6/8/2013

Nikon julkistaa AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR- objektiivin

Helsinki, 6.8.2013: Nikon julkistaa tänään uuden monikäyttöisen ja kompaktin DX-kokoisen teleobjektiivin laajakulmazoom-ominaisuuksilla ja tärinänvaimennuksella.

Objektiivi sopii niin laajoihin maisemakuviin kuin yksityiskohtaisiin kuviin kaukana olevista kohteista tai tarkkoihin HD-elokuviin. Aloitteleville kuvaajille erinomaisesti sopivassa objektiivissa on laaja 18–140 mm:n polttoväli, joka mahdollistaa erilaisten kohteiden kuvaamisen objektiivia vaihtamatta.

- Monikäyttöisyys, edullinen hinta, pieni koko ja paras mahdollinen kuvanlaatu olivat tärkeimmät tavoitteet tätä objektiivia kehitettäessä. Eri objektiivien käyttö erilaisiin tarkoituksiin tarjoaa suuria etuja, mutta kun kuljettaminen on hankalaa ja olosuhteet vaativat joustavuutta, monet valokuvaajat turvautuvat yhteen objektiiviin. Tämä uusi NIKKOR on erinomainen ratkaisu niille, jotka haluavat kaikenkattavan ratkaisun. Se on suunniteltu myytäväksi perusobjektiivina valittujen DX-koon kameroiden mukana ja tarjoaa kyseisten kameroiden ostajille mahdollisuuden kuvata monia erilaisia kohteita lisävarusteita hankkimatta” Nikon Europen objektiiveista, lisävarusteista ja ohjelmistoista vastaava tuotepäällikkö Zurab Kiknadze toteaa.

Tämä suorituskykyinen, helposti mukana kuljetettava objektiivi on uskomattoman kätevä työkalu. Objektiivin laaja 18–140 mm:n polttovälialue kattaa vaivattomasti yleisimmin käytetyt polttovälit ja tekee objektiivista todellisen yleissuorittajan. Sekä aloittelevat valokuvaajat että ammattivalokuvaajat arvostavat mahdollisuutta kuvata laadukkaita valokuvia ja elokuvia tarvitsematta vaihtaa objektiivia.

Monipuolisen polttovälin täydentäjänä on Nikonin tärinänvaimennusteknologia (VR), joka mahdollistaa jopa neljä askelta hitaampien suljinaikojen käytön, auttaa kuvaamaan tehokkaammin hämärässä valaistuksessa ja tuottaa merkittävästi terävämpiä käsivarakuvia koko zoomausalueella. Tärinän aiheuttama epätarkkuus vähenee huomattavasti etenkin telekuvia otettaessa. Tärinänvaimennustekniikan ansiosta kameran etsinkuva pysyy tasaisena myös elokuvia kuvattaessa ja näkyvyys panoroidessa on entistä parempi. Objektiivi on hiljainen sekä valokuvia että elokuvia kuvattaessa.

Objektiivi on optimoitu täyttämään nykyaikaisten digitaalisten järjestelmäkameroiden kuvakennojen vaatimukset ja tuottamaan huipputasoisia kuvia koko zoomausalueella. Optiseen rakenteeseen kuuluu 17 elementtiä 12 ryhmässä. Yksi erittäin pienen hajonnan ED-lasielementti ja yksi asfäärinen linssielementti vähentävät erilaisia vääristymiä ja takaavat hyvän tarkkuuden ja kontrastin.

Koon, painon, hinnan ja kuvanlaadun osilta tasapainossa oleva objektiivi yhdistää onnistuneesti NIKKOR-tarkkuusoptiikan, monipuolisen polttovälin ja kevyen (490 g) rungon. Metallikiinnike ja säänkestävä kumitiiviste lisäävät kestävyyttä matkustaessa.

AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR- objektiivi tulee myyntiin 29.8 ja sen suositushinta on EUR 675.

Markkinointi
Tiina Heikkinen
0400 729 349
tiina.heikkinen@nikon.fi

Tuotetiedot
Jyrki Tuppurainen
050 577 2676
jyrki.tuppurainen@nikon.fi

Lisätietoja Nikonin palkituista tuotteista saat osoitteesta www.nikon.fi.