06-07-2022

NIKON JULKISTAA Z 9 -KAMERAAN UUDEN LAITEOHJELMISTON PÄIVITYKSEN

Amsterdam, Alankomaat, 6. heinäkuuta 2022: Nikon julkistaa täyden kennokoon peilittömään lippulaivakameraansa, Nikon Z 9 -malliin, laiteohjelmaversion 2.10.

Päivitys sisältää uuden Suuritaajuuksinen välkynnänvähennys -toiminnon, jonka ansiosta suljinaikaa voi valokuvaustilassa hienosäätää entistä pienemmin välein. Aiemmin suljinaikaa saattoi muuttaa 1/3 tai 1/2 EV:n askelin, mutta päivityksen ansiosta käyttäjät voivat säätää suljinaikaa jopa vain 1/96* EV:n verran.

Suljinaikojen entistä tarkempi säätömahdollisuus auttaa välkynnän vaikutusten ehkäisemisessä. Tämä pätee silloinkin, kun kuvausalalla näkyy mainostauluja ja suuritaajuuksista LED-valaistusta.

Lisäksi päivitys tehostaa automaattitarkennuksen seurantaa erityisesti kuvattaessa pieniä kohteita – varsinkin sellaisia, jotka peittävät vain hyvin pienen osan kuva-alasta. Myös tarkennus toimii entistä täsmällisemmin tilanteissa, joissa silmien- tai kasvojentunnistuksen AF -toimintoa käytetään yhdessä jatkuvan automaattitarkennuksen (AF-C) kanssa. Päivitysten ansiosta valokuvat ja videoaineisto ovat aiempaa vakaampia.

Nikon pyrkii jatkuvasti vastaamaan käyttäjien tarpeisiin tuomalla säännöllisesti saataville laiteohjelmiston päivityksiä, jotka sisältävät hyödyllisiä toimintoja.

* Suuritaajuuksista välkynnänvähennystä käytettäessä suljinaikaa voi hienosäätää hyvin pienin askelin, kun valotusaika on 1/8 000–1/30 s.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.