12-7-2011

AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2.8G

Amsterdam, Alankomaat, 12. heinäkuuta 2011: Nikon julkistaa tänään lähikuvaukseen tarkoitetun uuden, DX-koon 40 mm:n makro-objektiivin. Tarkkojen yksityiskohtien tallentamiseen suunnitellun objektiivin kuvaussuhde on 1:1, joten se tuottaa upeita, luonnollisia kuvia. Tämän objektiivin avulla lähikuvien lumovoimasta kiinnostunut kuvaaja saa tallennettua jopa paljaalle silmälle näkymättömät yksityiskohdat.

Nikon Europen objektiiveista, lisävarusteista ja ohjelmistoista vastaava tuotejohtaja Zurab Kiknadze sanoo: "Tämä makro-objektiivi auttaa tallentamaan pienet yksityiskohdat, joiden kuvaaminen olisi mahdotonta tavallisella kameran varusteisiin kuuluvalla objektiivilla. Se on edullinen tapa tutustua makrokuvauksen maailmaan, mutta objektiivin monipuolisuus mahdollistaa myös muunlaisten kohteiden kuvaamisen."

 

Katso tarkemmin

Kasvavan Micro NIKKOR -sarjan uusin tulokas tuottaa 40 mm:n polttovälillään DX-koon kameroissa kuvakulman, joka vastaa 60 mm:n objektiivin FX-koon järjestelmäkameroissa tuottamaa kuvakulmaa. Lyhyen tarkennusetäisyyden (0,163 m polttotasosta) ja 1:1-kuvaussuhteen ansiosta se on erittäin tehokas makro-objektiivi lähikuvaukseen. Valovoimainen aukko f/2.8 auttaa erottamaan kohteen kauniisti sumennettua taustaa vasten ja saamaan tarkkoja kuvia käsivaralta heikossakin valaistuksessa.

Hiljaisuus valttina

Tarkkuus on ensisijaisen tärkeää niin hyönteisiä kuin kukan heteitä kuvattaessa. Pienikokoisessa ja helppokäyttöisessä objektiivissa oleva Nikonin ainutlaatuinen SWM-ultraäänimoottori mahdollistaa erittäin hiljaisen ja tarkan automaattitarkennuksen, joten voit ottaa lähikuvia häiritsemättä kohdetta. M/A-tarkennustila sujuvoittaa tarkennusta entisestään mahdollistamalla automaattitarkennuksen ohittamisen. Näin voit säätää halutessasi tarkennusta käsin ilman, että joudut vaihtamaan automaattisen ja manuaalisen tarkennuksen välillä.

Pieni suureksi

Tämä objektiivi toistaa hiuksenhienot yksityiskohdat tarkasti, joten sen avulla voi tallentaa lähes huomaamattomat kuviot, pinnat ja yksityiskohdat upeasti. Erinomaisten makrokuvien lisäksi objektiivi sopii ihanteellisesti muotokuviin ja yleisvalokuvaukseen.

Objektiivin mitat ovat noin 68,5 × 64,5 mm, ja se painaa noin 235 g. Objektiivi on varustettu metallisella kiinnikkeellä ja kumitiivisteellä, ja sen mukana toimitetaan vastavalosuoja HB-61 ja pehmeä objektiivilaukku CL-0915.