19-07-2022

Nikon tekee yhteistyötä CIWEM:n ja WaterBearin kanssa Environmental Photographer of the Year 2022 -kilpailun voittajan esittelemiseksi

Amsterdam, Alankomaat – 19. heinäkuuta, 2022: Nikonilla on ilo ilmoittaa yhteistyöstään CIWEM:n, vesi- ja ympäristönhuoltopalveluiden hyväntekeväisyysjärjestön, ja WaterBearin, planeettamme tulevaisuuden turvaavan maksuttoman tilausvideoalustan, kanssa Environmental Photographer of the Year 2022 -kilpailun voittajan etsimiseksi. Nyt jo 15. kerran pidettävän, vuosittain järjestettävän kilpailun tavoitteena on esitellä kaikkein innostavimmat ympäristökuvat ympäri maailmaa ja luoda kansainvälinen alusta, jolla voidaan lisätä tietoisuutta planeettaamme vaarantavista ympäristöongelmista.


Kilpailu kestää 31. elokuuta 2022 asti, ja siihen voivat osallistua kaikenikäiset. Kehotamme ammattilais- ja harrastajakuvaajia ympäri maailmaa lähettämään kunnianhimoisimmat, tunnepitoisimmat ja kiehtovimmat luontokuvansa.

Environmental Photographer of the Year -kilpailun voittaja saa 5 000 £:n käteispalkinnon, haastattelun CIWEM:n Environment Magazine -aikakauslehdessä, profiilin WaterBearin sivustossa ja esittelyn Nikon Europen sivustossa.

Nikonin Young Environmental Photographer of the Year -palkinto myönnetään enintään 21-vuotiaiden nuorten valokuvaajien ottamasta parhaasta valokuvasta. Voittaja saa Z-sarjan peilittömän kameran ja kaksi valitsemaansa NIKKOR Z -objektiivia.

Tämän vuoden kilpailussa on myös neljä palkintoluokkaa. Osanottajat kilpailevat 1 000 £:n käteispalkinnoista seuraavissa luokissa:

  ● Vision of the Future -palkinto ympäristömme inspiroivista tai ajatuksia herättävistä, valokuvaajan objektiivin kautta esitetyistä tulkinnoista
  ● Recovering Nature -palkinto kuvista, jotka havainnollistavat luonnon palautumista sekä antavat esimerkkejä innovatiivisista, luontoon perustuvista ratkaisuista ja suojeluhankkeista, jotka tuovat luonnon takaisin tuhon partaalta
  ● Keeping 1.5 Alive -palkinto toimintakuvista, jotka korostavat ilmaston lämpenemisen hillitsemisen tärkeyttä
  ● Adapting for Tomorrow -palkinto kuvista, jotka osoittavat, miten yhteisöt ja luonto etsivät tapoja mukautua muuttuvan ympäristön vaikutuksiin.

Stefan Maier, General Manager Marketing, Nikon Europe toteaa: ”Tuotemerkkimme keskeisenä tavoitteena on kannustaa valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovat visionsa ja herättämään sanoin kuvaamattomat tilanteet eloon. Nikon on viimeisen sadan vuoden aikana ollut mukana kaikkein tärkeimmissä tapahtumissa. Ilmastonmuutos ja ympäristönsuojelu kuuluvat aikamme tärkeimpiin tapahtumiin, ja olemme iloisia, että saamme tukea tätä uskomatonta palkintoa yhdessä CIWEM:n ja WaterBearin kanssa.

Myös Terry Fuller, Chief Executive, CIWEM kommentoi kilpailua: ”On tärkeää esitellä kehityksen, köyhyyden vähentämisen, tasa-arvon, turvallisuuden ja ilmastotoimien keskinäisiä suhteita sekä yhteiskunnan eri sektoreiden ennennäkemättömiä ponnisteluja aikamme keskeisten ongelmien ratkaisemiseksi. Tätä ei voi tehdä tehokkaammin kuin valokuvauksen yleisellä kielellä. CIWEM on sitoutunut varmistamaan, että vuoden 2022 EPOTY-kilpailu haastaa ja inspiroi kaikkia, olivatpa he kameran edessä tai sen takana. 

Sam Sutaria, VP of Strategy and Development, WaterBear: ”WaterBear on ylpeä saadessaan tehdä yhteistyötä CIWEM:n ja Nikon Europen kanssa jo toisena vuonna esitelläkseen lahjakkaiden valokuvaajien ympäristöön liittyviä tarinoita. Valokuvausala on muuttunut merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta hyvän tarinan kerronta on edelleen tärkein edellytys voittajakuvalle, joka vangitsee katsojien tunteet ja mielen ympäri maailmaa.” 

Saat lisätietoja ja voit osallistua kilpailuun osoitteessa www.epoty.org. Töitä otetaan vastaan 31. elokuuta 2022 asti, ja voittajat julkistetaan 24. marraskuuta 2022.

Lisätietoja: epoty@newsfeedpr.co.uk

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista sekä urheilu- ja ajanvieteoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden. Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Lisätietoja Nikonin palkituista tuotteista on osoitteessa www.europe-nikon.com.

Tietoja CIWEM:stä

Vesi- ja ympäristönhuoltopalveluiden kuninkaallinen instituutti (CIWEM) on Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva kuninkaallinen ja itsenäinen ammattijärjestö ja rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö, joka pyrkii edistämään vesi- ja ympäristönhuoltopalveluita kansainvälisellä tasolla. CIWEM:ään kuuluu 30 000 ammattilaista, joiden yhteisenä visiona on turvallinen ja kestävä maailma. Lisätietoja on osoitteessa www.ciwem.org.

Tietoja WaterBearista

WaterBear on mullistava tilausvideoalusta, joka tarjoaa muun muassa luonnon monimuotoisuutta, yhteisöä, ilmastotoimia ja kestävää muotia käsitteleviä palkittuja dokumenttiohjelmia ja alkuperäisiä sisältöjä. WaterBearin jäsenet voivat suoratoistaa videoita ilmaiseksi milloin tahansa ja millä tahansa laitteella sekä ryhtyä välittömästi suoriin toimiin tukeakseen kansalaisjärjestöjä ympäri maailmaa ja parantaakseen haavoittuvan planeettamme tulevaisuutta. Saat lisätietoja WaterBearista ja voit rekisteröityä osoitteessa www.waterbear.com.