19-04-2018

Nikonilla neljä TIPA World Awards -palkittua vuonna 2018: D850, D7500, COOLPIX W300 ja AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Amsterdam, Alankomaat, 19. huhtikuuta 2018: Nikon on hyvillään voidessaan ilmoittaa, että vuonna 2018 neljä sen tuotetta saa arvostetun TIPA World Awards -palkinnon. Ne myöntää valokuvaus- ja kuvantamisalan globaali auktoriteetti Technical Image Press Association (TIPA). Nikon D850 ‑kamera sai Best DSLR Professional (paras ammattilaistason digitaalinen järjestelmäkamera) ‑palkinnon ja Nikon D7500 ‑kamera Best APS-C DSLR Expert (paras APS-C-kennoinen edistyneiden käyttäjien digitaalinen järjestelmäkamera) ‑palkinnon, AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR ‑objektiivi äänestettiin Best Professional Lens (paras ammattilaistason objektiivi) ‑palkinnon saajaksi ja COOLPIX W300 ‑kameralle myönnettiin Best Rugged Camera (paras kestävä kamera) ‑palkinto.

TIPA:n kommentit Nikon D850 ‑kamerasta, joka voitti parhaan ammattitason digitaalisen järjestelmäkameran palkinnon

Nikon D850 ‑kamerassa yhdistyvät kaikki ominaisuudet, joita vaadittiin tämän vuoden parhaalta ammattitason digitaaliselta järjestelmäkameralta. 45,7 megapikselin BSI CMOS ‑kennon ja EXPEED 5 ‑suorittimen sisältävällä D850-kameralla voi kuvata jopa 9 kuvan sekuntinopeudella 51 kuvaa peräkkäin 14-bittisessä NEF-muodossa (kun käytetään lisävarusteena saatavaa monitoimiakkuperää MB-D18 ja siinä D5-mallista tuttua EN-EL18B-akkua). Nopea tarkennus perustuu 99:ään ristikkäistyyppiseen tunnistimeen ja erilliseen automaattitarkennuspiiriin, jolla voi ottaa kuvia jopa vain −4 EV:n valaistuksessa. Kestävästä magnesiumseoksesta ja hiilikuidusta valmistetussa rungossa on pöly- ja roiskevesisuojaus. Akun kesto riittää yhdellä latauksella jopa 1 840:een täyden tarkkuuden kuvaan tai 70 minuuttiin HD-videota. 

TIPA:n kommentit Nikon D7500 ‑kamerasta, joka voitti parhaan APS-C-kennoisen edistyneiden käyttäjien digitaalisen järjestelmäkameran palkinnon

DX-koon ja 20,9 megapikselin D7500 on suunnattu avoimesti valokuvaajille, jotka haluavat hyötyä Nikonin täydestä objektiivivalikoimasta ja kuvauslaitteiden asiantuntemuksesta keskihintaluokan tuotteilla. D7500-kamera luovuttaa ohjat kuvaajalle: lukuisissa hyvin harkituissa parametreissa ja kuvausvaihtoehdoissa yhdistyvät ammatti- ja harrastuskuvauksen piirteet. Kamerassa on todella hyvä kuvanlaatu heikossa valaistuksessa, erinomainen akun kesto ja kallistettava 3,2 tuuman nestekidekosketusnäyttö. ISO-herkkyysalue on 100–51 200, lyhin suljinaika 1/8 000 sekuntia ja kuvausnopeus 8 kuvaa sekunnissa täydellä tarkkuudella. Lukuisat lisäasetukset antavat valokuvaajien kokeilla monenlaisia luovia kuvausmahdollisuuksia.

TIPA:n kommentit AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR ‑objektiivista, joka voitti parhaan ammattilaistason objektiivin palkinnon 

Kuvittele mielessäsi objektiivi, jossa on sisäänrakennettu 1,4-kertainen telejatke, jopa neljän aukon edun tuova tärinänvaimennus, edistyksellinen pöly- ja kosteustiivistys, sisäinen tarkennus ja mahdollisuus käden käänteessä suurentaa polttoväliä (enimmäisarvosta 400 mm 560 mm:iin tai DX-koon kamerassa jopa 840 mm:iin). Objektiivi on suunniteltu urheilu-, tapahtuma- ja luontokuvaukseen. Integroitu telejatke merkitsee sitä, että kuvanlaatu on valonläpäisyn ja reuna-alueiden kannalta optimaalinen. Kun objektiivia käytetään D850-mallin kaltaisissa Nikonin huippukameroissa, kuvan reuna-alueita voidaan käyttää ristikkäistyyppisinä tunnistimina, mikä parantaa tarkennuksen nopeutta ja laatua entisestään.

TIPA:n kommentit COOLPIX W300 ‑kamerasta, joka voitti parhaan kestävän kameran palkinnon

Ulkoilmaseikkailujen aktiiviset kuvaajat voivat ottaa mukaansa Nikon COOLPIX W300 ‑kameran ja luottaa siihen, että se suoriutuu tilanteessa kuin tilanteessa. COOLPIX W300 on vesitiivis¹ 30 metriin, pakkasenkestävä² −10 celsiusasteeseen, iskunkestävä³ ja pölytiivis. Kameralla voi kuvata 4K-videoita, 16 megapikselin valokuvia sekä ajastettuja elokuvia. Kuvausvaihtoehtoja laajentavat 5-kertainen optinen zoom ja Nikonin yhdistelmätyyppinen tärinänvaimennus. 4K/UHD-videokuvauksessa on stereoääni. Taltioidun toiminnan voi jakaa SnapBridge-sovelluksella Bluetooth-yhteyden ja yhdysrakenteisen WiFi-yhteyden välityksellä. COOLPIX W300 on hyödyllinen myös matkakumppanina, sillä siinä on sisäinen GPS-laite, sähköinen kompassi, korkeusmittari, syvyysmittari sekä ilman- ja vedenpainemittari.

Palkinnot koskevat valokuvaus ja kuvantamistuotteita, jotka on julkaistu eri tuoteluokissa 1. huhtikuuta 2017 – 31. maaliskuuta 2018. Voittajat ratkeavat äänestyksessä, johon osallistuvat eri puolilla maailmaa toimivien arvovaltaisten kamera- ja kuvausalan lehtien toimittajat.

Lisätietoja on TIPA World Awards ‑palkintojen verkkosivustossa www.tipa.com

¹ Vesitiiviys: kestää Nikonin testausolosuhteet, jotka vastaavat JIS/IEC-suojausluokkaa 8 (IPX8). Kuvaus enintään 30 metrin syvyydessä on mahdollista noin 60 minuutin ajan.
² Pakkasenkestävyys/pölytiiviys: kestää Nikonin testausolosuhteet, jotka vastaavat JIS/IEC-suojausluokkaa 6 (IPX6).
³ Iskunkestävyys: kestää Nikonin testausolosuhteet, jotka ovat MIL-STD 810F Method 516.5-Shock ‑standardin mukaiset (pudotus 240 cm:n korkeudelta 5 cm:n paksuiselle vanerialustalle).