2015-04-09

Nikonin voittokulku jatkuu: D810-, D5500- ja COOLPIX P610 -kamerat saivat vuoden 2015 TIPA-palkinnon

Amsterdam, Alankomaat, 9.4.2015 – Nikon ilmoitti tänään kolmen tuotteensa saaneen TIPA (Technical Image Press Association) -palkinnon.

Maailmanlaajuinen valokuvaus- ja kuvankäsittelylehtien yhdistys TIPA on myöntänyt Best Professional DSLR (paras ammattimainen digitaalinen järjestelmäkamera) -palkinnon Nikon D810:lle, Best Entry Level D-SLR (paras tulokastason digitaalinen järjestelmäkamera) -palkinnon Nikon D5500:lle ja Best Superzoom Camera (paras superzoom-kamera) -palkinnon COOLPIX P610:lle.

Palkintojen voittajat valitsee valokuvauslehtien toimittajista koottu tuomaristo, joka edustaa 16 maata ja 27 valokuvauslehteä eri puolilta maailmaa. Palkinnot myönnetään tuotteille, joita tuomaristo pitää luokkansa parhaimpina laadun, suorituskyvyn ja loppukäyttäjän hyödyn perusteella. Voittajien valinnassa kiinnitetään erityishuomiota innovaatioon, huipputeknologian käyttöön, muotoiluun ja ergonomiaan sekä helppokäyttöisyyteen ja hinta-laatusuhteeseen.

TIPA Best Professional DSLR -palkinto: Nikon D810

Nikon D810 on 36,3 megapikselin DSLR-kamera, jonka FX-kokoisessa kennossa ei ole alipäästösuodinta. Kamera pystyy tuottamaan nopeimmillaan viisi täysteräväpiirtokuvaa sekunnissa, ja sen kohinanvähennys on entistä tehokkaampaa ISO-herkkyysalueella ISO 64-12800, joka on laajennettavissa ISO-herkkyysalueelle 32-51200. Lisäksi kamera tallentaa full HD -videokuvaa. Nikonin maisemantunnistusjärjestelmä, jossa on 91 000 pikselin 3D Color Matrix Meter III -värimatriisimittari, tarjoaa tasapainoisen valotuksen myös vaikeissa valaistusolosuhteissa, sillä sen ominaisuuksiin kuuluu valotus, automaattitarkennus, valkotasapaino ja i-TTL-salama. Videokuvaajille D810 tarjoaa HDMI-tuen, sisäänrakennetun ajastuksen ja mikrofonin, jossa on säädettävä äänenvoimakkuus, sekä jatkuvasti tarkentavan servon ja täydelliset käsisäätötoiminnot. Kamerassa on myös kaksi korttipaikkaa, jotka ovat yhteensopivia sekä SD- että CF -muistikorttien kanssa.

TIPA Best Entry Level DSLR -palkinto: Nikon D5500

Nikon D5500 on kompakti DX-kokoinen DSLR-kamera, joka sisältää 24,2 megapikselin CMOS-kennon ja ottaa nopeimmillaan 5 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla sekä tallentaa full HD -videota kuvausnopeudella, joka valitaan neljästä nopeusvaihtoehdosta (vähintään 24, enintään 60 kuvaa sekunnissa). Kameran ominaisuuksiin kuuluu Nikonin huippulaadukas 39 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, ja sen edistyksellinen kolmiulotteinen aiheentunnistusjärjestelmä pitää pienimmätkin kohteet tarkennettuina myös ennakoimattomassa liikkeessä. ISO-herkkyys on alueella ISO 100-25600, ja tämä on ensimmäinen Nikon DSLR, jossa on kaikkiin suuntiin kääntyvä 8,1 cm:n LCD-kosketusnäyttö. Ergonominen muotoilu sekä kevyt ja litteä runko tekevät kameran käytöstä helppoa ja mukavaa. Nikonin langaton sovellus mahdollistaa kameran liittämisen yhteensopivaan älypuhelimeen tai tablettiin ilman erillistä tukiasemaa. Lukuisat luovuutta ruokkivat toiminnot antavat kuvaajalle mahdollisuuden yksilöidä kunkin kuvan ulkoasu ja tyyli.

TIPA Best Superzoom Camera -palkinto: Nikon COOLPIX P610

Loistava 60-kertainen optinen zoomaus NIKKOR ED -lasiobjektiivilla (24-1 440 mm) takaa, että Nikon P610 pystyy ottamaan 7 kuvaa sekunnissa (täydellä resoluutiolla) ja tallentamaan full HD -videokuvaa käyttäen Nikonin viiden askeleen kaksitoimista optista tärinänvaimennusta. Kamerassa on 16 megapikselin CMOS-kuvakenno, elektroninen etsin (EVF) ja kaikkiin suuntiin kääntyvä 7,5 cm:n LCD-näyttö, kummankin tarkkuus 921 k-pistettä. Kuvausominaisuuksia ovat suodin- ja erikoistehosteet, makrokuvaustila ja ajastettu videokuvaus. P610-kamerassa on sisäänrakennettu GPS sekä sisäänrakennetut Wi-Fi - ja NCF -toiminnot, joiden kautta käyttäjän on helppo lähettää kuvia yhteensopivaan älypuhelimeen tai tablettiin. Kameran "snap-back"-zoomauspainike auttaa palauttamaan kohteen, joka on tilapäisesti siirtynyt pois kuvasta; voit myös säätää zoomauksen kaksi kertaa suuremmaksi (120 x) käyttämällä Nikonin digitaalista Dynamic Fine Zoom -toimintoa.