7/2/2014

Nikon julkistaa kestävät kamerat aktiiviseen elämäntapaan: COOLPIX AW120 ja COOLPIX S32

Helsinki, Suomi, 7.2.2014 – Nikon Europe esittelee tänään kaksi kestävää, aktiiviseen elämäntapaan suunniteltua COOLPIX-sarjan kompaktikameraa. 16 megapikselin COOLPIX AW120:ssä on 5-kertaisella optisella zoomilla varustettu valovoimainen objektiivi. COOLPIX AW120 selviää ääriolosuhteista: se on vedenpitävä 18 metrin syvyyteen, iskunkestävä jopa 2 metrin korkeudesta pudotettuna ja pakkasenkestävä –10 °C:seen saakka. Helppokäyttöinen ja hauska COOLPIX S32 on 13 megapikselin kamera, jota koko perhe voi käyttää elämän isoissa ja pienissä seikkailuissa.

Nikon COOLPIX AW120 – kestävä matkakumppani

Nikonin kestävään tekniikkaan perustuva COOLPIX AW120 on suunniteltu käyttäjille, jotka haluavat ikuistaa seikkailunsa huimaavissa korkeuksissa tai uhkarohkeissa syvyyksissä. 16 megapikselin COOLPIX AW120 luotettava ja kestävä matkakumppani, joka on täynnä aktiivista elämäntapaa tukevia toimintoja. Se on tarkoitettu seikkailuihin, joissa varustemäärä on pidettävä pienenä. Se on extreme-matkailijan ehdoton työkalu.

Coolpix AW120 on vedenpitävä 18 metrin syvyyteen, iskunkestävä jopa 2 metrin korkeudesta pudotettuna ja pakkasenkestävä –10 °C:seen saakka. Lisäksi se pystyy näyttämään sijaintisi yhdysrakenteisten GPS- ja GLONASS-toimintojen, maailmankarttojen ja kompassin avulla, joten sillä voi jopa seurata matkareittiä. Yhdysrakenteisella Wi-Fi-yhteydellä voit jakaa tapahtumat saman tien älylaitteen kautta, ja voit myös kuvata Full HD -elokuvia. 5-kertaisella optisella zoomilla varustetun 24 mm:n laajakulmaobjektiivin valovoima on f/2,8, joten niin maalla kuin veden allakin otettujen kuvien kirkkaus on optimaalinen jopa erittäin hämärässä.

Kameran taustavalaistu 16 megapikselin CMOS-kenno varmistaa erinomaisen suorituskyvyn ja tuottaa selkeitä kuvia jopa hämärässä, kuten luolassa tai sademetsässä. 7,5 cm:n (3 tuuman), 921 000 pisteen OLED-näyttö on erittäin kirkas, joten kuvat näkyvät selkeästi jopa veden alla tai suorassa auringonvalossa. AW120:llä voi kuvata seikkailuja myös videoiksi optisen zoomauksen ja automaattitarkennuksen avulla kuvanopeudella 1080/60i. Videota voi kuvata jopa hidastettuna ja nopeutettuna 15–240 kuvan sekuntinopeudella, joten suuren seikkailun jokaisen hetken voi kokea uudelleen.

Nikon Europen kuluttajatuotteiden tuotepäällikkö Nicolas Gillet kertoo: ”Kestävä COOLPIX AW120 nostaa valokuvauksen kirjaimellisesti uudelle tasolle, sillä Maailmankarttanäytön kaltaiset toiminnot helpottavat käytettävyyttä ja suurennetut näkymät voidaan ottaa käyttöön ravistamalla kameraa. Kameralla voi myös tarkastella reittiään ja kirjata jopa 30 kuvauspaikkaa. Dynamic Fine Zoom -toiminnolla* 5-kertaisen optisen zoomauksen voi laajentaa 10-kertaiseksi tarkkuudesta tinkimättä, joten yksityiskohdat tulevat erittäin hyvin esiin. GPS-paikannus-, kompassi-, ilmanpaine-, syvyys- ja korkeustiedot saa näyttöön näkyviin, ja ne voidaan lisätä myös kuviin. Pikanäytössä voi vahvistaa olennaiset tiedot nopeasti, joten kamera on valmis kuvaamaan kaikissa olosuhteissa.”

COOLPIX AW120 on saatavilla suositushintaan 385 EUR

Nikon COOLPIX S32 – suunniteltu koko perheelle

Helppokäyttöinen, hauska ja kestävä COOLPIX S32 on 13 megapikselin kamera, jota koko perhe voi käyttää. Hyvän muotoilun ansiosta kamera pysyy niin lasten kuin aikuistenkin käsissä, ja sillä on helppo ottaa kuvia. Iskunkestävä kamera on myös pöly- ja vesitiivis, joten se sopii loistavasti aktiivisen perheen käyttöön.

Tutustu hauskoihin ominaisuuksiin selaamalla selkeitä ja värikkäitä valikoita. Kamera sopii yhtä hyvin lapsille kuin isovanhemmillekin, sillä sen pyöristetyt muodot tekevät siitä ergonomisen. Erilliset painikkeet yksinkertaistavat valokuvien ja videoiden kuvaamista, ja kukin käyttäjä voi tehdä valokuvista itsensä näköisen hauskoilla suotimilla.

Koska COOLPIX S32 -kameraa on helppo käyttää, kuvat ovat aina selkeitä ja tarkkoja. Tämä kompaktikamera on valmistettu kestämään kaikki, mitä vauhdikas elämäntapa voi tuoda mukanaan. Tätä pölytiivistä, 1,5 metrin pudotuksen kestävää ja 10 metriin saakka vesitiivistä kameraa voi kuljettaa mukanaan kaikkialla.

Nikon Europen kuluttajatuotteiden tuotepäällikkö Nicolas Gillet kertoo: ”COOLPIX S32 tekee ikimuistoisten perhehetkien vangitsemisesta helpompaa kuin koskaan. Koska kullakin toiminnolla on oma painikkeensa, tärkeät hetket on helppo ikuistaa valokuviin tai videokuvaan. Upeiden kuvien ottaminen ja tarkastelu luonnistuvat hetkessä, sillä kamerassa on hauskoja suotimia, 3-kertaisella optisella zoomauksella varustettu objektiivi sekä selkeä 6,7 cm:n (2,7 tuuman) ja 230 000 pisteen nestekidenäyttö.”

COOLPIX S32 on saatavilla suositushintaan 115 EUR.

 

*Dynamic Fine Zoom voi zoomata kaksi kertaa pisintä optista telekuvausaluetta pidemmälle ilman, että kuvan tarkkuus kärsii

Markkinointi
Tiina Ahteela
0400 729 349
tiina.ahteela@nikon.fi

Tuotetiedot
Jyrki Tuppurainen
050 577 2676
jyrki.tuppurainen@nikon.fi