2.3.2015

Jatka luovaa prosessia Nikonin ViewNX-i-kuvakeskuksen ja ViewNX-Movie Editor -ohjelman avulla.

Amsterdam, Alankomaat, 2. maaliskuuta 2015 Nikon julkistaa tänään kaksi uutta ohjelmistosovellusta: ViewNX-i-kuvakeskuksen ja ViewNX-Movie Editor -ohjelman. Kumpikin sovellus voidaan ladata veloituksetta.

ViewNX-i on kehitelty luovan prosessin jatkamiseksi kuvaamisen jälkeen. Se on intuitiivinen kuvakeskus, jonka avulla valokuvien ja elokuvien järjestäminen, muokkaaminen ja jakaminen yhdeltä keskitetyltä alustalta on helppoa. Sen avulla hallitset kuvia ja ominaisuuksia täydellisesti. Se sisältää myös kolme erityistä työtilaa, joiden ansiosta vaihdat välittömästi kuvien lajittelusta karttaan ja verkkolatauksen toimintoihin. ViewNX-i-alusta on yhdistetty uuteen ViewNX-Movie Editor -ohjelmaan, ja se toimii saumattomasti Nikonin suositun Capture NX-D -sovelluksen kanssa tarjoten välittömän pääsyn edistyneempiin toimintoihin. Kumpikin ohjelma käynnistyy tarvittaessa suoraan ViewNX-i-kuvakeskuksesta.

ViewNX-i-kuvakeskus on helppokäyttöinen sekä ohjelmiston kokeneille käyttäjille että aloittelijoille, sillä siinä on yksinkertainen käyttöliittymä, joka oli Nikon edellisen ViewNX2-sovelluksen tärkein ominaisuus. Uusiin ominaisuuksiin sisältyvät myös sidecar-tiedostot, jotka takaavat vahinkoa aiheuttamattoman kuvakäsittelyn. Voit myös lähettää kuvia sosiaaliseen mediaan suoraan ViewNX-i-alustalta. Yhdysrakenteisen ViewNX-Movie Editor -ohjelman avulla elokuvantekijöiden on helppo leikata, muokata ja hallita videomateriaalia.

Nikon Euroopan objektiivien, lisävarusteiden ja ohjelmistojen tuotepäällikkö Zurab Kiknadze kommentoi: ”Uusi ViewNX-i-alusta mahdollistaa sujuvamman luovan prosessin valokuvauksen jälkeen. Nikon on sitoutunut tarjoamaan valokuvaajille ensiluokkaisen kuvanlaadun, ja kuvannusohjelmistolla on siinä tärkeä osa. Capture NX-D -kuvanleikkausohjelmistoon tehdyillä viimeaikaisilla muutoksilla halusimme estää sovellusten mahdolliset päällekkäisyydet. Nyt kun ohjelmistokokonaisuuteemme sisältyy ViewNX-i, ViewNX-Movie Editor ja Capture NX-D, Nikon-kuvaajilla on käytössään kattava kuvankäsittely- ja muokkaustyökalujen sarja. Olitpa sitten ammattilaisvalokuvaaja, joka vaatii joustavaa jälkituotannon työnkulkua, tai haluat vain tutustua luovaan kuvanmuokkaukseen ja järjestää digitaalisen arkistosi, ViewNX-i-alustan avulla pääset käsiksi tarvitsemiisi työkaluihin vaivattomasti.”

- Intuitiivinen kuvakeskus: selaa, lajittele, muokkaa ja arkistoi valokuviasi ja elokuviasi. ViewNX-i toimii saumattomasti Nikonin suositun kuvankäsittelyohjelmiston kanssa, jotta voit hallita valokuviasi ja elokuviasi täydellisesti.

- Yhteistyö useammalla alustalla: prosessoi ja käsittele RAW-kuvia Capture NX-D -ohjelmalla. Muokkaa, leikkaa, ja hallitse elokuviasi ViewNX-Movie Editor -ohjelmalla. Kumpikin ohjelma käynnistyy tarvittaessa suoraan ViewNX-i-kuvakeskuksesta.

- Intuitiiviset työskentelytilat: vaihda näyttötilaa päästäksesi nopeasti eri työskentelytiloihin. Työstä kuvia ja elokuvia selaintilassa tai lisää nopeasti geotunnisteet ja työstä sijaintipaikan tietoja karttatilassa. Valmistele tiedostot lataamista varten verkkopalvelutilassa.

- Nopeat toimintopainikkeet: tavanomaiset tehtävät on helppo suorittaa. Siirrä, muokkaa ja avaa valokuvia ja elokuvia muissa sovelluksissa. Tulosta, lataa ja liitä tiedostoja tai muuta ja vertaa valokuvia ja elokuvia nopeasti napin painalluksella. Voit myös luoda taiteellisia diaesityksiä tai toistaa kuvia automaattisesti.

- Personalisoitu näyttö: tarkastele pienoiskuvia vaakasuorassa ja pystysuorassa työstämäsi kuvan suunnasta riippuen. Muuta pienoiskuvien kokoa ja näytä kuvaustiedot pienoiskuvien luettelossa. Vertaile kuvia rinnakkain. Katsele isokokoisia kuvia pienoiskuvien luettelosta tai suurenna kuva koko näytön laajuiseksi.

- Yksityiskohtaiset kuvaustiedot: näkyvillä aina. Valitse tavanomaiset kuvaustiedot tai Nikon D-SLR -järjestelmäkameran yläpaneelissa sijaitseva näyttö. Kuvaustiedot, mukaan lukien ISO-herkkyys, aukko, polttoväli ja kuva-asetukset, näytetään sellaisina kuin ne olivat kuvaushetkellä. Kuvien histogrammit ovat välittömästi saatavilla kuvaketta napsauttaessasi. Tarkastele peräkkäisiä histogrammeja vaivattomasti Thumbnail Grid (pienoiskuvien näyttö) -ohjelmassa.

- Personalisoidun kuvien lajittelun ansiosta löydät valokuvasi ja elokuvasi helposti. Helpota kuvien löytämistä merkitsemällä ja arvostelemalla ne. Hae käyttämällä yksityiskohtaisia kriteerejä, kuten useiden eri kuvaustietojen suotimia: Kamera, Objektiivi, ISO-herkkyys, Valotusaika, Polttoväli, Valkotasapaino. Näytä kuvia useista eri alakansioista. Ryhmittele Nikon 1 -kameralla otetut valokuvavalitsimen kuvat yhteen tiedostoon intuitiivista käsittelyä varten.

- Photo Tray (kuvatarjotin): tallenna kuvat väliaikaisesti useasta eri kansiosta yhteen sijaintipaikkaan näytölle. Photo Tray (kuvatarjotin) helpottaa niiden kuvien ja elokuvien käsittelyä, joita haluat työstää. Tulosta, muuta, muokkaa ja tallenna keskeneräiset tai suunnitellut tehtävät myöhempää ajankohtaa varten.

- Parantele diaesityksiäsi: diaesitykset saavat aivan uuden ulottuvuuden musiikin ja tehosteiden avulla. Valokuvat ja elokuvat voidaan yhdistää diaesityksiksi, ja valmiit diaesitykset voidaan tallentaa elokuvatiedostona.

- Useamman kuvan hallinta: hallitse suuria kuvaeriä Auto Play (automaattinen toisto) -toiminnon avulla. Valokuvan toiston aikana voit lisätä merkintöjä ja arvosteluja sekä käännellä kuvia yksinkertaisten painikkeiden avulla.

- Suora pääsy elokuviin: luo persoonallisia filmejä, muokkaa ja tallenna elokuvia ViewNX-Movie Editor -ohjelman avulla. Tarkenna toistettava alue, arvostele elokuvatiedostoja, erottele valokuvia elokuvistasi ja yhdistä ja muokkaa elokuvapätkiä nopeasti. Lataa valmiit elokuvat verkkoon. Elokuvien luominen ja muokkaaminen on helppoa ja intuitiivista.

- Tyylikkäät elokuvat: valitse elokuvasi tyyli suosituista muokkausvaihtoehdoista: vakio, häivytys, pyyhkäisy, satunnainen ja liikkeen pysäytys. Luo ammattimaisilta vaikuttavia alku- ja lopputekstejä sekä elokuvan aikana näkyviä viestejä. Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa tekstikuvaketta asettaaksesi kirjoituksesi suoraan elokuvien tai valokuvien päälle.

- Sosiaalinen integrointi: lataa kuvat suoraan sosiaalisen median tilillesi. Seuraa ”tykkäyksiä” ja kommentteja suoraan ViewNX-i-ohjelmasta. Aseta suotimen kuvanäyttö näyttämään vain ne tiedostot, jotka olet ladannut tiettyyn sosiaalisen verkoston palveluun.

- Maantieteellinen matka: näytä kuviesi sijaintipaikkojen tiedot karttamoduulin avulla. Määritä kuvien sijaintipaikat ilman geotunnisteita. Seuraa matkaasi kuvasarjoina.

- Sidecar-tiedostot: aktivoi valokuvien ja elokuvien suojattu käsittely, muuntelu ja merkitseminen. Muutoksesi ovat erillisessä tiedostossa, joten alkuperäinen kuva pysyy muuttumattomana. Vertaa muokkauksiasi, tallenna vaihtoehtoiset versiot ja palauta alkuperäinen kuva milloin tahansa.