01-04-2018

NIKON ALOITTAA KUMPPANUUDEN NOORIN KANSSA VUODEN 2018 REPORTAASIA JA MESTARILUOKKIA VARTEN

Amsterdam, Alankomaat 1. huhtikuuta 2018: Nikon ja NOOR tekevät jälleen yhteistyötä vuonna 2018 ja auttavat Amsterdamissa toimivaa dokumenttivalokuvaajien ryhmää kertomaan asioista, joiden on tultava julki. Nikon tarjoaa kamerat ja objektiivit pitkäkestoisiin NOOR-projekteihin, jotka tuovat esille maailmanlaajuisesti tärkeitä aiheita. Yhteistyö tuo molempien tietotaidon myös nousevien dokumenttikuvaajien saataville ympäri Eurooppaa Nikon-NOOR-Akatemian koulutuksen kautta.

Nikonin tukemiin NOOR-ryhmäprojekteihin lukeutuu Climate Change (Ilmastonmuutos), joka käsittelee ympäristömuutosten ja nousevan merenpinnan aiheuttamia ongelmia kahdessa osassa: Consequences (Seuraukset) ja Solutions (Ratkaisut). Modern Day Slavery (Nykyajan orjuus) -ryhmäprojekti tutkii ihmiskauppaa ja maailmanlaajuista orjakauppaa, jota harjoitetaan vielä nykyäänkin.

Nikon-NOOR-Akatemian vuosi 2018 alkoi kevätkoulutusten merkeissä Puolassa, Ruotsissa ja Belgiassa. Tulevien koulutusten päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin. Jokaisen kaupungin mestariluokkaan otetaan 15 osallistujaa tekemään tiiviistä yhteistyötä johtavien valokuvajournalistien kanssa ja kehittämään osaamistaan. Osallistujia ohjataan kuvasarjojen kehittelyssä ja visuaalisessa tarinankerronnassa, ja he oppivat tärkeitä taitoja kenttätyöskentelyä ja tarinoidensa markkinointia varten. NOOR-ohjaajat kertovat eri puolilla maailmaa tekemästään työstä yhteiskunnallisten muutosten, konfliktien ja ympäristöasioiden parissa. Nikon sponsoroi Akatemiaa, jotta opetus on ilmaista kaikille osallistujille ja jotta lahjakkaat nuoret dokumenttivalokuvaajat saavat kannustusta ja vauhtia uralleen.

Nikon Europen asiakaskokemuksesta vastaavan osaston johtaja Michel du Croix kertoo:

”Nikon on ylpeä voidessaan yhteistyössä NOORin kanssa vaikuttaa tärkeiden asioiden dokumentointiin ja innostaa uuden sukupolven valokuvaajia Nikon-NOOR-Akatemian kautta. Olemme sitoutuneet antamaan omastamme valokuvaajayhteisölle tukemalla vaikuttavia ja ajatuksia herättäviä reportaaseja ja jakamalla tietotaitoa tuleville valokuvaajille.”

Lisätietoja:

http://noorimages.com/announcing-the-2018-nikon-noor-academy-masterclasses/