08-09-2010

UUSI P7000 ON JÄRJESTELMÄKAMERAA VAPAUTTAVAMPI

 UUSI P7000 VIE VALOKUVAUKSEN UUDELLE TASOLLE

 Nikon on lanseerannut tyylikkään ja huomaamattoman paketin, joka vie laadukkaan valokuvauksen uudelle tasolle. COOLPIX P7000 on ammattivalokuvaajien tekemän laajan tutkimustyön tulosta. Se takaa erinomaiset valokuvat, ja sen rakenne on järjestelmäkameraa vapauttavampi.

 Joistakin tilanteista täytyy saada ikuistettua enemmän kuin kuvia, ja sen vuoksi COOLPIX P7000 -kamerassa on HD-videoiden tallennustoiminto (720p). Stereoääntä voidaan tallentaa samanaikaisesti yhdysrakenteisen mikrofonin avulla, ja mikrofoniliitäntä mahdollistaa ulkoisen mikrofonin käytön. Erittäin suuren (7,5 cm / 3,0 tuumaa) ja huipputarkan (920 000 pistettä) nestekidenäytön sRGB-väriavaruus on lähes 100-prosenttinen, mikä tekee kuvien katselusta nautinnon. Optisessa etsimessä on dioptriasäätö. Lisäksi HDMI-portti mahdollistaa kuvien jakamisen välittömästi ulkoisilla teräväpiirtonäytöillä.

P7000-kameran sisäisten muokkaustoimintojen ansiosta käyttäjä voi hallita ottamiaan kuvia. Sävytasotiedot näkyvät histogrammissa, ja valotuksen korjausta, aukkoa, suljinaikaa ja ISO-herkkyyttä voidaan säätää tarkasti samalla, kun huippuvalot, varjot ja välisävyt tarkistetaan.

 

P7000:n huipputekniikka takaa markkinoiden parhaan kuvanlaadun. Suuri 1/1,7 tuuman kuvakenno ja EXPEED C2 -kuvankäsittelyjärjestelmä tuottavat entistä paremman suorituskyvyn, kun kuvataan heikossa valaistuksessa ja tallennetaan videoita. Kameran 7,1-kertaisella zoomilla varustetussa NIKKOR-objektiivissa on kaksi ED-lasielementtiä, jotka vähentävät väriaberraatiota ja värivirheitä pitkillä polttoväleillä. Lisäksi se sisältää myös sisäisen harmaasuotimen, jonka avulla valotustoimintoja voidaan laajentaa todella kirkkaissa olosuhteissa. 

P7000:n laaja herkkyysalue on ISO 100-3 200, ja se on laajennettavissa arvoon Hi 1 (vastaa herkkyyttä ISO 6 400). Yötilan vähäisen kohinan ansiosta kuvista tulee tarkkoja erittäin heikossa valaistuksessa, kuten kynttilällä valaistuissa sisätiloissa, ja kohinanvähennystoiminnon (NR) avulla valokuvaajat voivat hallita kohinan vaikutusta kuviin.

 P7000 on suunniteltu niille, jotka haluavat hallita valokuvaustaan täydellisesti ja toivovat, että painikkeet ja valitsimet olisi sijoiteltu yhtä vaivattomasti kuin esimerkiksi komentokiekko ja AE-L/AF-L-painike Nikonin digitaalisissa järjestelmäkameroissa. P7000:ssa on myös perinteisen mallinen valitsin, jolla valotuksen korjausta voidaan hallita 1/3 EV:n välein. Muita usein käytettyjä toimintoja voidaan hallita manuaalisesti pikavalikkovalitsimella. Käyttäjäasetustoiminnon avulla käyttäjä voi vaihtaa zoomausasennon esiasetettuun polttoväliin, aivan kuin käytössä olisi vaihdettavat objektiivit. Kunkin zoomausasennon asetuksia voidaan myös mukauttaa käyttötarkoituksen mukaan. Lisäksi uuden zoom-muistitoiminnon ansiosta mikä tahansa polttoväliasetus voidaan ottaa käyttöön yhdellä kosketuksella manuaalisen tilanvalitsimen avulla. 

P7000 on saatavilla 569 euron suositushintaan. Kamera tulee myyntiin syyskuun lopussa.

Lisätietoa tästä