niiden katoamisen estämiseksi. Pakkaukseen sisältyy objektiivin vaihdettavat kumiset renkaat ilman suojuksia ja niitä voidaan vaihtaa käyttötarkoituksen mukaan.
• Lisävarusteena saatava jalustasovitin

 MONARCH HG -kiikarit kauppoihin Heinäkuu 2018. Suositeltu jälleenmyyntihinta on 1 049 euroa (8x30) ja 1 099 euroa (10x30).

Lisätietoja Nikonin palkituista tuotteista on osoitteessa www.europe-nikon.com