7/2/2014

Nikon julkisti nopean ja laadukkaan Wi-Fi-yhteydellä varustetun COOLPIX P340 –kameran

Helsinki, Suomi, 7.2.2014 – Nikon Europe julkaisi tänään huippuluokan tyylikkään ja pienikokoisen COOLPIX P340 -kameran, jossa on 12 megapikseliä ja kirkas, 5-kertaisella optisella zoomilla varustettu objektiivi, jossa on suuri aukko f/1,8 laajakulma-asetuksella. Zoom on laajennettavissa 10-kertaiseksi Dynamic Fine Zoom* -toiminnolla. Objektiivi toimii saumattomasti yhdessä 1/1,7 tuuman taustavalaistun CMOS-kennon kanssa, joten kuvista tulee ensiluokkaisia.

Kun nopeus on valttia, COOLPIX P340:n älykäs automaattitarkennusalgoritmi ja moniajokuvaprosessori takaavat salamannopean kuvauksen. Laadukasta kompaktikameraa etsiville valokuvaharrastajille suunnitellussa kamerassa on yhdysrakenteinen Wi-Fi, jolla kuvia voi tallentaa ja jakaa vaivattomasti älylaitteen avulla. Monikäyttöisellä objektiivirenkaalla voi muuttaa nopeasti asetuksia, kuten käsitarkennusta, suljinaikaa ja herkkyyttä. Myös hämärässä otetuista kuvista saadaan tarkkoja, sillä kameran kenno on suuri ja erittäin herkkä. Kuviin saadaan myös mukaan tarkka ottopaikka, koska älylaitteesta saatavat GPS-tiedot voidaan upottaa kuviin.

COOLPIX P340 tekee vaikutuksen tilanteessa kuin tilanteessa. Saat kuvista juuri sellaisia kuin haluat, sillä aktiivinen tärinänvaimennus (VR) vakauttaa kuvaamista ja älykäs automaattitarkennusalgoritmi on erittäin tehokas hämärässä. Kun laatu on erityisen tärkeää, RAW (NRW) -muodossa otetut kuvat hyödyntävät tehokkaasti kennon ominaisuuksia. RAW-kuvia voi myös käsitellä kamerassa jo ennen niiden katselua kirkkaasta 7,5 cm:n (3,0 tuuman) 921 000 pisteen RGBW-näytöstä.

Kameran tarkka objektiivi takaa, että kuvat ovat teräviä ja pienet yksityiskohdat näkyvät niin kuvan keskellä kuin kulmissakin. 7-lehtinen himmennin puolestaan sumentaa taustaa kauniisti. Sisäisen harmaasuotimen ansiosta pidempiä suljinaikoja voi käyttää myös kirkkaassa valossa ja siten säätää liike-epäterävyyttä. Näin saadaan vaikuttavia kuvia virtaavasta vedestä kuten putouksista. Valokuvista voi siirtyä yhdellä elokuvan tallennuspainikkeen kosketuksella Full HD (1080/60i/50i) -videokuvaan kuvaamaan joko 30 tai 25 kuvaa sekunnissa. Lisäksi valokuvien ottamista tai automaattisen tarkennuksen ja optisen zoomin käyttöä voi jatkaa tallennuksen aikana.

Nikon Europen kuluttajatuotteiden tuotepäällikkö Nicolas Gillet kertoo: ”COOLPIX P340:ssä on runsaasti innovatiivisia ominaisuuksia kuten tarkennusapu, jolla on helppo tarkastella tarkennettuja alueita ja säätää yksityiskohtien voimakkuutta, sekä moniajokäsittely. Näin voidaan ottaa jo seuraava kuva, vaikka järjestelmä vielä käsittelee edellistä kuvaa. Tämä lyhentää merkittävästi odotusaikaa RAW-kuvia otettaessa. 18 kuvausohjelmalla voi valita automaattisesti yleisiin kuvaustyyleihin ja -tilanteisiin parhaiten sopivat asetukset. Kamerassa on kattava muokkausvalikko ja suodatintehosteita, kuten Valikoiva väri, Maalaus ja Kalansilmä, joten kuvien muokkaaminen on yhtä hauskaa kuin niiden ottaminen. Nopealla USB-liitännällä kameran akun lataus käy nopeasti. COOLPIX P340 on nopea kamera vauhdikkaaseen elämäntyyliin, ja sen nopealla sarjakuvauksella onnistuu myös vauhdikkaan toiminnan kuvaaminen."

COOLPIX P340 on saatavilla mustana ja valkoisena. Suositushinta on 409 EUR.

 

*Dynamic Fine Zoom voi zoomata kaksi kertaa pisintä optista telekuvausaluetta pidemmälle ilman, että kuvan tarkkuus kärsii

Markkinointi
Tiina Ahteela
0400 729 349
tiina.ahteela@nikon.fi

Tuotetiedot
Jyrki Tuppurainen
050 577 2676
jyrki.tuppurainen@nikon.fi