Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

06-07-2017

Nikon Photo Contest 2016–2017 -valokuvauskilpailun voittajat julkistettu

Amsterdam, Alankomaat, 6. heinäkuuta 2017: Nikonilla on kunnia julkistaa Nikon Photo Contest 2016–2017 -voittajat. Nikon Photo Contest on maailman arvostetuimpia kansainvälisiä valokuvauskilpailuja, ja se on järjestetty vuodesta 1969 saakka. Tänä vuonna jaettiin myös erityinen 100th Anniversary Award teemalla ”Celebration” Nikonin 100. juhlavuoden kunniaksi.

Kilpailuun saapui 76 356 kilpailutyötä 21 511 valokuvaajalta, jotka edustivat 170:tä maata tai aluetta. Maiden ja alueiden määrä oli kilpailun uusi ennätys.

Nikon Photo Contest 2016–2017 -voittajat

Nikon 100th Anniversary Prize: Greeting to the Sun

Annamaria Bruni (Italia)

Grand Prize: 休 (Break Time)

Yuanyuan Tian (Kiina)

Award for the Most Popular Entry: Disappearing fishing method by Moken

Dorte Verner (Yhdysvallat)

Tuomaroinnista oli vastuussa eri alojen ammattilaisista koostuva kansainvälinen paneeli. Sen johtajana toimi maailmankuulu graafinen suunnittelija ja art director Neville Brody, joka sanoi seuraavaa: ”Kilpailuun lähetetyt työt vaihtelivat suuresti aiheiltaan ja kiinnostuksen kohteiltaan: jotkut olivat iloisia ja havainnoivia, mutta suurin osa oli poliittisia tai tarjosi filosofisen näkökulman maailmaan. Voittajat ilmensivät tasapainoa taiteellisen silmän ja tarinankerrontakyvyn välillä. Kuvat taltioivat maailmanlaajuisia huolenaiheita ja kysymyksiä yksinkertaisen realismin kautta tavalla, joka auttaa meitä ymmärtämään paremmin, keitä olemme, ja paljastaa meille suurempia totuuksia maailmasta, jossa elämme.”

Nikon 100th Anniversary Prize -palkinnon voittajan ja kahden muun kategorian kilpailutöistä valitun Grand Prize -voittajan lisäksi tuomarit jakoivat kussakin kategoriassa ja formaatissa 1., 2. ja 3. palkinnon (yksittäinen kuva / kuvakertomus / video). Lisäksi kilpailuun osallistuneet äänestivät Award for the Most Popular Entry -voittajakuvan.

Kaikki voittajakuvat ja tiedot löytyvät Nikon Photo Contest 2016–2017 -verkkosivustosta.