30-05-2018

Vuoden 2018 hääkuvaustrendit julki

Nikon julkaisee häävalokuvauksen lookbook-kuvaston, jossa kerrotaan Euroopan kärkivalokuvaajien ja -vaikuttajien trendiennusteet

Amsterdam, Alankomaat, 30. toukokuuta 2018: Vuonna 2017 perustettiin Nikonin eurooppalainen häävalokuvaajien tiimi. Nyt Nikon julkaisee tiimin ensimmäisen hääkuvauksen lookbook-kuvaston. Se on havainnollinen opas niihin klassisiin, ajankohtaisiin ja uusiin trendeihin, joita häävalokuvaajien ja ‑vaikuttajien eurooppalaisista huippunimistä koostuva Nikonin tiimi ennustaa.

Omien kuvauskansioidensa innostamana ja vuosien kokemuksensa voimin tiimi ennustaa vuodelle 2018 kolmea uutta hääkuvaustrendiä, joiden se uskoo vähitellen yleistyvän lähivuosina. Vaikka kuvaus kultaisen hetken aikaan ja editorial-kuvaustyyli säilyvät ikuisina klassikkoina, tiimi ennustaa kolmen keskeisen trendin yleistyvän tänä vuonna ja tulevaisuudessa.

Muotikuvatyylinen Ross Harveyn kuva. D750 ja AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G.

Pelkistettyä tyyliä edustava Nadia Melin kuva. D750 ja AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G.

Muotikuvatyyli

Tiimi uskoo, että yhä useammat parit innoittuvat huippumuodin editorial-tyylistä ja kärkinimien hääpukumalleista niin, että tuovat valokuviinsa aiempaa stailatumman tyylin. Jos morsiamella on yllään huippusuunnittelijan puku, hän voi hyvinkin haluta myös kuviin huippumuodin maailmasta lainaavan tyylin. Näin hän ottaa tietoisesti etäisyyttä perinteisempiin, lavastettuihin valokuviin, jotka ovat olleet suosittuja aiemmin.

Pelkistetty tyyli

Jotkin valokuvaustyylit ovat liioitelleet lukuisilla yksityiskohdilla ja kohtuuttomalla määrällä häärekvisiittaa. Tiimi uskoo tämän johtavan vastareaktioon: trendin täydelliseen ”nollaukseen”. Tiimi ennustaa, että vuonna 2018 jotkin parit haluavat palata perusasioihin eli panostaa ajattomiin valokuviin, jotka korostavat ja henkivät yksinkertaisuutta, puhtautta ja pelkistystä.

Vain ammattilaiset

Sosiaalinen media on nykyään erottamaton osa arkirutiineja. Tiimi on jo havainnut parien pyytävän, että vieraat eivät napsisi ja jakaisi kuvia vihkitoimituksen aikana. Tämän kehityksen mukaisesti tiimi ounastelee, että tulevaisuudessa ammattimaiseen hääkuvaukseen tukeudutaan yhä useammin. Tällöin valokuvaajan on entistä helpompi vangita jokainen hetki ja mielenliikutus luonnollisena – kun vieraat suuntaavat huomionsa vain juhlatilanteeseen.

Chloé Lapeyssonnien Vain ammattilaiset ‑kuva. D750 ja AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.

Pelkistettyä tyyliä edustava Simona Smrčkován ja Kamil Saliban kuva. D750 ja AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G.

Nikonin eurooppalaisen häävalokuvaajien tiimin lookbook-kuvastossa on upeita aitoja hääkuvia, jotka on kaikki kuvattu Nikon-kameralla ja NIKKOR-objektiivilla. Esiteltyjen tulevaisuuden trendien ohella tiimi sisällytti kuvastoon suosikkinsa omien asiakkaidensa käyttämistä klassisista ja ajankohtaisista trendeistä. Tällaisia ovat esimerkiksi ”luova salaman käyttö”, ”valoisuuskontrasti” ja ”reportaasityyli”.

Lisäksi kuvien ohessa on sekä aloitteleville että kokeneille hääkuvaajille suunnattuja käytännön vihjeitä ja neuvoja siitä, miten kuvan tyylin voi toisintaa.

Ranskalainen häävalokuvaaja Chloé Lapeyssonnie kuvaili osuuttaan Nikonin eurooppalaisen häävalokuvaajien tiimin lookbook-kuvaston luomisessa näin: ”Olen osallistunut vuosien mittaan satoihin häihin ja saanut ensi käden tietoa siitä, miten häävalokuvaus kehittyy jatkuvasti. Toivon, että yhdessä Nikonin kanssa dokumentoidut trendit innostavat valokuvaajia haastamaan itseään ja etsimään uusi kuvaustapoja. Lisäksi toivon niiden osoittavan aloitteleville valokuvaajille, kuinka monella eri tavalla häät voi taltioida. Minulle on tuottanut iloa yhteistyössä muiden Nikon-valokuvaajien ja vaikuttajien kanssa koota yhteen kaikki kokemuksemme ja oppimme.”

Lookbook-kuvasto on käytettävissä Nikon Europen verkkosivustossa: häävalokuvauksen lookbook-kuvasto. Lisätietoja Nikonin eurooppalaisesta häävalokuvaajien tiimistä on täällä.

Lookbook-kuvastoon käytetty Nikon-laitteisto:

Kameran rungot
• D850
• D750

Objektiivit
• AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G
• AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
• AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G
• AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Salama
• Salamalaite SB-700