15-05-2018

Nikon esittelee golfaajan COOLSHOT PRO STABILIZED -laseretäisyysmittarin

Helsinki, Suomi, 15. toukokuuta 2018: Nikon julkaisee tänään golfaajan COOLSHOT PRO STABILIZED -laseretäisyysmittarin. Tämä lippulaivatuote on COOLSHOT 80 -sarjan uusi, edelleen kehitetty malli.

COOLSHOT PRO STABILIZED sisältää COOLSHOT 80 -sarjan tärinänvaimennustoiminnon pienemmässä ja kevyemmässä rungossa. Siinä on selkeä punainen sisäinen OLED-näyttö, jonka automaattinen säätötoiminto hienosäätää näytön kirkkauden ympäristön valoisuuden mukaan. Mittauksen vasteaika lyhentyy noin 0,3 sekuntiin. Rungossa on vesitiivis ja huurtumaton rakenne, joka suojaa äkilliseltä sateelta ja vesiroiskeilta.

COOLSHOT PRO STABILIZED -laseretäisyysmittarissa on myös todellisen etäisyyden mittauksen ilmaisin. Kyseessä on laitteen etuosan LED-valo, joka vilkkuu vihreänä todellisen etäisyyden tilan ollessa käytössä. Sitä voidaan siksi käyttää virallisissa kilpailuissa*, kun etäisyyttä mittaavat laitteet ovat sallittuja, koska se ilmaisee selvästi, ettei nousu-/laskukulman mittauksen toimintoa (ID-tekniikkaa) ole otettu käyttöön.

Nikonin COOLSHOT poistaa etäisyyttä koskevan epävarmuuden ja antaa käyttäjälle enemmän aikaa strategisten päätösten tekoon ja kuhunkin lyöntiin keskittymiseen.

COOLSHOT PRO STABILIZED -laseretäisyysmittarissa yhdistyy kaikki, mitä golfaajan laseretäisyysmittarilta odotat. Parannetun käytettävyytensä ja helpon mittauksensa ansiosta se on ideaalinen laite sekä niille, jotka käyttävät golfaajan laseretäisyysmittaria ensimmäistä kertaa, että niille, jotka eivät ole olleet täysin tyytyväisiä perinteisiin laseretäisyysmittareihin.

COOLSHOT PRO STABILIZED -laseretäisyysmittarin suositushinta on 579 euroa.

*Tarkista paikalliset säännöt ennen COOLSHOTin käyttöä virallisessa kilpailussa.

COOLSHOT PRO STABILIZED

Punainen sisäinen näyttö
*Simuloitu kuva

Tärkeimmät ominaisuudet

· Mittausalue: 7,5 – 1 090 m
· STABILIZED-toiminnon avulla mittaaminen kaukaiseen lipputankoon helpottuu, koska se vähentää käden liikkeen aiheuttamaa tärinää. Tärinänvaimennuksen vaikutus: Käden liikkeen aiheuttama kuvan tärinä etsimessä (sinimuotoiset aallot) vähenee noin viidesosaan tai sitä vähäisemmäksi¹.
· Punainen sisäinen OLED-näyttö helpottaa katselua kaikissa tilanteissa. Automaattinen kirkkaudensäätötoiminto hienosäätää näytön kirkkauden ympäristön valoisuuden mukaan.
· Nopea ja vakaa mittaus etäisyydestä riippumatta – HYPER READ on edistyksellinen ja näyttää mittaustuloksen noin 0,3 sekunnissa.
· Vihreävaloinen LOCKED ON -tekniikka²: LOCKED ON -merkki palaa vihreänä ja informoi etäisyydestä lähimpään kohteeseen. Päällekkäisiä kohteita mitattaessa etäisyys lähimpään kohteeseen näytetään etsimessä LOCKED ON -merkin avulla. Esimerkiksi golf-kentällä etäisyyden mittaaminen lippuun näkyy selkeästi, vaikka taustalla olisikin puita.
· Golf-tila näyttää etäisyyden, jossa kallistuskulma on korjattu (vaakasuora etäisyys ± korkeus), mikä kertoo, kuinka kauas pallo täytyy lyödä. Se on käytännöllinen golfkentillä, joissa on ylä- ja alamäkiä – ID (incline/decline) -tekniikka.
· Todellisen etäisyyden ilmaisin näyttää, ettei kallistuskulman nousun/laskun mittauksen toimintoa (ID-tekniikkaa) käytetä. Todellisen etäisyyden tilan ollessa käytössä ilmaisin vilkkuu vihreänä, kun virta on päällä. Tarkkailijat voivat helposti varmistua siitä, ettei kallistuskulman nousun/laskun mittauksen toimintoa (ID-tekniikkaa) käytetä. Todellisen etäisyyden ilmaisin voidaan myös kytkeä pois päältä.
· Lähimmän kohteen valintatila on käytössä. Päällekkäisiä kohteita mitattaessa näytetään etäisyys lähimpään kohteeseen – golfatessa käytännöllinen viheriöllä sijaitsevan lipun etäisyyden mittaamiseen, kun taka-alalla on metsää.
· Etäisyysnäytön porrastus: 0,5 m
· Kertamittaus tai jatkuva mittaus (jopa 8 sekuntia)
· Korkealaatuisen, 6-kertaisella suurennuksella varustetun monokulaarin monikalvopäällyste takaa kirkkaat ja selkeät kuvat
· Suuri okulaari helpottaa käyttöä (18 mm)
· Laaja näkökenttä (7,5 astetta)
· Pitkä silmäetäisyys helpottaa käyttöä silmälasien kanssa
· Diopterisäätö
· Kompakti runko takaa mukavan otteen
· Vesitiivis ja huurtumaton
· Suuri lämpötilatoleranssi: -10...+50 °C

¹ Nikonin mittausnormeihin perustuen.
² Kertamittaukset: LOCKED ON -merkki ilmestyy etsimeen päällekkäisiä kohteita mitattaessa ja näytettäessä etäisyys lähimpään kohteeseen. Jatkuva mittaus: Kun näytetyt luvut siirtyvät lähempään kohteeseen, LOCKED ON -merkki ilmestyy etsimeen.