Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

10-11-2016

Uusi, jatkuvasti yhteydessä oleva D5600 lisää kuvien luovuutta

Helsinki, Suomi, 10. marraskuuta 2016: Nikon laajentaa SnapBridgeä tukevien kamerojensa mallistoa D5600:lla, valokuvauksen luovasta maailmasta kiinnostuneille käyttäjille suunnatulla DX-koon digitaalisella järjestelmäkameralla. Olipa kyse varjoleikeistä auringon ollessa korkealla taivaalla tai videoiden kuvaamisesta kiehtovista kuvakulmista, uusi Nikon D5600 on kamera, joka tuo kuviin tuoreen näkökulman.

Kaikkein tärkeintä on kuvanlaatu: D5600:n suuri 24,2 megapikselin DX-koon kuvakenno tallentaa pienetkin yksityiskohdat tarkasti sekä tuottaa erittäin teräviä valokuvia ja videoita. ISO-alue 100–25 600 sekä Yömaisema-tilan laajennettu ISO-herkkyys 6 400 takaavat, että kuvia voi ottaa vaivattomasti myös heikossa valaistuksessa ja vaikeissa valaistustilanteissa. Nikonin SnapBridgen ansiosta käyttäjät voivat automaattisesti synkronoida valokuvat jo kuvaushetkellä älylaitteeseen ja sitten välittömästi jakaa innoittavat lopputulokset. D5600:ssa SnapBridge mahdollistaa kuvien ottamisen etäältä kameraan yhdistetyllä älylaitteella kameran integroidun Wi-Fi®-toiminnon välityksellä¹. Etsimen avulla kuvattaessa  kosketusnäyttö tarjoaa toimintopainikkeen kaltaisen intuitiivisen vaihtoehdon komentokiekon tai monivalitsimen käytölle: kuvaajat voivat nyt käyttää Automaattinen herkkyys ‑toimintoa sekä valita tarkennuspisteen tai säätää muita tärkeitä asetuksia suuressa kosketusnäytössä. Nikonin D5- ja D500-ammattilaiskameroista peritty vierityspalkki mahdollistaa kuvien nopean selaamisen toistotilassa. Videoiden kuvaajille tarkoitettu uusi Ajastettu elokuva –toiminto, joka on peritty Nikonin huippuluokan digitaalisista järjestelmäkameroista, helpottaa hidasliikkeisen toiminnan muuntamista poikkeuksellisen nopeiksi tapahtumasarjoiksi.

Nikon Europen tuotepäällikkö Jordi Brinkman kertoo:Uusi D5600 on täydellinen valinta älypuhelinkuvaajille, jotka haluavat laajentaa kuvaustaitojaan ja sitten jakaa luovat otoksensa muiden kanssa. Herkän kääntyvän kosketusnäytön ja optisen etsimen avulla kuvaajat voivat ikuistaa maailman vapaasti haluamallaan tavalla. Nikonin tehokkaan kuvatekniikan ansiosta jokainen valokuva on jakamisen arvoinen, ja SnapBridge tekee tästä todella helppoa.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Nikonin digitaalisen järjestelmäkameran kuvanlaatu: suuri 24,2 megapikselin DX-koon kenno, laaja ISO-herkkyysalue 100–25 600 ja EXPEED 4 -kuvaprosessori tuottavat loistavia ja hämmästyttävän yksityiskohtaisia kuvia – jopa heikossa valaistuksessa.
SnapBridge: hyödyntää Bluetooth® low energy -tekniikkaa², jolla D5600 ylläpitää vakaan, vain vähän virtaa kuluttavan yhteyden älypuhelimeen tai tablet-laitteeseen. Kuvaajat voivat synkronoida ja jakaa laadukkaita valokuvia Bluetooth-yhteyden kautta, missä tahansa he ovatkin. Videoiden siirtäminen on helppoa, ja älylaitteella voidaan kuvata etäältä hyödyntämällä kameran integroitua Wi-Fi-toimintoa. SnapBridgen avulla kuviin voidaan liittää myös GPS-tiedot.
Kääntyvä kosketusnäyttö: suuressa 8,1 cm:n (3,2 tuuman) nestekidenäytössä on laaja katselukulma ja suuri 1 037 000 pisteen tarkkuus.
Optinen etsin: noin 95 %:n kuva-ala ja noin 0,82-kertainen suurennus
Automaattitarkennuksen tarkkuus: nopea ja äärimmäisen tarkka 39 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, jonka keskiosassa on yhdeksän ristikkäistyyppistä tunnistinta, ja jopa 5 kuvaa sekunnissa ottava sarjakuvaustoiminto varmistavat, ettei yksikään tilanne mene ohi.
Jakamisen arvoiset videot: kameralla voi tallentaa sujuvia ja erittäin yksityiskohtaisia Full HD ‑videoleikkeitä jopa 50p:n tai 60p:n kuvataajuudella.
Valmiina matkakäyttöön: runko painaa vain 415 g (noin)³, ja tukeva kahva takaa vakaan ja poikkeuksellisen mukavan otteen.
Laajennettava järjestelmä: yhteensopiva monien NIKKOR-objektiivien ja Nikon-salamalaitteiden, kuten myös Nikonin ME-1-stereomikrofonin ja langattoman ME-W1-mikrofonin kanssa.
Paketit: D5600:sta on saatavilla useita pakettivaihtoehtoja. Erittäin monipuolinen, kaksi tärinänvaimennuksella varustettua zoom-objektiivia sisältävä paketti sopii niin ainutlaatuisten matkakuvien ottamiseen kuin myös kaukaisen toiminnan kuvaamiseen. Sisältää D5600-kameran, laajakulmaisen AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR ‑zoom-objektiivin ja AF-P DX NIKKOR 70-300mm VR ‑telezoom-objektiivin. AF-P NIKKOR ‑objektiivit ovat täydellinen valinta videoiden kuvaajille, sillä nopea ja hiljainen tarkennus mahdollistaa vakaan videoaineiston kuvaamisen lähes äänettömästi.

 

Nikon D5600 myynninaloitus on 24. marraskuuta ja suositushinta on 865 euroa.
D5600 + 18-55mm AF-P VR 975 euroa.
D5600 + 18-140mm VR 1205 euroa.
D5600 + 18-105mm VR 1145 euroa.
D5600 + 18-55mm AF-P VR + 70-300mm AF-P VR 1325 euroa.

¹ Wi-Fi® on Wi-Fi Alliancen rekisteröity tavaramerkki.
² Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita Nikon ja sen tytäryhtiöt käyttävät lisenssillä.
³ Ilman akkua ja SD-korttia