05-01-2016

Nikon nostaa kameran henkilökohtaisten laitteiden keskiöön uuden Snapbridge-yhteyden avulla

Helsinki, Suomi, 5. tammikuuta 2016:  Edistyksellisen Bluetooth® low energy -tekniikan avulla toimiva SnapBridge mahdollistaa jatkuvan, saumattoman kuvien jakamisen.

Nikon Corporation julkistaa Bluetooth low energy -tekniikan avulla toimivan SnapBridgen. Se on uudistus, joka tarjoaa jatkuvasti auki olevan langattoman yhteyden älylaitteisiin. Nikon esitteli tämän edistyksellisen ohjelmiston CES® 2016 -messuilla osana innovaatiosuunnitelmaansa.

Nikonilla on vahvat perinteet kuvausalan kehittäjänä, ja tämä uudistus tuo jälleen kerran parannusta entiseen, sillä Bluetooth-tekniikan avulla toimiva SnapBridge-yhteys on saumaton ja energiatehokas. Lisäksi se tuo valokuvaajien ulottuville paljon käteviä palveluja.

Tämä tekniikka merkitsee sitä, että Nikon keskittyy tekemään uudistuksia ohjelmistoalueella ja asettaa kameran osaksi henkilökohtaisten laitteiden ekosysteemiä. SnapBridge tulee olemaan vakio-ominaisuus melkein kaikissa Nikon-kameroissa vuodesta 2016 eteenpäin.

”Kuvat ovat hyvin pitkälle viestinnän keskipisteessä, ja myös kameran pitäisi olla samanlaisessa asemassa. SnapBridge-innovaatiomme yhdistää Nikon-kamerat henkilökohtaisiin laitteisiin ja mahdollistaa jatkuvan tiedonsiirron niiden välillä. Tällä tavoin valokuvauksesta luodaan todella kansainvälinen kieli”, sanoi Nikon Corporationin varatoimitusjohtaja ja Imaging-liiketoimintayksikön markkinointijohtaja Tadashi Nakayama.

Bluetooth low energy -tekniikan avulla toimiva SnapBridge mahdollistaa jatkuvan ja välittömän kuvansiirron kamerasta älylaitteeseen reaaliaikaisesti kuvattaessa, mikä tekee valokuvauksesta yhteisöllisen kokemuksen. Tämä tapahtuu automaattisesti, joten kuvansiirtoa ei tarvitse käynnistää kamerasta. Samalla molempien laitteiden virrankulutus pysyy vähäisenä. Käyttäjät voivat olla yhteydessä internetiin mobiiliverkon kautta myös kuvansiirron aikana. He voivat siis tarkistaa sähköpostejaan tai käyttää sosiaalisen median palveluja samalla, kun he synkronoivat kuvia laitteiden välillä.

Pariliitoksen muodostaminen Nikon-kameroiden ja älylaitteiden välille aloitetaan SnapBridge-sovelluksesta, joka on saatavilla iOS-laitteille Applen App Storesta ja AndroidTM-laitteille GooglePlaysta*.
*Sovellus on ladattavissa suoraan Nikonin kiinalaiselta verkkosivustolta.

Snapbridge-sovelluksen tärkeimmät ominaisuudet

Yksinkertainen ja vaivaton pariliitos älylaitteiden kanssa
SnapBridge-ominaisuuden sisältävät Nikon-kamerat pystyvät olemaan jatkuvassa yhteydessä älylaitteeseen* sen jälkeen, kun mobiilisovellus on asennettu. Yhteyttä ei tarvitse asettaa kuin kerran, mikä lisää käyttömukavuutta. Aiempien Wi-Fi®-verkkoa hyödyntävien siirtosovellusten käyttäminen on vaatinut määrityksen tekemisen joka kerta, kun käyttäjän laite yhdistetään kameraan. Tavallisesti käyttäjän on asetettava verkkotunnus ja salasana, kun yhteys muodostetaan ensimmäisen kerran, mutta nyt se ei ole enää tarpeen. Kameran pariksi voidaan liittää jopa viisi älylaitetta.
*Yhteensopiva iPhonen® ja /tai iPadin® tai AndroidTM-käyttöjärjestelmällä toimivien älylaitteiden kanssa.

Automaattinen sijainti- ja aikatietojen synkronointi
SnapBridge-sovellus ottaa sijainti- ja aikatiedot käyttäjän älylaitteesta ja synkronoi ne kameraan automaattisesti. Kameran päivämäärä- ja sijaintitietoja ei siis tarvitse muuttaa käsin, kun matkustaa ulkomaille. Käyttäjät voivat ryhtyä kuvaamaan heti saavuttuaan määränpäähän ilman huolta siitä, että kuvatietoihin tulee virheellisiä sijainti- ja aikamerkintöjä väärien asetusten vuoksi.

Saumaton kuvansiirto jopa kuvauksen aikana
Valokuvaajat voivat valita kameran valikosta, siirtyvätkö kuvat automaattisesti kuvauksen aikana vai sen jälkeen. Kamera kytkeytyy Bluetooth low energy -tilasta Bluetooth-tilaan tiedonsiirtoa varten, vaikka kameran virta olisi kytketty pois päältä. Kuvat siirtyvät älylaitteisiin 2 megapikselin (Full HD) JPEG-muotoisina kuvina. Myös alkuperäisiä JPEG-kuvia voidaan siirtää.

Lähdetietojen lisääminen
Lähdetiedot voidaan lisätä kuvaan kätevästi SnapBridge-sovelluksen avulla. Käyttäjät voivat sijoittaa kuviin kahdentyyppisiä kuvien suojaukseen ja tunnistamiseen tarkoitettuja tietoja: tekijänoikeus- ja kuvatietoja sekä lisätekstejä ja logoja.

Kauko-ohjaustoiminnot kuvauksen aikana
SnapBridge-sovelluksen etäkuvaustoiminnon* avulla objektiivin läpi näkyvä  kuva voidaan tarkistaa älylaitteen näytöstä reaaliaikaisesti, ennen kuin kamera laukaistaan sovelluksen kautta. Lisäksi, zoomausta ja kameran itselaukaisinta voidaan ohjata älypuhelimella. Tämä tuo kuvaukseen lisää  mahdollisuuksia ja enemmän vapautta.
*Etäkuvaus on mahdollista vain kameroilla, joissa on sisäänrakennettu Wi-Fi.

Saumaton jakaminen sosiaalisen median palveluihin ja NIKON IMAGE SPACE
SnapBridge tukee kuvien saumatonta jakamista sosiaalisen median sovelluksiin. Kun Nikonin käyttäjät rekisteröivät itselleen Nikon ID -tunnuksen, he saavat NIKON IMAGE SPACE -palvelusta rajattomasti tallennustilaa 2 megapikselin kuville. Käyttäjät voivat asettaa älylaitteisiin siirrettävät 2 megapikselin kuvat latautumaan automaattisesti omalle NIKON IMAGE SPACE -tililleen SnapBridge-sovelluksesta.