30-04-2018

Arvostettu britannialainen taidevalokuvaaja David Yarrow on uusi Nikonin Euroopan-lähettiläs

Amsterdam, Alankomaat, 30.4.2018 – Nikon Europe B.V. ilmoittaa ylpeänä, että kuuluisa valokuvaaja David Yarrow liittyy Nikon-valokuvaajien arvostettuun ryhmään Euroopan-lähettiläänä.

Yarrow’n ajatuksia herättävät ja monitasoiset valokuvat elämästä maapallolla ovat tuoneet hänelle alati kasvavan joukon seuraajia valokuvaajien, taiteen keräilijöiden sekä kuluttajien joukossa. Hänen suuria, ikonisia yksivärikuviansa on näytteillä useissa johtavissa gallerioissa ja museoissa eri puolilla maailmaa. Työt edustavat ainutlaatuista tyyliä, joka on siivittänyt hänet alansa huipulle yhtenä maailman parhaimmista luontokuvaajista.

Yarrow on käyttänyt Nikonin tuotteita viimeiset 33 vuotta – uransa alkuvaiheista asti, jolloin hän nappasi The Times -lehdelle ikonisen kuvan Diego Maradonasta vuoden 1986 jalkapallon MM-kilpailujen loppuottelussa, viime vuosiin, jolloin hän on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maailman menestyvimmistä taidevalokuvaajista. Aivan viime aikoina Yarrow’lla oli keskeinen osa D850:n lanseerauksessa.

Vielä merkityksellisempää on se, että, Yarrow’n työ edustaa hänen intohimoaan hyväntekeväisyyttä ja luonnonsuojelua kohtaan. Tätä intohimoa hän haluaa toteuttaa Nikonin Euroopan-lähettilään erikoisprojektissa, jota hän parhaillaan kuvaa Kenian Amboselissa.

David Yarrow kommentoi:  ”Valokuvausurani on ollut epätyypillinen, ja voi sanoa, etten ole suostunut lokeroitavaksi yhteen keskeiseen ”teemaan” tai ”erikoisalaan”. Valokuvaus on aina ollut minulle tapa vapautua ja paeta. Se antaa tilaisuuden tutkia maailman kaukaisia kolkkia ja vangita kuvaan äärimmäisiä ympäristöjä ja niiden harvinaisia villieläimiä.

Nikonin kameroilla ja NIKKOR-objektiiveilla on ollut valtava merkitys jokaisella valitsemallani polulla. Sen estetiikka ja ergonomia on vain parantunut paranemistaan. Minun on vaikea keksiä toinen merkki, joka ymmärtäisi sekä ammattilais- että amatöörivalokuvaajien tarpeet. Valokuvaus on meidän sukupolvemme taidemuoto ja toivon, että työni Nikonin Euroopan-lähettiläänä auttaa rohkaisemaan ja innostamaan ihmisiä käyttämään matkapuhelimiaan vähemmän ja silmiään enemmän. Siitä tässä työssä on kysymys.”

Nikonin Euroopan lähettiläsohjelma

Nikonin Euroopan lähettiläsohjelman lähettiläät ovat taitavia ja vaikutusvaltaisia taiteilijoita, jotka käyttävät alan uusinta teknologiaa ja sosiaalisten suuntauksien tuntemustaan kuvatakseen nykyaikaa. Nikon on haastanut Yarrow’n toteuttamaan unelmiensa valokuvausprojektin osana tämän lähettilään virkaa ja pohjautuen tämän maailmanlaajuiseen arvostukseen valokuvaajana.

Lue lisää Yarrow’sta ja hänen aikaisemmista töistään Nikonin sivustolta.  

Tietoja David Yarrow’sta

David Yarrow syntyi Skotlannin Glasgow’ssa vuonna 1966. Hän alkoi harrastaa valokuvausta jo hyvin nuorena ja 20-vuotiaana löysi itsensä työskentelemässä The Times -lehden valokuvaajana jalkapallon MM-kisojen loppuottelussa Mexico Cityssä. Sinä päivänä Yarrow otti kuuluisan valokuvan MM-pokaalia pitelevästä Diego Maradonasta. Kuvan seurauksena häntä pyydettiin kuvaamaan olympialaisissa ja lukuisissa muissa urheilutapahtumissa. Vasta monta vuotta myöhemmin hän löysi todellisen mukavuusalueensa, luonnon dokumentoimisen. Hänen ajatuksia herättävät ja monitasoiset valokuvansa elämästä maapallolla ovat saaneet yhä kasvavan määrän seuraajia taiteen keräilijöiden joukossa. Vuonna 2018 Yarrow on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maailman menestyneimmistä taidevalokuvaajista.

Kaikki kuvat © David Yarrow