17-02-2022

Nikon julkistaa ammattikuvaajille ja kuvatoimistoille tarkoitetun kauko-ohjattavan NX Field -kuvausjärjestelmän version 1.1.0

Tukholma, Ruotsi, 17. helmikuuta 2022: Nikon haluaa ilmoittaa, että ammattikuvaajille sekä uutis- ja urheilukuvatoimistoille tarkoitetusta kauko-ohjattavasta NX Field -kuvausjärjestelmästä on tänään julkistettu versio 1.1.0. Tämä päivitys lisää tuen täyden kennokoon (Nikonin FX-koon) peilittömille Z 7II-, Z 6II-, Z 7- ja Z 6 -kameroille*. Z 9 -kameran tuki lisätään tulevassa laiteohjelmiston päivityksessä.

Versioon 1.1.0 lisätty peilittömien kameroiden tuki mahdollistaa peilittömille kameroille ominaisen äänettömän kuvaustoiminnon etäkäytön. Näin etäkameroita voidaan käyttää myös äänetöntä toimintaa edellyttävissä paikoissa ja tilanteissa, kuten konserttisaleissa ja shakkiotteluissa. Versio 1.1.0 tuo käyttöön myös Nikonin peilittömien kameroiden kasvojentunnistuksen AF:n ja silmientunnistuksen AF:n tuen, mikä takaa entistä luotettavamman tarkennuksen kohteen kasvoihin ja silmiin etäkuvauksen aikana. Tämän lisäksi laajalle kuva-alueelle sijoitetut tarkennuspisteet helpottavat tarkentamista kuvan reunoilla oleviin kohteisiin, mikä lisää kuvien sommittelun vapautta.

NX Fieldin versio 1.1.0 lisää myös ajastetun kuvauksen tuen yhteensopiville digitaalijärjestelmäkameroille ja peilittömille kameroille. Kuvausvälin ja kuvien määrän määrittäminen etäkamerassa mahdollistaa automaattisen kuvauksen jopa etäältä.

Nikon jatkaa NX Fieldin päivitysten toimittamista etulinjasta aktiivisesti raportoivien ja tärkeitä hetkiä ikuistavien ammattikuvaajien tueksi.

*Langaton lähetin WT-7 on liitettävä kameraan, jotta se toimisi NX Field -järjestelmässä.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.