6/3/2015

Videon uudet mahdollisuudet – NIKKOR-linssidemo kahdessa uudessa filmissä

Amsterdam, Alankomaat, 6.3.2015 – Nikon julkaisee tänään NIKKOR Motion Gallery -sarjan. Se käsittää kaksi elokuvastudioiden kuvaamaa lyhytelokuvaa ja NIKKORin linssisuunnittelijoita kuvaavan haastattelusarjan ensimmäisen haastattelun. Videot näyttävät, kuinka taiteilijat voivat rikkoa rajoja hyödyntämällä elokuvaa ja NIKKOR-teknologiaa. Ne ovat myös hieno lisä NIKKOR-verkkosivustolle, joka luotiin NIKKOR-tuotemerkin 80-vuotisjuhlan kunniaksi.

NIKKOR Motion Galleryn elokuvien kuvauksissa elokuvan eri genrejen ja tyylilajien huipputaiteilijat kokoontuivat testaamaan ja laajentamaan videokuvauksen mahdollisuuksia. Kahdessa elokuvassa nähtävät tulokset olivat mahdollisia vain NIKKOR-linssien ja Nikonin kameroiden ansiosta.

Elokuvien tekemisen taustaa selvitetään NIKKOR-linssien suunnittelijoiden haastatteluilla. Ensimmäisen haastattelun nimi on ˮOsa 1: Mitä suunnittelijat ajattelevat ja kuinka he kehittävät linssejä?ˮ Haastattelussa Takayuki Sensui ja Toshinori vaihtavat ajatuksia intohimostaan valokuvaukseen ja linssien suunnitteluun ja kertovat suosikkilinsseistään ja suunnitteluun liittyvistä haasteista.

Uusin sisältö on osa NIKKORin juhlavuoden kampanjaa, jolla halutaan osoittaa, mitä hienoa saadaan aikaan, kun taide ja tekniikka kohtaavat. Lisätietoja on Internetissä osoitteessa http://www.nikkor.com/history/.

Julkaisemme aluksi kaksi videota: augment5 Inc -tuotantoyhtiön “HOPE” -video ("Toivo") kuvaa ihmisten inspiroivaa arkea eri puolilla maailmaa ja visuaaliseen suunnitteluun erikoistuneen WOW-studion “TOKYO DENSE FOG” ("Sumuinen Tokio") näyttää Tokion kasvot sankan sumun läpi.

“HOPE” – augment5 Inc.

“HOPE”-videolla näytetään meille kaikille yhteisiä kauneuden ja voiman piirteitä seuraamalla ihmisten elämää eri puolilla maailmaa. Kuvissa nähdään käsityöläinen, joka tekee hiljaisena työtään Hongkongin hälinässä, nainen, joka työskentelee teeviljelmällä Sri Lankassa, pienessä norjalaisessa satamakaupungissa syntynyt ja kasvanut kalastaja sekä nuori tanssija, joka haaveilee menestyksestä New Yorkissa. Kuvaustiimi kuvasi lähes kolmen viikon ajan näiden ihmisten tavallista jokapäiväistä elämää ja näki, kuinka tärkeää ja arvokasta on yksinkertaisesti elää elämäänsä.

Tietoa augment5 Inc.-tuotantoyhtiöstä: augment5 Inc. on erikoistunut videotuotantoon ja liike-elämän konsultointiin. Etsiessään aiheita ilmaisulle augment5 Inc. kehittää sisältöä, joka auttaa ymmärtämään nykyajan yleismaailmallisia arvoja. Yritys tuottaa myös elokuvia ja mainosfilmejä ulkomaisille markkinoille.

“TOKYO DENSE FOG” – Visuaaliseen suunnitteluun erikoistuneen WOW-studio

“TOKYO DENSE FOG” -video näyttää Tokion kasvot sankan sumun ja hajaantuvien valonsäteiden läpi. Tokion monet kasvot on kuvattu yhden päivän aikana. Tuloksena on runollinen ja unenomainen maisema, jonka valkoinen usva kietoo syleilyynsä ja jossa valo heijastuu ilmassa leijuvista lukemattomista vesipisaroista.

Tietoa WOW-studiosta: WOW on visuaaliseen suunnitteluun erikoistunut studio, jolla on toimistot Tokiossa, Sendaissa ja Lontoossa. Yrityksen suunnittelutöiden skaala on laaja ja olemassa oleva media tai luokitukset eivät ole rajoituksena. WOW pyrkii hyödyntämään kuvantamisen uusia mahdollisuuksia saavuttaakseen visuaalisen suunnittelun sosiaalisen funktion ja välittääkseen suunnittelijoiden yksilölliset näkemykset ja tarkoitukset.

Suunnittelijoiden haastatteluilla halutaan valaista NIKKOR-linssien historiaa ja perinteitä sekä näyttää suunnittelijoiden intohimo ja asiantuntemus työssään, jossa he tavoittelevat erinomaista laatua ja innovatiivisuutta, jota NIKKOR-linssit edustavat. Tämä on ensimmäinen neljästä sivustolla julkaistavasta haastattelusta.