Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

06-05-2016

Nikonin digitaalijärjestelmäkamerat D5 ja D500 saivat kumpikin Red Dot Award: Product Design 2016 palkinnon

Amsterdam, Alankomaat, 6. toukokuuta 2016: Nikon Corporation tiedottaa, että kaksi Nikonin digitaalijärjestelmäkameraa, D5 ja D500, on saanut Red Dot Award: Product Design 2016 palkinnon, jota sponsoroi saksalainen Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

Red Dot Award: Product Design on kansainvälinen muotoilupalkinto. Se annetaan kahden edellisen vuoden aikana julkistetuille tuotteille, jotka ovat osoittaneet erinomaisuutensa yhteensä yhdeksällä osa-alueella, esimerkiksi innovaatioissa, toimivuudessa, ergonomiassa, ekologisuudessa ja kestävyydessä.

Vuonna 2016 Red Dot Award: Product Design palkinto jaettiin 61. kerran. Palkinnoista kilpaili noin 5 200 tuotetta 57 maasta eri puolilta maailmaa, ja voittajat ovat esillä erikoisnäyttelyssä 5.7.–31.7.2016 Red Dot Design Museumissa Saksan Essenissä.

Lisätietoja Red Dot Design Awards palkinnoista on Red Dot Online sivustolla.

Tämä on D5 (julkistettu maaliskuussa 2016)

D5 on Nikonin digitaalisen järjestelmäkameramalliston uusin lippulaiva. Sen suorituskyky on ylivertainen: esimerkiksi liikkuvien kohteiden seurantaa on selkeästi kehitetty ja kuvanlaatu suurilla herkkyysasetuksilla on entistä parempi. Lisäksi se pystyy reagoimaan monenlaisiin näkymiin ja kohteisiin. Kamerassa on uutta sukupolvea edustava 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä ja nopea, noin 12 kuvaa sekunnissa¹ kuvaava sarjakuvaustoiminto (AF- ja AE-seurannalla), jolloin halutun kohteen ikuistaminen monenlaisissa olosuhteissa on entistä varmempaa. Kamerassa on myös Nikonin uusi FX-kokoinen CMOS-kenno ja uusi EXPEED 5 kuvaprosessori. Näin on saatu aikaan tuki Nikonin historian suurimmalle vakioherkkyydelle, ISO 102 400, sekä ylivertainen suorituskyky suurilla herkkyysasetuksilla paitsi valokuvauksessa, myös tallennettaessa nyt tuettuja 4K UHD (3 840 × 2 160) videoita.

¹ Suljinajan ollessa 1/250 tai lyhyempi käytettäessä CH-kuvanottotapaa.

Tämä on D500 (julkistetaan huhtikuun 2016 lopulla)

D500 on Nikonin DX-kokoisen digitaalisen järjestelmäkameramalliston uusin lippulaiva. Siinä on sama uutta sukupolvea edustava 153 pisteen AF-järjestelmä kuin D5:ssä, ja se mahdollistaa halutun kohteen varman ikuistamisen nopealla, noin 10 kuvaa sekunnissa¹ kuvaavalla sarjakuvauksella. Uusi EXPEED 5 kuvaprosessori ja Nikonin uusi DX-kokoinen CMOS-kenno takaavat ylivertaisen kuvanlaadun monenlaisilla vakioherkkyyksillä ISO 100:sta ISO 51 200:aan sekä valokuvauksessa että videoita tallennettaessa. Lisäksi kamera vastaa ammattilaisten tarpeisiin mahdollistamalla 4K UHD (3 840 × 2 160) videoiden tallentamisen sekä tukemalla SnapBridge-sovellusta, jonka ansiosta kamera voidaan yhdistää saumattomasti älylaitteeseen².

¹ Suljinajan ollessa 1/250 tai lyhyempi ja käytettäessä AF-C-automaattitarkennustilaa, kun kameran virta tulee EN-EL15-akusta ja kaikki muut asetukset ovat oletusarvoissa.
² Älypuhelimet ja tabletit, joissa on käyttöjärjestelmänä iOS tai Android™.