Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

06-10-2016

Nikon esittelee uudet COOLSHOT 80i VR- ja COOLSHOT 80 VR -laseretäisyysmittarit golfiin.

Amsterdam, Alankomaat, 6. lokakuuta 2016: Nikon esittelee tänään golfmarkkinoille kaksi mullistavaa uutuutta: COOLSHOT 80i VR:n  ja COOLSHOT 80 VR:n – kaksi innovatiivista laseretäisyysmittaria, joissa on optinen tärinänvaimennustoiminto (VR).

Nikonin tehokkaan tärinänvaimennusjärjestelmän ansiosta käden liikkeestä johtuva etsinkuvan tärinä vähenee keskimäärin 1/5:aan tai tätä vähäisemmäksi (perustuu Nikonin mittauksiin). Kuva pysyy etsimessä vakaana, mikä helpottaa tähtäämistä kohteeseen. Tämä tekniikka yksinkertaistaa etäisyyden mittaamista merkittävästi ja vähentää virheellisiä mittaustuloksia, joita aiheuttavat esimerkiksi lasersäteen osumattomuus kohteeseen tai mittaaminen väärään kohteeseen.

Kummassakin käytetään lähimmän kohteen valintatilaa (First Target Priority). Tämä mittausalgoritmi on kehitetty erityisesti golftilanteisiin, esimerkiksi viheriöllä sijaitsevan lipun etäisyyden mittaamiseen. Uusi LOCKED ON -tekniikka varmistaa etsimessä näkyvän ympyrän avulla, että etäisyys on mitattu ensimmäiseen kohteeseen (lippuun). Golffarit voivat siis olla aina varmoja siitä, että tietävät oikean etäisyyden lippuun.

COOLSHOT 80 VR mittaa vain todellisen (lineaarisen) etäisyyden. COOLSHOT 80i VR:ssä puolestaan on ID-tekniikka: se näyttää todellisen etäisyyden lisäksi korkeuseron, vaakasuoran etäisyyden sekä etäisyyden, jossa kallistuskulma on korjattu (vaakasuora etäisyys ± korkeus). Tämän ominaisuuden ansiosta COOLSHOT 80i VR on mainio seuralainen kumpuilevilla golfradoilla.

Sekä COOLSHOT 80i VR:ssä että COOLSHOT 80 VR:ssä on kuusinkertainen suurennus ja monikerrospäällystetyt linssit, jotka takaavat kirkkaan ja selkeän etsinkuvan. Nikonin HYPER READ -tiedonkäsittelyalgoritmin ansiosta mittaustulos näytetään noin 0,5 sekunnissa. Kompakti, ergonomisesti muotoiltu runko takaa kannettavuuden ja mukavan, tukevan otteen. Molemmat mallit ovat vesitiiviitä (sateenpitävä paristotila) ja huurtumattomia, joten ne ovat valmiita käyttöön kaikissa säissä mahdollistaen keskittymisen peliin ja stressittömän mittauksen.