2.4.2015

Uuden Nikon 1 J5:n avulla taltioit kaikki päivän tapahtumat

Helsinki, Suomi, 2. huhtikuuta 2015: Nikon julkistaa tänään kompaktien, vaihdettavalla objektiivilla varustettujen Nikon 1 -kameroidensa uusimman tulokkaan – Nikon 1 J5:n. Klassiseen Nikon-designiin pakattu huippuluokan tarkennus ja kuvausnopeus sekä uusi CMOS-kenno, joka tuottaa korkean kuvanlaadun vie valokuvauksesi kokonaan uudelle tasolle.

Nikon 1 J5 on nopeuden, helpon kuljetettavuuden ja loistavan kuvanlaadun tasapainoinen yhdistelmä, joka suoriutuu erinomaisesti tilanteessa kuin tilanteessa. Taustavalaistu CX-koon kuvakenno on neljä kertaa suurempi kuin useimmissa kompaktikameroissa, joten ne ja älypuhelimet jäävät kauas taakse.¹ Nikon 1 J5 on aivan ensimmäinen Nikon-kamera, joka tallentaa videota huipputerävällä 4K-tarkkuudella.² Lisäksi sillä voi kuvata upeita 20,8 megapikselin valokuvia ja sujuvia timelapse-elokuvia. Kamerassa on erittäin nopea automaattitarkennus, joten kuvaus onnistuu luotettavasti heikossakin valaistuksessa. Myös nopeaa toimintaa voi ikuistaa helposti 20 kuvaa sekunnissa käyttämällä jatkuvaa tarkennusta ja uutta Urheilu-tilaa.³ Kallistuva kosketusnäyttö ja käsisäädöt antavat mahdollisuuden luovaan ideointiin, ja 1 NIKKOR -objektiivit varmistavat, että erilaiset otokset tallentuvat selkeän yksityiskohtaisina. Nikon 1 J5:n Wi-Fi- ja NFC-toiminnot helpottavat jakamista: laadukkaat kuvat voi nyt siirtää älylaitteen avulla nopeammin kuin koskaan.

Pienistä Nikon 1 -järjestelmäkameroista Nikon Europessa vastaava tuotepäällikkö Jordi Brinkman kuvailee uutuutta näin: ”Uudelleen suunniteltu klassinen muotoilu ja ergonomialtaan hyvä Nikon 1 J5 antaa tilaisuuden siirtyä tilannekuvien näppäilystä vakavaan valokuvaukseen. Luovia mahdollisuuksia kaipaavat kuvaajat arvostavat helppokäyttöisiä käsisäätöjä, ja kameran hieno ulkonäkö henkii valokuvauksellista uskottavuutta. Puhuttaessa uusista innovaatioista Nikon 1 -mallisto on aina ollut kärjessä kuvausnopeudessa. Nyt käsillä on ensimmäinen Nikon-kamera, jolla videokuvaajat pääsevät kokeilemaan 4K-tarkkuuden mahdollisuuksia. Nikon 1 J5:llä on paljon tarjottavana niille, jotka haluavat tutustua vakavasti otettavaan valokuvaukseen mutta eivät halua luopua helposta kuljetettavuudesta ja kosketusnäyttötoiminnoista.”

Kun käytössä on Nikon 1 J5, älypuhelimien ja kompaktikameroiden rajoitukset voi unohtaa. Kyseessä on ensimmäinen Nikon 1 -kamera, jossa on erityisen valonherkäksi suunniteltu suuri taustavalaistu CX-koon kenno. Uuden EXPEED 5A -kuvankäsittelyjärjestelmän laaja ISO-herkkyysalue (160–12800) ja edistykselliset kohinanvähennysominaisuudet takaavat kirkkaat kuvat kaikissa tilanteissa. Juuri Nikonin EXPEED 5A -järjestelmä selittää kameran erittäin nopean automaattitarkennuksen, älykkään kohinanvähennyksen ja korkealaatuisen kuvantuoton. Aiempia nopeampi järjestelmä palvelee vaivattomasti kameran useita luovia kuvaustiloja ja erittäin nopeaa sarjakuvausta ja muuntaa 20,8 megapikselin kennon tuottamat valtaisat tietomäärät hienoiksi valokuviksi ja 4K-videoiksi.²

Huikea sarjakuvausnopeus ja Nikon 1:n hybridityyppinen automaattitarkennusjärjestelmä varmistavat, että harva asia on Nikon 1 J5:lle liian nopea. Tällä kameralla saa talteen nopean toiminnan tilanteita, jotka voisivat mennä DSLR-kameraltakin sivu suun. Jatkuvalla tarkennuksella voi ottaa jopa 20 kuvaa sekunnissa. Kun tarkennus perustuu ensimmäiseen kuvaan, nopeus on jopa 60 kuvaa sekunnissa. Sarjakuvaustiloja on helppo käyttää, kun tilanvalitsin on asennossa Urheilu.³ Tällöin kuvausnopeuden voi valita ja nopean toiminnan eri vaiheet voi tarkistaa heti kuvaryhmänä. Nikonin uraauurtava hybridityyppinen automaattitarkennusjärjestelmä varmistaa lopputuloksen kaikissa kuvaustilanteissa. 171 automaattisen tarkennuspisteen avulla järjestelmä lukitsee kohteeseen nopeasti. Se vaihtaa vaiheen havaitsevan automaattitarkennuksen 105 pisteen ja kontrastin havaitsevan automaattitarkennuksen välillä tarpeen mukaan salamannopeasti. Vaiheen havaitseva automaattitarkennus havaitsee liikkeen äärimmäisen nopeasti. Kontrastin havaitseva automaattinen tarkennus ulottuu kuvan reuna-alueille asti, joten sivummallakin oleviin kohteisiin voi tarkentaa terävästi, myös heikossa valaistuksessa.

Nikon 1 J5 on todellinen videoiden monitaituri: sillä voi kuvata toiminnantäyteisiä Full HD -videoita, värikkäitä 4K-matkakertomuksia ja timelapse-elokuvia. Full HD (1080 / 60p) -videoiden lisäksi voi kuvata myös 4K-videota², ja. kameran nopeuden ansiosta sillä onnistuvat myös hienot hidastetut (120 kuvaa/s) HD-videoleikkeet. Nikon 1:n erittäin nopean hybridityyppisen automaattitarkennusjärjestelmän sekä. siihen kuuluvan vaiheen havaitsevan automaattitarkennuksen ansiosta kameralla voi tallentaa nopeasta toiminnasta sujuvaa, kohdetta tarkasti seuraavaa videokuvaa. Elektroninen tärinänvaimennus (e-VR) varmistaa videoaineiston tarkkuuden jopa täydellä zoomaussuhteella kuvattaessa.⁴ Kuvaprosessorin nopeus antaa mahdollisuuden tallentaa samanaikaisesti videoinnin kanssa suuritarkkuuksisia still-kuvia Automaattinen valokuvien ottaminen -toiminnolla tai käsisäätötilassa. Nikon 1 J5 on myös Nikon 1 -malliston ensimmäinen kamera, jolla voi kuvata timelapse-elokuvia. Kameran voi asettaa ottamaan kuvia 5, 10 tai 30 sekunnin välein. Kuluneen ajan voi sitten toistaa näyttävinä ajastettuina Full HD -videoleikkeinä, jotka on koostettu jopa 300 valokuvasta.

Nikon 1 J5 on kamera, jossa kompaktius ei tarkoita ahtautta. Myös kuvien jakaminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Valitsimet on sijoiteltu väljästi, joten niitä voi käyttää irrottamatta katsetta kuvauskohteesta. Tilanvalitsimella on helppo vaihtaa valotustilojen (P, S, A, M) ja Urheilu-tilan välillä. Asetuksia voi muuttaa komentokiekolla, ja useimmin käytetyt voi määrittää Fn (Toiminto) -painikkeeseen. Etu- ja takaosan kädensijan ansiosta kamerasta saa tukevan otteen, ja kallistettava 7,5 cm:n (3,0 tuuman), 1 037 000 pisteen nestekidenäyttö reagoi herkästi kosketuskomentoihin. 86 asteen kallistuskulma antaa mahdollisuuden sekä nopeassa toiminnassa edullisiin mataliin kuvakulmiin että kuvaamiseen korkealta pään yläpuolelta. Näytön voi kääntää 180 astetta ylöspäin omakuvia varten, ja uudella Omakuvatila-asetuksella voi lisäksi tasoittaa ihoa. Omakuvia helpottaa myös Itselaukaisin-toiminto. Parhaat kuvat on helppo jakaa koskettamalla Nikon 1 J5 -kameraa NFC (Near Field Communication) -yhteensopivalla älylaitteella. Näin siirtyy kameran nestekidenäytössä kulloinkin esillä oleva kuva. Painamalla kameran omaa Wi-Fi-painiketta valokuvia voi siirtää älylaitteeseen Wi-Fi-verkon välityksellä⁵. Wi-Fi-toiminnon avulla voi myös kaukolaukaista kameran tai hienosäätää sommittelua esikatselemalla kuvia ensin tablet-laitteen tai älypuhelimen näytössä.

Nikon 1 -innovaatiot takaavat, että tavanomaisista tilanteista voi nopeasti ja helposti loihtia omaperäisiä lopputuloksia. Reaaliaikainen kuvanhallinta on nyt käytettävissä entistä useammassa tilassa. Siihen sisältyy myös Nikonin Tehostepaletti-toiminto, jolla kuviin voi lisätä kamerassa esikatseltavissa olevan taiteellisen silauksen. Näiden kahden kätevän toiminnon yhdistelmällä valokuvan ulkoasua voi säätää monella eri tavalla ennen laukaisua. Reaaliaikaisella kuvanhallinnalla voi hienosäätää suljinaikaa, aukkoa, kirkkautta ja kontrastia. Tehostepaletin avulla voi lisätä taiteellisia, studiolaatuisia suotimia liu’uttamalla kosketusnäytössä olevaa säädintä, kunnes haluttu vaikutelma on valmis. Kummassakin tilassa muutosten vaikutus näkyy nestekidenäytössä täsmälleen lopputulosta vastaavana. Nikon 1 -kameroissa totuttuun tapaan Liikkuva kuva -toiminnolla voi luoda valokuvia, jotka liikkuvat yhdellä napsautuksella. Nikonin kehutun Parhaan hetken kuvaus -tilan Valokuvavalitsin-, Aktiivinen valinta- ja Hidastettu näkymä -toiminnoilla saadaan talteen myös ohikiitävät hetket.

Parhaat kuvat otetaan parhailla objektiiveilla ja 1 NIKKOR -objektiivien laatuun voi luottaa. Saatavilla on valovoimaisia kiinteäpolttovälisiä objektiiveja, superteleobjektiiveja ja erittäin laajakulmaisia objektiiveja, joilla voi kuvata kaikenlaisia kohteita erittäin tarkasti. Jokainen 1 NIKKOR -objektiivi on optimoitu videoiden tallennukseen, ja objektiivien pieni koko on Nikon 1 -järjestelmän todellinen valttikortti. Lisävarusteena saatava Nikonin FT-1-bajonettisovitin tuo lisää mahdollisuuksia, sillä sen avulla Nikon 1 -kamerassa voi käyttää F-bajonetilla varustettuja DX- ja FX-koon NIKKOR-objektiiveja.⁶

1 J5 myynti alkaa 30.4.2015, suositushinta pelkälle rungolle 479€, 1 NIKKOR 10-30mm –kitille 585€, 10-30mm ja 30-110mm –tuplakitille 769€ ja 10-100mm –kitille 815€. Kaikki hinnat sisältävät ALV:n.

Suuri, nopea ja taustavalaistu 20,8 megapikselin CMOS-kenno: olipa kyse heikossa valaistuksessa kuvatuista vaikuttavista kuvista tai taiteellisesti epäterävistä taustoista, kuvanlaatu on entistäkin parempi.
Kirkkautta heikossa valaistuksessa: ISO 160–12 800 käsisäädöllä ja automaattisella ISO-herkkyyden säädöllä. Edistynyt kohinanpoisto takaa entistä terävämmät, puhtaammat ja yksityiskohtaisemmat kuvat suurilla herkkyyksillä.
EXPEED 5A: Nikonin seuraavan sukupolven kuvaprosessori. Mahdollistaa vaikuttavien kuvien ottamisen ja videoiden kuvaamisen suurella nopeudella.
Huippuluokan nopeus: jopa 20 kuvaa sekunnissa jatkuvalla tarkennuksella tai 60 kuvaa niin, että tarkennus määritetään ensimmäisen kuvan perusteella.
Urheilu-tila: kameran sarjakuvaustilojen välitön käyttömahdollisuus, nopean toiminnan eri vaiheet voi tarkistaa kuvaryhmänä.³
Kehittynyt hybridityyppinen automaattitarkennusjärjestelmä: 171 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä. 105 vaiheen havaitsevaa tarkennuspistettä, jotka lukittuvat toimintaan uskomattoman nopeasti ja tarkasti.
Upeita videoita: kuvaa erittäin terävässä 4K/15p-muodossa tai tallenna Full HD -videoita 1080/60p:n tarkkuudella. Tallenna suuritarkkuuksisia valokuvia elokuvaa kuvattaessa ja katso 120 kuvan sekuntinopeudella tallennetut HD-elokuvat voimakkaasti hidastettuina.
Ajastus: luo jopa 300 valokuvasta muodostuvia vaikuttavia ajastettuja Full HD -leikkeitä.
Käsisäädöt: kamerassa on helppokäyttöiset PSAM-säätimet, komentokiekko ja Fn-painike.
Kallistettava kosketusnäyttö: herkkä 7,5 cm:n (3,0 tuuman), 1 037 000 pisteen nestekidenäyttö mahdollistaa mutkattoman käytön myös näytön ollessa kallistettuna.
Wi-Fi- ja NFC-toiminnot: jaa jokainen loistava kuva helposti älylaitteen kautta. Erillinen painike mahdollistaa kameran Wi-Fi-toimintojen käytön yhdellä kosketuksella.⁵
Reaaliaikainen kuvanhallinta ja Tehostepaletti: parantele valokuvia tai videoita nopeasti ja intuitiivisesti eri tiloissa kameran kosketusnäytössä ennen kuvaamista.
Luova tila: käytä helposti 14 valokuva- ja videotehostetta sekä viittä eri kuvausohjelmaa. Seitsemän uutta tehostetta, muun muassa Pop, Ihon tasoitus ja Retro.
Parhaan hetken kuvaus: ikuista ohikiitävät hetket Valokuvavalitsin-, Aktiivinen valinta- ja Hidastettu näkymä -toiminnoilla.
Aitoa tyylikkyyttä: Nikon 1 J5:stä on saatavilla kolme väriyhdistelmää. Valitse musta runko ja musta objektiivi, hopeanvärinen/valkoinen runko ja hopeanvärinen objektiivi tai hopeanvärinen/musta runko ja hopeanvärinen objektiivi.
1 NIKKOR -vakio-objektiivi: ota vauhdikkaat tilanteet haltuun 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM -objektiivilla.
Maksuton ohjelmisto ja tallennustila: tuo, järjestele, muokkaa ja jaa valokuvia, videoleikkeitä ja liikkuvia kuvia helposti Nikonin maksuttoman ViewNX-i-kuvakeskuksen ja ViewNX-Movie Editorin avulla. Hyödynnä ilmaista 20 Gt:n tallennustilaa NIKON IMAGE SPACE -palvelussa.

• Runkolaukkusarja CB-N2220SA
• Selfiekeppi N-MP001

• Litiumioniakku EN-EL24
• Akkulaturi MH-31
• USB-kaapeli UC-E20
• Kaulahihna
• Rungon suojus BF-N1000

 

¹ Nikon 1 J5:ssä käytetty 1 tuuman CX-koon kenno on noin neljä kertaa suurempi kuin useimmissa kompaktikameroissa käytetyt 1/2,3 tuuman kennot.
² 4K-elokuvia voidaan katsella tehokkaissa tietokoneissa Nikonin ViewNX-i-ohjelmistolla ja niitä voidaan muokata ViewNX-Movie Editorilla.
³ Urheilu-tila / nopea sarjakuvaus: kuvausolosuhteista ja muistikortin kirjoitusnopeudesta riippuen puskurointia voidaan jatkaa vielä vähän aikaa laukaisimen vapauttamisen jälkeen, ja voi kestää hetken, ennen kuin seuraavan kuvan voi ottaa.
⁴ E-VR (elektroninen tärinänvaimennus) varmistaa HD-videoiden ja liikkuvien kuvien terävyyden.
⁵ Wi-Fi-toiminnon saa käyttöön helposti lataamalla älylaitteeseen Wireless Mobile Utility -sovelluksen. iOS™- ja Android™-älylaitteiden kanssa yhteensopivan apuohjelman voi ladata maksutta Applen App Store™ -palvelusta tai Google Play™ -palvelusta. Android, Google, Google Play, YouTube ja muut merkit ovat Google Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.
⁶ FT1-bajonettisovitin tukee useita F-bajonetilla varustettuja NIKKOR-objektiiveja. Yhteensopivien objektiivien luettelon voit tarkistaa Nikon FT1 -bajonettisovittimen tuotesivulta tai ottamalla yhteyttä Nikonin huoltoon ja tukeen.