11-08-2022

Nikon, CIWEM, WaterBear ja ARUP julkistavat Environmental Photographer of the Year 2022 -kilpailun tuomariston

Amsterdam, Alankomaat, 11. elokuuta 2022: CIWEM:n, vesi- ja ympäristönhuoltopalveluiden hyväntekeväisyysjärjestön, WaterBearin, planeettamme tulevaisuuden turvaavan maksuttoman tilausvideoalustan, ja ARUP:n, kestävää kehitystä tukevan ammattilaispalveluyrityksen, kanssa yhteistyötä tekevällä Nikonilla on ilo ilmoittaa, että tämän vuoden Environmental Photographer Of The Year 2022 -kilpailun raati on valittu. Tuomaristo muodostuu valokuvauksen, ilmasto-oikeuden ja ympäristöaktivismin arvostetuista asiantuntijoista.

Monimuotoinen raati on valittu huolellisesti niin, että sen palkitut tuomarit tarkistavat työt yhdessä ja valitsevat palkittavat kuvat niiden joukosta. Tuomariston jäseninä toimivat sveitsiläinen luonnonsuojelukuvaaja Daisy Gilardini, israelilainen luontokuvaaja ja aktivisti Roie Galitz, egyptiläinen dokumenttikuvaaja ja visuaalinen tarinankertoja Rehab Eldalil, brasilialainen kuvajournalisti Victor Moriyama ja kenialainen kuvaeditoija Wacera Njagi.

Environmental Photographer Of The Year 2022 -kilpailu pidetään nyt 15. kerran, ja siinä esitellään kaikkein innostavimmat ympäristökuvat ympäri maailmaa. Vuosittain järjestettävä kilpailu luo kansainvälisen alustan, jolla voidaan lisätä tietoisuutta planeettaamme vaarantavista ympäristöongelmista.

Tämän vuoden raadin palkitut tuomarit ovat seuraavat:

  ● Daisy Gilardini, valokuvaaja: Daisy on luonnonsuojelukuvaaja, joka on erikoistunut napaseutuihin, aivan erityisesti Etelämantereen villieläimiin ja Pohjois-Amerikan karhuihin. Daisyn kuvia on julkaistu kansainvälisesti arvostetuissa aikakauslehdissä, joihin kuuluvat muun muassa National Geographic, BBC Wildlife, Canadian Geographic, Nature’s Best ja Outdoor Photography. Myös tunnetut kansalaisjärjestöt, kuten Greenpeace ja World Wildlife Fund, ovat käyttäneet hänen kuviaan. Vuodesta 2018 alkaen hän on toiminut Canadian Geographicin valokuvaajana, ja hänet on nimetty Greenpeacen Etelämantereen lähettilääksi. Hän on myös Nikon Europen lähettiläs.
  ● Roie Galitz, valokuvaaja: Roie on kansainvälisesti tunnettu luontokuvaaja, ympäristödiplomaatti, yrittäjä ja yleisöpuhuja. Roie on kiinnostunut luonnosta, uhanalaisten villieläinten ja elinympäristöjen kuvauksesta. Tämä on samalla lisännyt hänen tietoisuuttaan luonnon ahdingosta ihmisen toiminnan lisääntymisen seurauksena. Roie on Nikon Europen ja Greenpeacen lähettiläs, joka on pitänyt kolme TED-puhetta, ja hän on pääpuhuja monissa tapahtumissa ympäri maailmaa. Yrittäjänä Roie on perustanut useita yrityksiä, jotka henkivät rakkautta valokuvausta, luontia ja upeaa maailmaamme kohtaan. Niihin kuuluvat muun muassa valokuvauskoulu, jossa on 3 000 opiskelijaa, ja kuvausmatkayritys, joka järjestää joka vuosi kymmeniä tutkimusmatkoja.
  ● Rehab Eldalil, valokuvaaja: Rehab on palkittu dokumenttikuvaaja ja visuaalinen tarinankertoja, joka on kotoisin Kairosta. Hän keskittyy työssään identiteetin laajaan teemaan, jota hän tutkii osallistavilla luovilla käytännöillä. Hänen pitkäaikainen projektinsa, The Longing Of The Stranger Whose Path Has Been Broken, oli mukana vuoden 2021 PHmuseum Women Grant-, vuoden 2021 6Mois Photojournalism-, vuoden 2021 Philip Jones-, vuoden 2021 Marilyn Stafford- ja vuoden 2020 Catchlight Fellowship -kilpailuissa. Rehab voitti hiljattain vuoden 2022 FotoEvidence W Award -palkinnon, jotta hän voi julkaista projektinsa kirjan muodossa, vuoden 2022 World Press Photo Regional Award -palkinnon ja vuoden Premi Mediterrani Albert Camus -palkinnon.
  ● Victor Moriyama, kuvajournalisti: Victor on São Paulossa toimiva brasilialainen kuvajournalisti, joka on erikoistunut Etelä-Amerikan ja Amazonin sademetsiin. Hänen työnsä esittävät Brasilian yhteiskunnallisissa ja ympäristönsuojelullisissa suhteissa esiintyviä väkivaltaisia tapahtumia. Toistuvia teemoja ovat muun muassa maatalouteen liittyvät konfliktit, sademetsien ja niiden biologisen monimuotoisuuden kato ja suojelu, alkuperäiskansojen kansanmurha ja ilmastonmuutoksen kiihtyminen. Victor on huolestunut Amazonin konflikteja perusteellisesti käsittelevien raporttien puutteesta, ja siksi hän aloitti vuonna 2019 @historiasamazonicas-projektin. Se on latinalaisamerikkalaisten valokuvaajien yhteisö, joka on sitoutunut dokumentoimaan Amazonin alueella tapahtuvat ja nykyhetkeen vaikuttavat modernit prosessit. Hänen tavoitteenaan on laajentaa maailmanlaajuista tietoisuutta ja tutustuttaa kansainvälinen yhteisö maailman suurimman trooppisen metsän ongelmiin. Victor toimittaa The New York Timesiin säännöllisesti Amazonia ja Latinalaista Amerikkaa käsittelevää aineistoa.
  ● Wacera Njagi, kuvaeditoija: Nairobista kotoisin oleva Wacera on Everyday African kuvaeditoija. Hän yhdistää työssään käytännönläheisen valokuvasuunnittelun, lavastuksen ja mediaprojektien hallinnan, ja hän käyttää erilaisia viestintävälineitä, suunnitteluperiaatteita ja tutkimustekniikoita. Wacera on tehnyt yhteistyötä muun muassa World Press Photo Foundationin, Black Women Photographersin, Code For African ja The ICRC:n tarinankerrontatiimien kanssa. Everyday Africalla hän pyrkii tuottamaan juttuja, jotka antavat tiedostusvälineissä yleisesti nähtyä tarkemman kuvan jokapäiväisestä elämästä Afrikassa.

Environmental Photographer Of The Year 2022 -kilpailuun otetaan tällä hetkellä vastaan töitä sekä ammattilais- että harrastajakuvaajilta, ja siihen voivat osallistua kaikenikäiset. Osallistujat kilpailevat käteispalkinnoista ja voitosta kuudessa eri luokassa, ja pääpalkinto on The Environmental Photographer Of The Year 2022. Luokat ovat Environmental Photographer Of The Year, Young Environmental Photographer Of The Year, Vision of the Future, Recovering Nature, Keeping 1.5 Alive ja Adapting for Tomorrow. Lisätietoja tämän vuoden luokista löytyy osoitteesta www.epoty.org/categories-prizes/.

Tänä vuonna uutuutena on eettinen raati, jonka tavoitteena on lisätä vastuuta ja läpinäkyvyyttä valokuvien valinnassa. Raatiin kuuluu neljä journalismin ja valokuvauksen aloilla toimivaa etiikan asiantuntijaa, jotka antavat palautetta ja ohjeita tämän vuoden kilpailusäännöistä tukeakseen kilpailuun osallistuvia valokuvaajia suostumukseen, lupiin sekä ihmisten ja eläinten eettiseen esitykseen liittyvissä kysymyksissä. Lisätietoja vuoden 2022 kilpailun valokuvien tarkistus- ja valintaprosessissa avustavasta raadista on osoitteessa www.epoty.org/ethics-panel/.

Saat lisätietoja sekä voit osallistua kilpailuun ja perehtyä The Environmental Photographer Of The Year -kilpailun sääntöjä ja palkintoja koskeviin täydellisiin tietoihin osoitteessa www.epoty.org. Töitä otetaan vastaan 31. elokuuta 2022 asti, ja voittajat julkistetaan marraskuun lopussa.

Tietoja Nikon Europesta

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista sekä urheilu- ja ajanvieteoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden. Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Lisätietoja Nikonin palkituista tuotteista on osoitteessa www.europe-nikon.com.

Tietoja CIWEM:stä

Vesi- ja ympäristönhuoltopalveluiden kuninkaallinen instituutti (CIWEM) on Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva kuninkaallinen ja itsenäinen ammattijärjestö ja rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö, joka pyrkii edistämään vesi- ja ympäristönhuoltopalveluita kansainvälisellä tasolla. CIWEM:ään kuuluu 30 000 ammattilaista, joiden yhteisenä visiona on turvallinen ja kestävä maailma. Lisätietoja on osoitteessa www.ciwem.org.

Tietoja WaterBearista

WaterBear on mullistava tilausvideoalusta, joka tarjoaa muun muassa luonnon monimuotoisuutta, yhteisöä, ilmastotoimia ja kestävää muotia käsitteleviä palkittuja dokumenttiohjelmia ja alkuperäisiä sisältöjä. WaterBearin jäsenet voivat suoratoistaa videoita ilmaiseksi milloin tahansa ja millä tahansa laitteella sekä ryhtyä välittömästi suoriin toimiin tukeakseen kansalaisjärjestöjä ympäri maailmaa ja parantaakseen haavoittuvan planeettamme tulevaisuutta. Saat lisätietoja WaterBearista ja voit rekisteröityä osoitteessa www.waterbear.com.

Tietoja Arupista

Kestävää kehitystä tukeva Arup on 140 maassa toimivien neuvonantajien ja asiantuntijoiden yhteisö. Korostamme toiminnassamme ihmisläheisyyttä ja osaamista, ja teemme asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa yhteistyötä maailman parantamiseksi mielikuvituksen, tekniikan ja perusteellisuuden avulla. Lisätietoja on osoitteessa www.arup.com.