7/2/2014

Nikon julkisti tehokkaan COOLPIX P600:n ja superzoomilla varustetun COOLPIX P530:n

Helsinki, Suomi, 7.2.2014 – Nikon Europe julkaisee tänään kaksi uutta, erittäin tehokkailla zoomeilla varustettua COOLPIX-tuoteperheen kameraa: COOLPIX P600:ssa on uskomattoman hieno 60-kertaisella optisella zoomilla varustettu objektiivi, kun taas erittäin tarkassa Nikon COOLPIX P530:ssä on 42-kertaisella optisella zoomilla varustettu objektiivi. Kummassakin kamerassa erittäin pieni koko ja mahtava zoomausteho ovat täydellisessä tasapainossa. Kameroissa on taustavalaistu 16 megapikselin CMOS-kenno ja yhdysrakenteinen elektroninen etsin, joiden avulla valokuvaajat voivat ottaa erittäin yksityiskohtaisia ja tarkkoja kuvia myös liikkeellä ollessaan ja heikossa valaistuksessa.

Nikon COOLPIX P600 – parannetut ominaisuudet innostavat luovuuteen

Tehokas ja pienikokoinen COOLPIX P600 on luotu valokuvaajille, jotka haluavat ikuistaa jokaisen yksityiskohdan. Kamerassa yhdistyvät uskomaton tarkkuus ja superzoomilla varustettu objektiivi tyylikkääseen ulkoasuun.

NIKKOR-objektiivissa on 60-kertainen optinen zoom (laajennettavissa 120-kertaisiksi Dynamic Fine Zoom* -toiminnolla), ja sen zoomausalue on 24–1 440 mm. Super ED -lasi puolestaan takaa poikkeuksellisen kuvanlaadun. COOLPIX P600:n erinomaisia lähikuvaominaisuuksia täydentää suuri ja tarkka (921 000 pistettä) kääntyvä nestekidenäyttö, jonka kirkas RGBW-tekniikka auttaa valokuvaajia hyödyntämään ainutlaatuisia kuvakulmia ja rajaamaan kuvia luovasti. Kehittynyt linssin siirtoon perustuva tärinänvaimennus (VR) takaa selkeät kuvat jopa 60-kertaisella teleasetuksella. Aktiivinen tila vähentää kameran tärinää, kuvaajan ollessa liikkeellä tai kuvattaessa liikkuvasta ajoneuvosta. Näin myös vauhdikkaiden toimintakuvaajien valokuvat ja elokuvat ovat teräviä.

Uusia ominaisuuksia, kuten tarkennusapua käyttämällä saadaan tarkennetun alueen reunat korostetuiksi, joten aluetta voi tarkastella kätevästi näytössä jossa voi myös säätää pienten yksityiskohtien voimakkuutta. Kameran älykäs automaattitarkennus ja nopea kuvaprosessori varmistavat, että tarkennus toimii nopeasti, eikä tärkeitä hetkiä jää ikuistamatta. Sisäänrakennetulla Wi-Fi-yhteydellä on helppo jakaa kaikki seikkailut jo niiden tapahtuessa. Kamerasta voidaan lähettää kuvia älylaitteeseen, josta ne voidaan lähettää sähköpostitse tai ladata sosiaaliseen mediaan**.

Helposti kuljetettavan kameran etuna luonnossa liikkuville on sarjakuvaus jopa 7 kuvan sekuntinopeudella. Tämä nopeus sopii valokuvaajille, jotka haluavat kuvata vikkeliä eläimiä tai nopeaa autoa. COOLPIX P600 sopii myös aloitteleville elokuvaohjaajille, koska sillä voi yhdellä kosketuksella tallentaa stereoäänisiä Full HD -elokuvia 1080/60i-tarkkuudella. Esimerkiksi videoleikkeen voi tallentaa laadukkaasti monesta kuvakulmasta. Mukautettavalla toimintopainikkeella (Fn) voi ohjata nopeasti ja luovasti muun muassa ISO-herkkyyttä, valkotasapainoa ja valotuksen mittausta.

Nicolas Gillet, Nikon Europen kuluttajatuotteiden tuotepäällikkö, kertoo: ”COOLPIX P600:ssa on tasapainossa erinomainen kuvanlaatu, uskomaton zoomaus ja suuritarkkuuksinen NIKKOR-objektiivi, joilla saadaan hämmästyttävän tarkkoja kuvia. Monipuolinen kamera edustaakin COOLPIX-malliston kärkeä, jonka hyödylliset ominaisuudet, kuten Full HD -elokuvien kuvaaminen yhdellä painalluksella, tarkennusapu, uusi älykäs automaattitarkennus ja kääntyvä näyttö, takaavat hyvät tulokset sekä valokuvattaessa että videokuvauksessa."

COOLPIX P600 on saatavana suositushintaan 500 EUR.

Nikon COOLPIX P530 – tarkkuutta ja tehoa

COOLPIX P530 sopii erinomaisesti ikimuistoisten hetkien kuvaamiseen, sillä kameralla on helppo ikuistaa myös kaukana olevat kohteet selkeiksi ja tarkoiksi kuviksi, joissa pienetkin yksityiskohdat näkyvät. Se onnistuu uskomattoman 42-kertaisen optisen zoomauksen (laajennettavissa 84-kertaiseksi Dynamic Fine Zoom* -toiminnolla) ja taustavalaistun 16 megapikselin CMOS-kennon avulla.

Koska Full HD -elokuvien kuvaaminen onnistuu yhdellä painalluksella, mitään ei jää tallentamatta. Kehittynyt linssin siirtoon perustuva tärinänvaimennus puolestaan korjaa kameran tärinän vaikutuksia, joten tasaista videokuvaa ja selkeitä kuvia voi kuvata jopa liikkuvasta ajoneuvosta.

Suuri 7,5 cm:n (3,0 tuuman) 921 000 pisteen nestekidenäyttö ja laaja katselukulma ihastuttavat käytössä. Koska näytön pinnoite on heijastamatonta materiaalia ja sen kirkkautta voi säätää, kuvauskohteet näkyvät selkeästi myös kirkkaassa auringonvalossa. Myös elektronista etsintä on helppo käyttää, jos rajausta halutaan tarkentaa tai jos kuvaaja pitää sen käyttämisestä enemmän.

Tehokkaan zoomauksen kanssa käytettäviksi suunnitelluissa COOLPIX P530:n kuvausohjelmissa on asetukset haastavaan kuvaukseen, kuten kaukana olevien luontokohteiden tai suurikontrastisten kohteiden kuvaamiseen. Näillä asetuksilla saadaan toivottu lopputulos.

Nikon Europen kuluttajatuotteiden tuotepäällikkö Nicolas Gillet kertoo: ”Ergonomisesti muotoiltu, tehokas ja pieni COOLPIX P530 mahdollistaa häkellyttävän yksityiskohtaisten kuvien ottamisen superzoomaustoiminnolla ja yhdysrakenteisen elektronisen etsimen avulla. Tämä kamera on välttämätön lisä valokuvaharrastajien kameravalikoimaan, koska sillä voi ikuistaa vauhdikkaan, kaukana tapahtuvan toiminnan teräviksi ja selkeiksi kuviksi. Se toimii moitteettomasti ja tarkasti jokaisella laukaisulla.”

COOLPIX P530 on saatavilla suositushintaan 385 EUR.


*Dynamic Fine Zoom voi zoomata kaksi kertaa pisintä optista telekuvausaluetta pidemmälle ilman, että kuvan tarkkuus kärsii.
** Vaatii Nikonin Wireless Mobile Utility -sovelluksen asentamisen älylaitteeseen (yhteensopiva iOS™- ja Android™-laitteiden kanssa).

Markkinointi
Tiina Ahteela
0400 729 349
tiina.ahteela@nikon.fi

Tuotetiedot
Jyrki Tuppurainen
050 577 2676
jyrki.tuppurainen@nikon.fi