21-04-2022

NIKON JULKISTAA AMMATTILAISKUVAPALVELUILLE SUUNNATUN KAUKO-OHJATTAVAN NX FIELD -KUVAUSJÄRJESTELMÄN VERSION 1.2.0

Tukholma, Ruotsi, 21. huhtikuuta 2022: Nikon julkistaa NX Field 1.2.0:n, ammattilaiskuvapalveluille suunnatun kauko-ohjattavan kuvausjärjestelmänsä uusimman version. Ohjelmistopäivitys tukee Nikonin FX-koon / täyden kennokoon peilittömien Z 9 -kameroiden ominaisuuksia.

Versiopäivityksen 1.2.0 ansiosta Z 9:n käyttäjät voivat helposti tunnistaa yhdeksän aihetyyppiä. Tämä kattaa maailman laajimman aihealueen, johon kuuluvat muun muassa ihmiset, koirat, kissat, linnut, polkupyörät, moottoripyörät, autot, junat ja lentokoneet. Päivitys mahdollistaa myös entistä tarkemman kohteiden ikuistamisen jopa kauko-ohjattuna. Tämän lisäksi päivitys tukee Z 9:n Nopea valokuvien tallennus+* -toimintoa, joka käyttää maailman nopeinta** kuvausnopeutta: 120 kuvaa sekunnissa. Toiminnolla voidaan vangita etäältä ratkaisevat ja tärkeät hetket, jotka eivät ehkä näy paljain silmin, mutta jotka ovat tärkeitä urheilu- ja uutiskuvaajille.

Lisäksi Z 9:n kahden kuvavirran tekniikka ottaa älypuhelimessa tai tabletissa käyttöön reaaliaikanäkymän, jossa on hyvin vähän viivettä ja joka ei jumiudu sarjakuvauksen aikana. Tämä takaa unohtumattomien hetkien luotettavan tallennuksen myös kauko-ohjauksella. Tämä tekniikka, uusin ohjelmistopäivitys sekä runko, jossa ei tarvita mekaanista suljinta, tekevät Z 9:stä täydellisen valinnan ammattikuvaajille.

Nikon jatkaa NX Fieldin päivitysten toimittamista etulinjasta aktiivisesti raportoivien ammattikuvaajien tueksi.
*Tarkennuksen/valotuksen seurannalla. Vain normaali JPEG-kuvanlaatu. Otettavissa olevien kuvien määrä on pienempi kuin nopealla sarjakuvauksella. Kehotamme käyttämään suositeltua korttia. C30-asetuksella voidaan ottaa noin 45 megapikselin kuvia 30 kuvan sekuntinopeudella. 

**Verrattuna 28. lokakuuta 2021 saatavilla oleviin peilittömiin kameroihin, perustuu Nikonin tekemään selvitykseen.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista sekä urheilu- ja ajanvieteoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.
Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut valokuvauslaitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla. Sen palkittu urheilu- ja ajanvieteoptiikka tuo maailman lähemmäksi sinua, olipa kyse lintujen ja tähtien tarkkailusta, teatterista, golfista tai matkailusta.
Luotettavana visionäärisenä kumppanina Nikon yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.