14.09.2012

PHOTOKINA 2012

Nikonilla tulee jälleen olemaan Photokinassa tärkeä osasto, joka tuo teeman ”I AM Life” maailman johtaville valokuvausmessuille. Sen vaikuttava osasto Koelnmessen hallissa 2.2 tarjoaa vierailijoille ensimmäisen käytännön mahdollisuuden kokeilla Nikonin äskettäin lanseeraamia tuotteita.

Täydellisen tuotevalikoiman lisäksi esittelyssä ovat äskettäin julkaistut:
· Nikon D600 – Nikonin edullinen ja kevyt täyden kennonkoon digitaalinen järjestelmäkamera.
· COOLPIX S800c – ”sosiaalinen kamera” toimii Android™ -käyttöjärjestelmällä ja sen voi kytkeä internetiin Wi-Fin kautta. Sillä on kaikki valokuvaukseen liittyvät ominaisuudet, jotka tarvitset varmistaaksesi, ettei sinun enää koskaan tarvitse valita välittömän lataamisen ja laadukkaan, jaettavaksi kelpaavan kuvan välillä.
· Nikon 1 -valikoima (täydennettynä uudella Nikon 1 J2:lla ja uusilla objektiiveilla) – uskomaton nopeus ja älykkäät, ennennäkemättömät valokuvausominaisuudet tekivät Nikonin ensimmäisestä vaihdettavalla objektiivilla varustetusta kompaktijärjestelmäkamerasta eniten myydyn mallin luokassaan koko Euroopassa . Uuden Nikon 1 J2:n ja uusien ohuiden objektiivien myötä esitellään vieläkin luovempia ominaisuuksia ja tyylikkäitä lisävarusteita, joiden avulla pysyt askeleen edellä muita.

Näyttelyssä esitellään myös Nikonin lippulaivakamerat:
· Nikon D4 – ammattilaiskäyttöön suunniteltu FX-kokoinen kamera, joka on suunniteltu rikkomaan rajoja ja toteuttamaan jokaisen kuvausmahdollisuuden. Se tuo uusia kuvanlaadun, nopeuden ja tarkkuuden tasoja sekä valokuvaukseen että videokuvaukseen.
· Nikon D800 – uraauurtava 36,3 megapikselin ja FX-koon ammattilaiskäyttöön tarkoitettu digitaalinen järjestelmäkamera on suunniteltu tuottamaan ennennäkemättömiä syvyyden ja tarkkuuden tasoja.

Nikon-osaston keskiössä sijaitsee jättiläismäinen multimediakeskus, jonka kanssa osaston vierailijat voivat olla vuorovaikutuksessa koko päivän. Valtava I AM Nikon -videoruutu ja -esittelyalue tarjoavat osastolle taustakulissit. Nikon Europe on kutsunut koolle eräitä maailman parhaita valokuvaajia ja elokuvaohjaajia esitelläkseen työtään sekä kouluttaakseen, viihdyttääkseen ja innoittaakseen vierailijoitaan. He järjestävät esittelyjä monista eri aiheista koko päivän sekä englanniksi että saksaksi. Esitysten täydellinen ohjelma on saatavilla Nikonin fanisivuilla Facebookissa: www.facebook.com/NikonPhotokina.

Messujen ensimmäisenä päivänä 18. syyskuuta Nikon esittelee erityisen pääpuhujan, Jason Levinen, joka on Adobe Systemsin videotyökalujen maailmanlaajuinen pääasiantuntija. Hän esittelee osaston vierailijoille näkemyksensä digitaalisten järjestelmäkameroiden videokyvyistä.

Muita Nikonin osastolla puhuvia esittelijöitä ovat:
· Luontokuvaukseen erikoistunut Florian Schulz selittää, miten Nikonin D600:aa voidaan käyttää henkeäsalpaavien luontokuvien luomiseen.
· Elokuvaohjaajat Sandro Miller ja Anthony Arendt katsovat Nikon D800 ”Joy Ride” -videon kulissien taakse. Video kuvaa kuuden minuutin jännittävää ajomatkaa Chicagon kaduilla.
· Danie van Jaarsveld näyttää, miten uskomattoman nopeasti Nikon 1 -kameraa käytetään moottoriurheilukuvauksessa, jossa vauhti on keskeisessä osassa.
· Corey Rich, eräs tunnetuimmista seikkailuun ja ulkoilmaan liittyvien elämäntyylien visuaalisista tarinankertojista keskustelee WHY-videostaan, joka on kuvattu yksinomaan Nikon D4 -kameralla.
· Kuuluisa seikkailuvalokuvaaja Rainer Eder havainnollistaa, miten hän käyttää Nikon D4 -kameraa ottaakseen hiuksianostattavia kuvia.
· Ursula Meissner kertoo kokemuksensa Nikon D800:n käytöstä kauniiden reportaasikuvien luomisessa.
· Palkittu lemmikkieläinvalokuvaaja Carli Davidson selittää, miten aloittelijat ja ammattilaiset voivat luoda mielenkiintoisia kuvia karvaturreistaan aloittelijatason D3200 -kameralla ja ammattimaisella Nikon D4 -lippulaivakameralla.

Photokina on avoinna yleisölle 18.–23. syyskuuta klo 10–18. Lisätietoja ja puhujien täydellinen ohjelma on saatavilla Nikonin fanisivuilla Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/iamnikon Seuraa toimintaa Twitterissä @nikonphotokina tai käy I AM Nikon -blogissa osoitteessa www.blog.IAMNikon.com nähdäksesi esittelijöiden videoita ja haastatteluja.