08-09-2010

HELPPOKÄYTTÖISIN JÄRJESTELMÄKAMERAUUTUUS - D3100

 D3100 johdattaa upeiden valokuvien ja Full HD -videoiden maailmaan

  Nikon esittelee tähän mennessä helppokäyttöisimmän digitaalisen järjestelmäkameran, jolla voi kuvata Full High Definition (HD) -videoita. Kamerassa on kehittynyt opastila, joka näyttää käyttäjälle esimerkkikuvia siitä, mitä saadaan aikaan muuttamalla tiettyjä asetuksia, kuten suljinaikaa tai aukkoa. Tämä on erinomainen kamera perheille, jotka haluavat tallentaa ikimuistoiset hetket korkealaatuisina, mutta eivät halua huolehtia asetusten säätämisestä."

 Kamera soveltuu ihanteellisesti nuorille perheille, koska sillä saa upeita kuvia tarvitsematta kuitenkaan perehtyä monimutkaisiin toimintoihin. Monipuolisten automaattiasetusten ansiosta kamera tekee kaiken työn samaan tapaan kuin kompaktikamera.

Reaaliaikanäkymä ja automaattinen kuvausohjelma tarjoaa tutun ja helposti lähestyttävän kuvaustavan myös niille, jotka ovat aiemmin käyttäneet vain kompaktikameraa. Sen avulla kuvat on helppo sommitella nestekidenäytöllä. Automaattinen kuvausohjelma valitsee tilanteeseen ja kohteeseen parhaiten soveltuvan kuvaustilan ja kokoaikainen automaattitarkennus (AF-F) pitää kohteet tarkennettuna ilman laukaisimen painamista. Reaaliaikanäkymä tunnistaa lisäksi kerralla jopa 35 kasvot, ja kamera jatkaa seurantaa ja tarkennusta vaikka ihmiset liikkuisivat kuvaa otettaessa.

 Kameran 14,2 megapikselin CMOS-kuvakenno, ainutlaatuinen uusi EXPEED 2 -kuvankäsittelyjärjestelmä sekä kattava NIKKOR[1]-objektiivivalikoima takaavat upeat ja hämmästyttävän yksityiskohtaiset kuvat kaikissa paikoissa ja tilanteissa. Sen ISO-herkkyysalue 100-3 200 on laajennettavissa ISO-herkkyyteen 12 800. Tämä vähentää huomattavasti epätarkkojen kuvien todennäköisyyttä, kun kuvataan esimerkiksi liikkuvia lapsia tai perheen yhteistä grilli-illanviettoa.

 

 

 D3100 järjestelmäkameran kätevän elokuvatallennuspainikkeen avulla voit siirtyä käden käänteessä videotilaan ja tallentaa HD-videoita, joissa on mukana ääni. Kameran suuri kuvakenno ja suuri ISO-herkkyys tekevät kuvanlaadusta poikkeuksellisen hyvän, ja monipuolinen NIKKOR-objektiivivalikoima tarjoaa mahdollisuuksia elokuvatehosteiden luomiseen. Voit myös muokata leikkeitä kamerassa poistamalla kohtauksia tai tallentaa valitsemiasi kuvia valokuvina. Näin saat kaiken talteen perheen valokuva-albumiin. D3100 on HDMI-yhteensopiva, joten voit liittää kameran HD-televisioon ja katsella kuvaamiasi Full HD -videoita mukavasti kotisohvalla. 

 Uudelle digitaalisen järjestelmäkameran käyttäjälle kullanarvoinen ominaisuus on D3000:sta tuttu mukautuva ja kehittynyt opastila, joka ohjaa käyttäjää vaihe vaiheelta kameran asetusten muuttamisessa. Saat haluamasi lopputuloksen ja lisäksi näet, miten tulokseen päästiin, joten voit kehittää valokuvaustaitojasi. Esimerkkikuvien avulla näet havainnollisesti, mitä voit saada aikaan muuttamalla eri asetuksia, esimerkiksi suljinaikaa tai aukkoa.
 

Järjestelmäkameran rungon suositushinta on 579 €. Uusi D3100 on myynnissä lokakuussa 2010.

Voit lukea lisää tästä